ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σάλος με το οκτάωρο

Βόμβα που δεν έχει προηγούμενο έσκασε το βράδυ της Τρίτης μέσω του πολυνομοσχεδίου... Η απάλειψη μιας διάταξης που ουσιαστικά ξεκαθάριζε ότι στην Ελλάδα είναι σε ισχύ και δεν καταργείται το 8ωρο και η πενθήμερη εργασία, προκάλεσε σάλο στη Βουλή με ορισμένους βουλευτές να ζητούν εξηγήσεις και τον υπουργό Εργασίας να βγάζει διευκρινιστική δήλωση. Συγκεκριμένα, το άρθρο 103 αναφέρει πως οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα αφορούν σε εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για 8ωρη εργασία. Αυτό απαλείφθηκε από το συγκεκριμένο άρθρο κάτι που ερμηνεύτηκε ότι ανοίγει ο δρόμος ώστε ο οποιοσδήποτε εργοδότης να μπορεί να δίνει στον εργαζόμενό του 586 ευρώ αλλά να δουλεύει περισσότερες από πέντε ημέρες εβδομαδιαίως και περισσότερες από 8 ώρες ημερησίως.

Αργά το βράδυ, σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας έδωσε εξηγήσεις για την απάλειψη του άρθρου. «Η νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο που αφορά στον κατώτατο μισθό σεκαμία περίπτωση δεν θίγει το 8ωρο και το 40ωρο και γενικότερα τα νόμιμα χρονικά όριαεργασίας όπως ισχύουν σήμερα», διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας. Όπως αναφέρει το υπουργείο, με τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου ( άρθρο 103) θεσπίζεται μηχανισμός για τον καθορισμό του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για τους υπάλληλους και εργατοτεχνίτες όλης της χώρας. Η έννοια της πλήρους απασχόλησης, σημειώνεται, καθορίζεται από άλλες διατάξεις του εργατικού δικαίου, οι οποίες ουδόλως εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 103 του νομοσχεδίου. Επομένως, καταλήγει το υπουργείο, η νομοτεχνική βελτίωση κρίθηκε απολύτως απαραίτητη ώστε να μην υπάρξει σύγχυση ή αμφισβήτηση ή ακόμα και νομοθετικός πλεονασμός ως προς την έννοια και το περιεχόμενο της πλήρους απασχόλησης.

Όμως, η εικόνα δεν ήταν καθόλου καλή, οι βουλευτές βγήκαν στα κάγκελα και πολλοί έλεγαν ότι έτσι μπορεί ο εργοδότης να αναγκάσει τον εργαζόμενο να δουλέψει Κυριακές (π.χ. στα καταστήματα) και να μην τον πληρώσει.

Επρόκειτο για λάθος; Για γκάφα ή για σκοπιμότητα; Κάποιος πρέπει να απαντήσει προτού βγουν όλοι οι εργαζόμενοι στους δρόμους.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου