ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μιλώντας για γεωτρύπανα
και πλατφόρμες, ας δούμε ένα πραγματικό
έργο τέχνης...
 
Στη Βόρεια Θάλασσα, δυτικά της Νορβηγίας βρίσκεται η μεγαλύτερη πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου στον κόσμο. Με ύψος 472 μέτρα, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, η TROLL-A έχει χαρακτηριστεί ως θαλάσσιο μνημείο!

Αυτό το τεράστιο ανθρώπινο κατασκεύασμα κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες (1996) ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα άντλησης υδρογονανθράκων και μάλιστα λειτουργεί μέχρι και σήμερα! Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1990 και ολοκληρώθηκε το 1996 μετά από ατέλειωτες μελέτες και προσεκτικές παρεμβάσεις αρχιτεκτόνων και μηχανικών.

Η Troll-Α ζυγίζει 1,2 εκατομμύρια τόνους, έχει 472 μέτρα ύψος, με υποβρύχια σκυροδέματα μήκους 369 μέτρων και ξηρό βάρος 656.000 τόνων, αποτελώντας ένα εξαιρετικό κατασκευαστικό δημιούργημα. Η Troll-A ωστόσο, δεν είναι μόνο ένα από τα πιο σύνθετα έργα μηχανικής στην ιστορία αλλά και το μεγαλύτερο αντικείμενο που κατάφερε ποτέ να μετακινήσει ο άνθρωπος πάνω στην επιφάνεια της Γης. Η μετακίνηση της πλατφόρμας έκανε μεγάλη αίσθηση όταν ρυμουλκήθηκε στη Βόρεια Θάλασσα το 1996, όπου τώρα λειτουργεί από την εταιρεία Statoil. Στην περίπτωση της Troll-Α, η μετακίνησή της υπήρξε ένα υπερθέαμα καθώς ολόκληρη η πλατφόρμα (χωρίς να αποσυναρμολογηθεί) επέπλευσε στο νερό πάνω από 200 χιλιόμετρα, στο βόρειο τμήμα του Rogaland, στο πεδίο Troll, 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπέργκεν. Η ρυμούλκηση πήρε επτά ημέρες και γράφτηκε στην ιστορία! Η Troll-A διαθέτει συνολικά 40 πηγάδια, από τα οποία άλλα είναι παραγωγής και άλλα εισπίεσης αερίου (Gas Lift).
Δείτε ένα εντυπωσιακό video από τη μεταφορά της TROLL-A.. ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου