ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Νέα ΕΡΤ – Τα αυγά έσπασαν, όχι βιασύνη στην ομελέτα

Αμέσως μετά την Κατοχή, σε μια καθημαγμένη χώρα, ένα από τα πρώτα που έπραξαν οι πρόγονοί μας ήταν η οργάνωση του ΕΙΡ,..
του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, υπό την διεύθυνση ενός αδάμαντα, του Ηρακλή Πετιμεζά.
Στην πορεία η ΕΡΤ, με χρήματα όλων μας, έγινε πολιτιστικό σεντούκι του έθνους. Και είναι το μοναδικό εργαλείο μαζικής ιδεολογικής διαμόρφωσης της κοινωνίας, πνευματικής παιδαγώγησης, οικουμενικής αναμετάδοσης του Ελληνισμού, που διαθέτουμε.
Το ότι υπέστη λαφυραγωγία την τελευταία τριακονταετία, με απόλυτη ευθύνη των πολιτικών, μεταξύ των οποίων και σημερινοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δεν σημαίνει ότι θα πετάξουμε το σεντούκι σε περαστικούς γυρολόγους.
Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για ίδρυση νέας δημόσιας τηλεόρασης μελετήσαμε το σχέδιο νόμου για την ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. που κατέθεσε η κυβέρνηση, με σκοπό να διατυπώσουμε προτάσεις επί του γράμματος.
Πλην όμως, πάσχει πρωτίστως στο πνεύμα του νόμου και εκεί οφείλουμε να επικεντρωθούμε. Το σχέδιο νόμου όζει Σημιτικό «εκσυγχρονισμό».
Τι συνέβη; Για το σχέδιο νόμου χρησιμοποιήθηκε ως κορμός η εργασία που είχε γίνει επί Μόσιαλου για αναδιάρθρωση της ΕΡΤ από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.
Ο κ. Αλιβιζάτος είναι σύζυγος της Θάλειας Δραγώνα, η οποία ως Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κατέτρεξε τη ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου για την ελληνόψυχη στάση της απέναντι στους τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ στη Θράκη.
Η πατρότητα του σχεδίου νόμου για την ΝΕΡΙΤ επιβεβαιώνεται αφού μετά την κατάθεσή του κυκλοφόρησε η είδηση ότι «από το πρωί της Τετάρτης (12/06/13) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους κκ Παντελή Καψή, Ηλία Μόσιαλο και Νίκο Αλιβιζάτο».
Και η «Καθημερινή» (13/06/13) αναφέρει ρητά ότι «πρόκειται για μια πρόταση η οποία στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε σχέδιο που είχε επιμεληθεί ο συνταγματολόγος κ. Ν. Αλιβιζάτος, αλλά στη δική του εισήγηση δεν προβλεπόταν το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά η συνέχιση της λειτουργίας της με ένα εντελώς νέο καταστατικό».
Για να κατανοηθεί το πρόβλημα που δημιουργείται οφείλουν να είναι στοιχειωδώς γνωστές οι αντιλήψεις του Αλιβιζάτου.
Μέλος της ακαδημαϊκής ιντελλιγκέντσιας, τακτικός αρθρογράφος της «Καθημερινής», πολέμιος του εθνισμού, γνωστός στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ για τον ρόλο του ως εμπνευστής και προωθητής του εκτρωματικού «λαθρονόμου» Ραγκούση.
Θιασώτης του παγκοσμιοποιητικού εργαλείου της «κοινωνίας των πολιτών»  ως αντίβαρου στην εθνική κοινωνία. Από την «κοινωνία των πολιτών» προκύπτουν νεόκοποι θεσμοί «ανεξάρτητων» αρχών σε βάρος του εθνικού ελέγχου της κοινωνίας μέσω άμεσα εκλεγμένων εκπροσώπων. «Αρχές» που στελεχώνονται με εκλεκτά μέλη της ιντελλιγκέντσιας και απονέμουν μυστηριώδη «δικαιώματα». «Αρχές» που πολιτεύονται με βάση την άρνηση στους ιθαγενείς της προτεραιότητας που δικαιούται στα κοινωνικά τεκταινόμενα η εξ αίματος καταγωγή.
Τί σας θυμίζουν οι παρακάτω;
Συνήγορος του Πολίτη – το φυτώριο για τον Καμίνη.
Επιτροπή Ανταγωνισμού – τα καρτέλ ανθούν, οι τιμές δεν πέφτουν.
Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – απαγορεύει την δημοσίευση των φωτογραφιών των αλλοδαπών εγκληματιών για «να μην υποκινείται ρατσιστικό μίσος».
Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης -  με τους «ισόβιους» Ιωάννη Λασκαρίδη, Λίνα Αλεξίου , Εύη Δεμίρη (της πασοκικής προπαγάνδας στην ΕΡΤ τη δεκαετία του ’80).
Το περιβόητο ΕΣΡ, που ουδόλως ενοχλήθηκε από την επέλαση της τουρκικής προπαγάνδας και των σκουπιδοριάλιτυ σε διαύλους που λειτουργούν σε συχνότητες – περιουσία του ελληνικού λαού.
Μια τέτοια «Αρχή», σαν τις παραπάνω, προδιαγράφει για την Νέα Ραδιοτηλεόραση το Σχέδιο Νόμου αν ψηφιστεί χωρίς να τροποποιηθεί ριζικά και εν συνόλω, ιδιαίτερα δε τα άρθρα 2 και 3, «Σκοπός» και «Γενικές αρχές προγράμματος», αντίστοιχα.
Πουθενά δεν υπάρχει ρητή αναφορά ότι η Νέα Ραδιοτηλεόραση θα αποτελεί συμπληρωματικό εργαλείο, μαζί με την εθνική παιδεία, στην δημιουργία εθνικών πολιτών.
Πουθενά δεν υπάρχει η ρητή πρόβλεψη της απολύτου και διακριτής προτεραιότητας που οφείλει να έχει για την Νέα ΕΡΤ η θεματική προβολή όλων όσων ιστορικά διαμόρφωσαν το Ελληνικό Έθνος και το σύγχρονο κράτος του, καθώς και όσων απαιτούνται για να συνεχίσει την ιστορική του πορεία.
Πουθενά δεν υπάρχει η ρητή απαγόρευση της προβολής περιεχομένου από την τρέχουσα παγκόσμια υποκουλτούρα βαρβαρότητας και χυδαιότητας.
Στρογγυλεμένες διατυπώσεις, νομικές σταυροβελονιές βεβαίως, που μπορούν να ερμηνευθούν κατά το δοκούν και να αποτελέσουν αύριο εργαλείο πίεσης από μειονοτικές ομάδες ή/και περιθωριακές κοινωνικές μειοψηφίες για να επιβάλουν την προπαγάνδιση των πολιτισμικών τους ιδιαιτεροτήτων στην συντριπτική πλειοψηφία, τους Έλληνες και Ορθοδόξους.
Άρθρο 2, παραγρ.2 : «H  δημόσια ραδιοτηλεόραση υπηρετεί τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της  κοινωνίας και συμβάλλει στη διασφάλιση της  πολυφωνίας. Έχει σκοπό την αντικειμενική και με ίσους  όρους  μετάδοση  πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης».
Το παραπάνω εδάφιο και μόνο, σε συνδυασμό με το Άρθρο 2, παραγρ. 3 «(Η ΝΕΡΙΤ)…Διαθέτει προγραμματική και συντακτική ανεξαρτησία», μπορεί να οδηγήσουν αύριο :
- μια ομάδα μουσουλμάνων να απαιτήσουν την διακοπή της μετάδοσης της θείας λειτουργίας κατά την περίοδο του Πάσχα επειδή θίγεται το θρησκευτικό τους συναίσθημα από την «μονομέρεια» ή να απαιτήσουν ίδια αντιμετώπιση, να γεμίσει η Νέα ΕΡΤ ιμάμηδες για προσηλυτισμό στο Ισλάμ
- μια ομάδα Αλβανών υπό κάποιον “Οδυσσέα” Τσενάϊ να απαιτήσουν να σταματήσει η μετάδοση προς τον απόδημο Ελληνισμό, όπως αυτός στην Βόρειο Ήπειρο, αφού επιπλέον στο Άρθρο 2, παραγρ.4 αναφέρεται ότι η ΝΕΡΙΤ «μπορεί να απευθύνεται και προς τον απόδημο Ελληνισμό», δεν επιβάλλεται όμως, ή να απαιτήσει να σταματήσει η μετάδοση της παρέλασης κάθε 28η Οκτωβρίου επειδή, φερ’ ειπείν, ήταν «κατακτητικός πόλεμος κατά της Αλβανίας»
- την τραβεστί Πάολα,  να απαιτήσει την ζωντανή μετάδοση της παρέλασης των ομοφυλοφίλων (Gay Pride) ή μια εκπομπή για να προπαγανδίζει στα αγόρια πόσο καλή είναι μια εγχείριση αλλαγής φύλου
- κάθε «καλλιτέχνη» που θεωρεί Τέχνη τη “συνουσία με καρπούζι”  ή την “εκσπερμάτωση επί του σταυρού” ή την λοιδορία του Αθανασίου Διάκου να απαιτήσει να προβληθεί το «έργο» του σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης, χάριν της «…με ίσους όρους  μετάδοση  …προϊόντων του λόγου και της τέχνης» (Άρθρο 2, παραγρ. 2).
Ποιος θα αποφασίζει για αιτήματα τυχόν όπως τα παραπάνω; Το ΕΣΡ και εμμέσως το Εποπτικό Συμβούλιο που θα είναι (Άρθρο 8 , παραγρ. 1) εννεαετούς θητείας!
Ο Παπαδόπουλος πήρε με τα όπλα την εξουσία και δεν μπόρεσε να την κρατήσει παρά έξι χρόνια. Θα διορίσουμε, με μια διαδικασία επιλογής που αποδυναμώνει το ρόλο του δημοσίου ελέγχου, «δικτάτορες» για εννιά χρόνια;

Και έπειτα γιατί ουσιαστικά απαγορεύεται (Άρθρο 2, παραγρ. 1), αφού δεν επιδιώκεται, στην Νέα ΕΡΤ να έχει κέρδη;
Όταν θα λειτουργεί με κεφάλαιο τις εγκαταστάσεις και το περίφημο αρχείο της ΕΡΤ που έχουν πληρωθεί με φόρους του ελληνικού λαού, όταν θα έχει πόρους από εισφορές του ελληνικού λαού, γιατί να μην επιδιώκει να επιστρέψει στον ελληνικό λαό κέρδος, το οποίο θα μειώσει τη φορολογία του;
Όταν θα μεταδίδει πρόγραμμα πρώτης ποιότητας, όπως Ολυμπιακούς Αγώνες, Μουντιάλ, Πρωτάθλημα Ευρώπης, Φόρμουλα 1, ταινίες, γιατί να μην εισπράττει ακριβοπληρωμένη διαφήμιση;
Μήπως για να μένει η χρυσοπληρωμένη διαφήμιση προνόμιο των καναλιών, μέσω της αδιαφανούς μέτρησης της τηλεθέασης;

Και εδώ ερχόμαστε στο άλλο ζέον ζήτημα.
Αν πίστευα τις μετρήσεις τηλεθέασης μόνο εγώ κι ο Φαήλος βλέπαμε ΕΤ3. Αλλά παρακολουθούσαν όλος ο περίγυρος και οι περίγυροι των περιγύρων που γνωρίζω.
Κι όμως γενικά η ΕΡΤ πάντοτε φερόταν καθηλωμένη σε μετρήσεις επιπέδου 1-3%.

Ποιος μετρούσε, ποιος μετράει και πώς;
Έχει σκοπό η κυβέρνηση με την ευκαιρία να «βάλει χέρι» στο οργανωμένο θεαματικό, στο αμαρτωλό τρίγωνο «ιδιωτικά κανάλια – διαφημιστές – εταιρείες μέτρησης τηλεθέασης» που διαφεντεύουν την διαφημιστική δαπάνη και σε προέκταση, με την επιρροή που ασκούν, το πολιτικό σκηνικό;
Και κατ’ επέκταση, θα τεθεί, επιτέλους, εξ υπαρχής, το ζήτημα των αδειών των ιδιωτικών διαύλων;

Ξέρω, αυτά ρίχνουν κυβερνήσεις. Ε, ας πάμε σε εκλογές. Εάν θέλει, είναι η καλύτερη στιγμή για να ξανα-αποκτήσει η πολιτική εξουσία πλήρη επιβολή επί της καταχρεωμένης εκδοτικο-οικονομικής εξουσίας.
Κύριε Πρόεδρε, Αντώνη Σαμαρά
Το μήνυμα εστάλη και ελήφθη από την κοινωνία.

Ο Αλέξανδρος, πρώτα έδειξε πως «ό,τι δεν λύεται, κόβεται».
Όμως δεν έμεινε στην Ιστορία για αυτό, αλλά γιατί στη συνέχεια θεμελίωσε μια αυτοκρατορία.

Δείξατε ότι είστε αποφασισμένος για τομές. Προχωρήστε σε δημιουργία, αλλά με γνώμονα το μακροπρόθεσμο εθνικό συμφέρον της πνευματικής υγείας και καθοδήγησης του ελληνικού λαού, που αφενός χειμάζεται από την οικονομική κρίση αφετέρου έχασε την μοναδική ραδιοτηλεοπτική πηγή αξιοπρεπούς ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.
Έχετε την εξουσία να δώσετε εντολή
1) να εκκενωθούν οι απανταχού εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και ακολούθως να φυλάσσονται με άκρα επιμέλεια
2) να απογραφεί άμεσα η περιουσία της και το αρχείο της και να οριστεί δημόσιος υπόλογος γι’ αυτά
3) να επιλεγούν ολιγομελή συνεργεία, τεχνικοί και υπεύθυνοι προγράμματος, για κάθε δίαυλο και ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ, ώστε να εξακολουθήσουν να λειτουργούν, μεταδίδοντας επαναλήψεις εκπομπών, μουσική, ντοκυμαντέρ, ήδη αγορασμένο πρόγραμμα χωρίς σχολιασμό, ώστε να μην υπάρχει «τρύπα στη γεωγραφία» των συχνοτήτων, να μην μαυρίζει η καρδιά των Ελλήνων από τη σκοτεινή οθόνη και τα βουβά ραδιοκύματα, να έχουν επαφή οι ακρίτες μας και οι απόδημοι, ώστε οι πολιτικολογούντες τέως προνομιούχοι να πάνε σπίτια τους και να πάψουν να παίζουν με τη δημόσια περιουσία, ώστε να υπάρξει χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση του νέου νομοσχεδίου χωρίς πιεστική βία
4) το σχέδιο νόμου να κρατηθεί στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και να αναμορφωθεί πλήρως, όλα τα άρθρα οδηγούν σε αφελληνισμό της νέας ραδιοτηλεόρασης, το «προσχέδιο Αλιβιζάτου» αν δεν πεταχτεί στα σκουπίδια μπορεί να παραμείνει ως αδρό νομοθετικό περίγραμμα, ως τέτοιο αξίζει
5) να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο ή να αποτελέσει παράλληλο νομοθέτημα πραγματικά ανεξάρτητη, υπό δικαστικό έλεγχο, δημόσια αρχή για διενέργεια των μετρήσεων τηλεθέασης και ακροαματικότητας
6) να ολοκληρωθεί το νέο νομοσχέδιο και να τεθεί σε ουσιαστική όχι τυπική δημόσια διαβούλευση, με χρονικό ορίζοντα αλλά όχι ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες που γεννούν αστοχίες σε διαδικασίες οι οποίες απαιτούν ποιότητα.
Τα αυγά έσπασαν. Όχι βιασύνη, η ομελέτα να γίνει η καλύτερη δυνατή.
Προφήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου