ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον… πάγκο του δικαστηρίου

Να κατηγορήσουμε για πολλά πράγματα αυτή την κυβέρνηση, όμως, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που θα της βγάλουμε το καπέλο...
Και αφορά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης η οποία έχει πάρει φόρα και βγάζει στο φως σκάνδαλα και τα οδηγεί στο εδώλιο. Έστω και με καθυστέρηση ανοίγουν καυτοί φάκελοι που μέχρι τώρα δεν αγγίζονταν γιατί κάποια «αόρατη χειρ» εμπόδιζε κάτι τέτοιο. Και είναι γνωστές οι πολιτικές παρεμβάσεις κάθε κυβέρνησης προς τη Δικαιοσύνη. Τουλάχιστον τώρα φαίνεται να μην υπάρξουν τέτοια φαινόμενα και ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον… πάγκο του δικαστηρίου.
Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου εξελίσσεται κανονικά, παρά τα νομικά τερτίπια και τις παράλογες απαιτήσεις που εγείρει κατά καιρούς ο πρώην υπουργός. Κι όπως φαίνεται, οι ένοχοι του μεγάλου σκανδάλου θα πληρώσουν.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραπέμφθηκε από τη Βουλή, ορίστηκε ειδικός ανακριτής και η υπόθεσή του πάει στο Ειδικό Δικαστήριο. Εκεί θα κριθεί αν έκανε «λαδιές», αν εμπλέκεται σοβαρά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ή αν επρόκειτο περί πολιτικής ανοησίας. Πάντως, τίποτε δε φαίνεται να σταματά τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Η υπόθεση με τους αμυντικούς εξοπλισμούς άνοιξε και η εισαγγελία έχει παραπέμψει για κακουργήματα τον επιχειρηματία Θ. Λιακουνάκο κι άλλα 18 άτομα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι αμυντικές προμήθειες είναι εδώ και χρόνια «σάπιες», αλλά τουλάχιστον κάποιοι τολμούν να ανοίξουν το καυτό αυτό θέμα. Κι έπεται συνέχεια.
Η σύλληψη του  επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη  άνοιξε το θέμα με τις παράνομες δανειοδοτήσεις και τα «θαλασσοδάνεια» που δίνονταν από την τράπεζά του σε εταιρείες του. O B. Ρέστης μετά από την απολογία του στην ανακρίτρια αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς, Ρέα Κατσιβέλη, κρίθηκε προφυλακιστέος.
Ο κ. Ρέστης απολογήθηκε για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε ποσό επισφαλούς δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε πριν ένα χρόνο η FB bank.
Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο ως ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων, ως ύποπτο φυγής, ενώ έκριναν επίσης ότι το επίδικο ποσό είναι τμήμα μεγαλύτερου που ενσωμάτωσε στην περιουσία του.
O εφοπλιστής που κατέθεσε στον εκκαθαριστή της τράπεζας το επίμαχο πόσο, πριν ξεκινήσει την απολογία του, αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται. Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Πέτρο Μάχα, ο εφοπλιστής τονίζει ότι ουδέποτε ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό πλην όμως το κατέθεσε για λόγους ηθικής τάξης, εκφράζοντας την επιφύλαξή του να το διεκδικήσει από τον πραγματικό δανειολήπτη. Όπως ανέφερε ο κ. Μάχας το συνολικό ποσό που κατέβαλε ο εντολέας του έφθασε με τους τόκους και τα έξοδα στα περίπου 6,2 εκατομμύρια ευρώ.
Πριν μερικές ημέρες την πόρτα του ανακριτή πέρασε ο Σ. Κόκκαλης για τις «αμαρτωλές» συμβάσεις της Ιντραλότ. Μετά από χρόνια, αλλά τουλάχιστον υπάρχει βούληση να ανοίξει ο φάκελος.
Χθες ο εισαγγελέας Εφετών ξανάνοιξε ένα ακόμη θέμα, αυτό του σκανδάλου της Siemens, ζητώντας την παραπομπή του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη. Επίσης, ο εισαγγελέας τονίζει ότι πρέπει να παραπεμφθούν ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα, και οι Αριστείδης Μαντάς, πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αντωνία Μάρκου, παρένθετο πρόσωπο – στο όνομά της ήταν ο λογαριασμός του πρώην υπουργού, αλλά και ο Γ. Τσουγκράνης, κουμπάρος του υπουργού και επίσης παρένθετο πρόσωπο σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα. Είναι η γνωστή υπόθεση με την κωδική ονομασία.. Rocos.
Στη φυλακή οδηγούνται επιχειρηματίες που χρωστάνε στο δημόσιο και δεν υπάρχουν διακρίσεις. Αν και είναι αμφίβολη η κατάληξη που έχουν οι υποθέσεις τους, αν εισπράττει δηλαδή το κράτος τα χρωστούμενα, τουλάχιστον υπάρχει η διάθεση της δικαιοσύνης να παρεμβαίνει για όλους και για όλα.
Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που θα ανοίξουν σύντομα για γνωστούς επιχειρηματίες και πολιτικούς αλλά και για διάφορους λαθρόβιους της οικονομικής ζωής που έκαναν πάρτι τα επόμενα χρόνια. Η δημιουργία των οικονομικών εισαγγελέων και του εισαγγελέα διαφθοράς μπορεί να παίξει σημαίνοντα ρόλο στη χώρα. Και δεν πρόκειται για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής αλλά για απόδοση δικαιοσύνης. Ο κόσμος ζητά τέτοιες πρωτοβουλίες, ζητά να πληρώσουν όσοι «τα έφαγαν» μόνοι τους. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε κανείς δικαστικός, δεν έχουν δικαίωμα να βάλουν εμπόδια στο να ανοίξουν «καυτοί» φάκελοι που μέχρι σήμερα παρέμεναν κλειστοί γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ανοίξουν.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου