ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Οι καναλάρχες λογαριάζουν χωρίς τον… ξενοδόχο

Δεν τους φθάνουν οι υπέρογκες ζημίες και ο δανεισμός που αγγίζουν το 1 δις ευρώ, ήρθαν και οι ξενοδόχοι που θέλουν να..
πετάξουν από τις τηλεοπτικές συσκευές σε όλα τα ξενοδοχεία τα τηλεοπτικά σήματα των Mega, ANT1, Alpha, Star και ΣΚΑΙ. Την πρόσκληση απευθύνει το «Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας» στα μέλη του σε όλη τη χώρα. Αιτία είναι η επιμονή των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας που μετέχουν  από κοινού στην εταιρεία «Τηλεοπτικά Δικαιώματα Α.Ε» στην απαίτηση τους να λάβουν συγγενικά δικαιώματα από τα ξενοδοχεία επειδή εκπέμπουν σε κάθε τηλεοπτική συσκευή. Η επιστολή του Επιμελητηρίου προς τα ξενοδοχεία εξιστορεί όλο το ενδιαφέρον ιστορικό της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους ξενοδόχους και την εταιρεία «Τηλεοπτικά δικαιώματα» η οποία στα πρότυπα της ΑΕΠΙ διεκδικεί ποσοστό επί τις προβολής των τηλεοπτικών σημάτων σε κοινούς χώρους. Στους λόγους απόρριψης των ελληνικών καναλιών από τις συσκευές των ξενοδοχείων αναφέρεται πως η τηλεόραση αποτελεί απλώς μια συσκευή εντός του δωματίου που δεν προσθέτει καμία αξία στη διαμονή των πελατών μας και οι ελληνικές παραγωγές οπτικοακουστικών έργων είναι νομικά ανύπαρκτες και σε κάθε περίπτωση παντελώς αδιάφορες για την αλλοδαπή τουριστική πελατεία που αποτελεί τη συντριπτική πλειονότητα των πελατών μας».
Όπως προκύπτει το Επιμελητήριο όλο το προηγούμενο διάστημα έστειλε δυο εξώδικα  στην εταιρεία «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», καλώντάς την να προσέλθει για τη σύναψη σχετικού μνημονίου . Στη συνάντηση που τελικά έγινε διαπιστώθηκε απόλυτη διάσταση απόψεων για το ύψος των συγγενικών δικαιωμάτων. Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τον φορέα των ξενοδοχείων είναι πως υπάρχει διάσταση απόψεων για το αν το σύνολο του τηλεοπτικού προγράμματος των καναλιών έχει την ιδιότητα του «του οπτικοακουστικού έργου». Σημειώνεται επίσης πως η «Τηλεοπτικά δικαιώματα Α.Ε» δεν κατέθεσε, όπως της ζητήθηκε, «αναλυτική κατάσταση με το σύνολο των οπτικοακουστικών έργων των παραγωγών μελών της, που αποτέλεσαν μέρος του τηλεοπτικού τους προγράμματος από το 2007 έως σήμερα», δεν προσδιόρισαν τι ποσοστό αντιπροσώπευαν οι οπτικοακουστικές παραγωγές τους στο συνολικό τηλεοπτικό τους πρόγραμμα κατ’ έτος, ούτε και τα ποσοστά τηλεθέασής τους.
Το Επιμελητήριο διαπιστώνει πως δεν διαφαίνεται ορατό πεδίο σύγκλισης μεταξύ των δύο πλευρών, και για αυτό η πρόταση των νομικών συμβούλων του είναι να αποσυνδέσουν από τα τηλεκοντρόλ των συσκευών τηλεόρασης στα δωμάτια των ξενοδοχείων τους σταθμούς που εκπροσωπεί η εταιρεία, δηλαδή τους ΑΝΤ1, Mega, Alpha, Star και ΣΚΑΙ.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου