ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η «ιερή αγελάδα» του δημοσίου παραμένει ανέγγιχτη


Μια ακόμη επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κινήθηκε στα όρια του… πολικού ψύχους. Ο Π. Τόμσεν και η παρέα του πήγαν στον.. Αντ. Μανιτάκη για να ακούσουν ότι το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα έχει προχωρήσει σημαντικά. Από τον προηγούμενο Απρίλιο άλλωστε, έπρεπε να έχει προχωρήσει ο κ. Μανιτάκης σε ορισμένα πράγματα, κι όπως όλοι θυμόμαστε, κινδύνευσε η δόση γιατί δεν είχε γίνει απολύτως τίποτε.
Έτσι και χθες, λοιπόν, η τρόικα πήγε να δει αν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και άκουσε από τον κ. Μανιτάκη να ζητά νέα πίστωση χρόνου προκειμένου να αξιολογηθούν οι δομές του δημοσίου.
Κι ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν εξαφανιστεί, ενώ η φορολογική επιβάρυνση είναι σε απίστευτα επίπεδα, ενώ η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα έχει φτάσει στα ύψη, η «ιερή αγελάδα» του δημοσίου μένει ανέγγιχτη.
Ούτε ένας επίορκος δεν έχει φύγει από τη θέση, ούτε μια αξιολόγηση δεν έχει γίνει, ούτε ένας άχρηστος φορέας δεν έχει κλείσει. Ακόμη και η εταιρεία για την αποκατάσταση της Κωπαϊδας συνεχίζει να υφίσταται.
Μήνες τώρα ακούμε για διαθεσιμότητες και για μετακινήσεις υπαλλήλων και η μόνη ουσιαστική ανακοίνωση έγινε χθες από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης που ανέφερε ότι 625 υπάλληλοι από άλλα υπουργεία και φορείς μετατίθενται στην Αστυνομία ως προσωπικό γραφείου προκειμένου να αποδεσμευτούν μάχιμοι αστυνομικοί.
Κι ενώ ο κ. Μανιτάκης «παίζει τις κουμπάρες» σχετικά με την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα, η πίεση της τρόικας θα οδηγήσει τελικά σε «ξαφνικό θάνατο» εταιρειών όπως η ΕΡΤ ή τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Πρέπει να φτάσουμε δηλαδή στο αμήν, στο έσχατο σημείο για να πάρουμε αποφάσεις υπό τη Δαμόκλειο σπάθη της τρόικας.
Ο κ. Μανιτάκης ξαναϋποσχέθηκε στην τρόικα ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν βγει σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι και άλλοι τόσοι μέχρι το τέλος του χρόνου. Και την ίδια ώρα δίνει κίνητρα, όπως αναγνώριση πλασματικών χρόνων, προκειμένου να φύγουν από μόνοι τους. Δεν είναι κακό αυτό, αλλά πρέπει να φτάσουν στην «ώρα μηδέν» για να κάνουμε ορισμένα βασικά πράγματα; Τρεις μήνες τώρα, από την τελευταία αξιολόγηση γιατί δεν έγινε τίποτε, παρά μόνο πολιτικό παιχνίδι και «αριστερή ευαισθησία» από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ για όσους δημόσιους υπαλλήλους θα φύγουν;
Αλλά δε φταίει μόνο ο κ. Μανιτάκης. Ορισμένοι υπουργοί αρνούνται πεισματικά να ολοκληρώσουν τα οργανογράμματα και τις περικοπές που πρέπει να γίνουν στους φορείς που εποπτεύουν. Εμ, δε γίνεται έτσι δουλειά. Δε μπορεί κάποιοι να πληρώνουν το μάρμαρο της κρίσης και μόλις μιλάμε για αναδιάρθρωση του δημοσίου να μην τολμάμε να αγγίξουμε κανέναν.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου