ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Θα τα βρουν μέχρι την Κυριακή η κυβέρνηση και η τρόικα

Θα τολμήσουμε μια πρόβλεψη, αφού σε όσες έχουμε κάνει, πέσαμε μέσα. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα ολοκληρωθεί..
επιτυχώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Όλα τα θέματα έχουν κλείσει και μένει να υπάρξει συμφωνία και για το Δημόσιο, συμφωνία που αναμένεται να κλείσει μέχρι την Κυριακή.

Η συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό και τους κ. Στουρνάρα και Μητσοτάκη πήγε καλά με τους δύο υπουργούς να εμφανίζονται αισιόδοξοι μετά τις συζητήσεις που είχε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας πως υπήρξε πρόοδος μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα, αλλά απέφυγε να μιλήσει για το μέγεθος της δόσης που τελικά θα εγκριθεί για τη χώρα.

Αρκέστηκε ωστόσο να δηλώσει πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή εάν χρειαστεί, προκειμένου να υπάρξει μία πολιτική απόφαση τη Δευτέρα στο Eurogroup.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει περισσότερες απολύσεις στο Δημόσιο από τις ήδη συμφωνημένες και οι οποίες ανέρχονται στις 4.000

Πάντως, το γεγονός ότι η σύσκεψη κράτησε 3,5 ώρες δείχνει ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, τόσο ως προς τον χρόνο εφαρμογής της κινητικότητας όσο και ως προς τον αριθμό των απολύσεων. Η πρόταση για μείωση του χρόνου της διαθεσιμότητας ίσης με την χρονική παράταση που ζητεί η Αθήνα για την κινητικότητα (από 12 μήνες στους εννέα ή τους έξι ως αντιστάθμισμα στην παράταση για την κινητικότητα, που ζητά από την τρόικα) κρίθηκε μάλλον θετική από την τρόικα ενώ δεν διαφώνησαν και με το σχέδιο Μητσοτάκη να συνυπολογιστούν και οι μετατάξεις στην κινητικότητα.

Όπως όλα δείχνουν η δεξαμενή των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι η Παιδεία και η Τοπική αυτοδιοίκηση

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενώ η «μάχη» δίνεται για να πεισθεί η τρόικα ότι οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων, π.χ. εκπαιδευτικών από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου