ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Πρώτα οι 589 μετά έως 2.000 και μετά άγνωστο πόσοι για τη ΝΕΡΙΤ

Το μεταβατικό στάδιο της «Δημόσιας Τηλεόρασης» και μόνο αφορά η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου..
Οικονομικών (www.minfin.gr) για την πρόσληψη με δίμηνες συμβάσεις των 589 εργαζομένων. Μάλιστα ο αριθμός αυτός αφορά στην πρώτη φάση της μεταβατικής Δημόσιας Τηλεόρασης καθώς αν όλα πάνε καλά, αν δηλαδή εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο, τότε η κυβέρνηση θα επεκτείνει έως τον αριθμό των 2.000 εργαζομένων το υπό πρόσληψη προσωπικό δίμηνης σύμβασης. Για το οριστικό σχήμα, τη ΝΕΡΙΤ, θα πραγματοποιηθεί άλλη διαγωνιστική διαδικασία που θα περάσει από το «κόσκινο» της Επιτροπής Σοφών του Εποπτικού Συμβουλίου ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εργαζομένων που θα προσληφθούν με σύμβαση αορίστου χρόνου, με σύμβαση ορισμένου χρόνου αλλά και ο ακριβής αριθμός των Ρ/Σ και τηλεοπτικών καναλιών.

Οι 589 θέσεις αφορούν θέσεις: Διοικητικών καθηκόντων, τεχνικών, προγράμματος, και δημοσιογράφων για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Καστοριά, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τα Ιωάννινα, την Ακαρνανία, το Πήλιο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τα Γεράνεια, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κρήτη, και την Πάτρα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

Να είναι ενήλικοι

Όσοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια να αποδείξουν ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα σε επαρκή βαθμό προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για τη θέση

Να μην έχουν κώλυμα πρόσληψης

Να κατέχουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων

Να μην κατέχουν έμμισθη θέση ή απασχόληση στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα

Να έχουν προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην ειδικότητα που υποβάλλουν αίτηση

Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις

Στην προκήρυξη προβλέπεται ειδική κατηγορία ανέργων, που πριμοδοτούνται με 200 μόρια, για τους απολυμένους της ΕΡΤ με την προϋπόθεση ότι «είχαν συνεχή υπηρεσία κατά τα δύο τουλάχιστον τελευταία έτη και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλο εργοδότη».

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 14:00 μετά το μεσημέρια της 2ας Αυγούστου.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας στην παρούσα ανακοίνωση θα διατηρηθεί και θα ισχύσει σε οποιαδήποτε επόμενη διαδικασία για την πλήρωση θέσεων μέχρι του συνολικού αριθμού των 2.000 ατόμων.

Το κόστος των προσλήψεων υπολογίζεται αρχικά από το υπ. Οικονομικών σε περίπου 3.200.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό

Εντωμεταξύ για «πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία βρίθει γενικοτήτων και ασαφειών και θίγει βάναυσα τους εργαζόμενους», κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης για τον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δείχνει “αξιοζήλευτη” σπουδή να στήσει σκηνικό εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων που αγωνιούν, αλλά δεν τρομοκρατούνται».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «το ραδιοτηλεοπτικό γίγνεσθαι της χώρας “οπισθοχωρεί” τέσσερις δεκαετίες, ενώ χαρακτηρίζουν τη νέα ραδιοτηλεόραση που θα δημιουργηθεί “όχι πλέον δημόσια αλλά αυστηρά κυβερνητική”».

«Το Υπουργείο Οικονομικών γίνεται ιδιοκτήτης και διαχειριστής Μέσων Ενημέρωσης. Με απόφαση την οποία υπογράφει η Γενική Διευθύντρια Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Οικονομικών προϋπολογίζεται το κόστος των προσλήψεων για τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», υπογραμμίζουν, λέγοντας πως «το μόνο που αναζητούσε η κυβέρνηση είναι να σταματήσει η ΕΡΤ να εκπέμπει το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, τη διαδικτυακή ενημέρωση και το πολιτιστικό έργο, που αγκαλιάζει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, και να «”εκδικηθεί” τους εργαζόμενους της ΕΡΤ».

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου