ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αγαπημένες παραλίες σ' όλη την Ελλάδα

Δεν έχω αποφασίσει τι κάνει μια παραλία αγαπημένη. Νομίζω πως για τον καθένα είναι διαφορετικό το κριτήριο...
Ένα από τα πρώτα καλοκαιρινά βράδια στην βεράντα έκανα μινι γκάλοπ στους φίλους μου. Διαφωνήσαμε σε πολλά αλλά συμφωνήσαμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τόσο πολλές και τόσο όμορφες παραλίες, που είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξουμε τις καλύτερες.


Ιδού τι έδειξαν οι δημοσκοπήσεις.
Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Το Πόρτο Κατσίκι είναι η διασημότερη παραλία της Λευκάδας. Θεωρείται δικαίως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μια από τις πιο ξεχωριστές της Ευρώπης. Οι φωτογραφίες της έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Εδώ, είχαμε ένα τρομερό κοινό σημείο κάποιοι από εμάς. Την ταραχή όταν βλέπεις το τοπίο. Φήμες μιλούν για ανθρώπους που δάκρυσαν μπροστά στο απόλυτο τιρκουάζ των νερών της, στα μεγάλα, ολόλευκα βότσαλα και στην αμμουδιά της. Το μόνο μειονέκτημα τα μεγάλα κύματα με τους ανέμους και η πολυκοσμία. Σχεδόν από τις πρώτες καλοκαιρινές εβδομάδες δεν βρίσκεις ξαπλώστρα. Επίσης να πας νωρίς για να μην προβληματιστείς με το πάρκινγκ και χρειαστεί να περπατήσεις πολύ.


Φαλάσαρνα, Κρήτη

Βρίσκεται περίπου 58 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων –στο δυτικότερο άκρο της Κρήτης- και οφείλει το όνομά της σε μια μυθική νύμφη. Όποιος επισκέπτεται τα Φαλάσαρνα δεν μπορεί να ξεχάσει την αμμουδιά, τα κρυστάλλινα νερά και την απεραντοσύνη των 3 χιλιομέτρων της παραλίας. Επίσης εδώ θα δεις το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα από όλη την Κρήτη. Κατά μήκος της παραλίας βρίσκονται διασκορπισμένες μερικές μικρές ταβέρνες και κάποιες καντίνες ενώ σε απόσταση 500 μέτρων βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Φαλάσαρνας, σημαντικό λιμάνι της αρχαίας Πολυρρήνιας. Κάθε πρώτο Σάββατο του Αυγούστου διεξάγεται ένα από τα μεγαλύτερα beach parties της Ελλάδας.


Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Η Βοϊδοκοιλιά έχει χαρακτηριστεί ως “τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους“. Βρίσκεται πολύ κοντά την Πύλο. Η διαδρομή δεν σε αφήνει να καταλάβεις σε τι παράδεισο θα καταλήξει, οπότε αν βρεθείς εκεί τυχαία, τότε θεωρείς πως βλέπεις όνειρο. Ο όρμος της δημιουργήθηκε από τα κύματα του Ιουνίου, ανάμεσα στο Παλαιόκαστρο και το λόφο του Προφήτη Ηλία. Γύρω απο την παραλία υπάρχουν δύο λόφοι. Στην κορυφή του νότιου βρίσκεται το Παλιόκαστρο, βυζαντινό κάστρο της Πύλου, στο βόρειο ο μυκηναϊκός θολωτός τάφος του Θρασυμήδη. Τον Αύγουστο έχει κόσμο αλλά όχι τόσο που να μην μπορέσεις να απολαύσεις τα πλεονεκτήματα της παραλίας.


Σίμος -Ελαφόνησος

Ίσως σε ένα απο τα πιο αγαπημένα νησιά πολλών από εμάς. Η παραλία του Σίμου βρίσκεται στην περιοχή της Λεύκης και απέναντι από τα Κύθηρα με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Η παραλία χωρίζεται από το Σαρακήνικο δημιουργώντας δύο όρμους, αυτόν του Σαρακήνικου και τον όρμο του Φράγκου. Ο μεγάλος και ο μικρός Σίμος. Η παραλία είναι ατέλειωτη, με ψιλή χρυσή άμμο και αμμόλοφους στο εσωτερικό της, ενώ το δάσος με τους κέδρους ενώνει τις δύο παραλίες. Τα νερά είναι πεντακάθαρα αν και οι δύο παραλίες πάντα έχουν πολύ κόσμο λόγω του κάμπινγκ. Ο μικρός Σίμος είναι ίσως λίγο πιο ήσυχη παραλία αν και το ίδιο όμορφη.


Αγία Άννα, Αμοργός

Σ' αυτό το νησί κυριαρχεί το απέραντο γαλάζιο. Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος της ομώνυμης ταινίας. Για να κατέβεις στην Αγία Άννα θα πρέπει να κατέβεις ένα μικρό δρομάκι, όχι κουραστικό. Θα θαυμάσεις το μικρό εκκλησάκι και ίσως περάσει από το μυαλό σου ένας νησιώτικος γάμος. Η παραλία είναι σχετικά μικρή με βράχια που λειτουργούν ως «ξαπλώστρες». Τα νερά είναι μπλε σαν καθαρός ουρανός και κάπως πιο κρύα από κάποιες άλλες παραλίες του νησιού. Για να προμηθευτείς νερό ή οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να ανέβεις ξανά το μονοπάτι για να βρεθείς στην ταβέρνα που βρίσκεται στην αρχή της διαδρομής.


Γέρακας, Ζάκυνθος

Εδώ προτιμά ολόκληρη caretta caretta να γεννήσει τα αυγά της. Εσύ θα πεις πως δεν είναι όμορφα; Και οι χελώνες ορίζουν τους κανόνες. Οι φωλιές με τα αυγά προστατεύονται από ειδική σήμανση και ο κανονισμός επιβάλει η παραλία να κλείνει μετά τις 19.00, όταν τα μικρά χελωνάκια παίρνουν τον δρόμο για την θάλασσα. Και έτσι τα καρετάκια απολαμβάνουν με την ησυχία τους την χρυσαφένια άμμο και τα καταγάλανα νερά.


Ναυάγιο - Ζάκυνθος

H πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου αποτελείται από την συνεργασία φύσης και ανθρώπινου λάθους. Το ναυάγιο του πλοίου «Παναγιώτης» που βρίσκεται στην παραλία οφείλεται σε ναυτικό ατυχήμα του 1982 και μετέφερε παράνομα τσιγάρα από την Τουρκία. Η παραλία έχει αμμοχάλικο με διάφανα νερά. Είναι απρόσιτη από δρόμο και μπορείς να την επισκεφθείς μόνο με καραβάκι.


Μύρτος -Κεφαλονιά

Μια παραλία τόσο γνωστή και τόσο πολυφωτογραφημένη βρίσκεται στο δρόμο για την Άσσο. Πλήρως οργανωμένη με καθορισμένο αριθμό από ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη, αποδυτήρια, σταθμό Α' Βοηθειών αλλά πολύ κόσμο από νωρίς το καλοκαίρι. Δεν θα πω κάτι άλλο. Ξέρετε πόσο όμορφα είναι.


Άχλα – Της Γριας το Πήδημα, Άνδρος

Σ' αυτό το νησί αξίζει να αναφέρουμε και τις δύο αγαπημένες παραλίες αφού δεν μπρορούσαμε να ξεχωρίσουμε. Η παραλία Άχλα βρίσκεται στα βορειανατολικά του νησιού με ψιλό βότσαλο και δεν την «πιάνει» ο αέρας. Μιας και είναι από τις πιο γνωστές παραλίες συνήθως έχει αρκετό κόσμο. Της Γριάς το Πήδημα δεν είναι απλά ένα αστείο όνομα, αλλά έχει έναν μύθο πίσω του: Μια γριά με την κόρη της έγιναν το «όπλο» των Τούρκων που ήθελαν να κυριεύσουν το Επάνω Κάστρο του Κοχύλου. Τις ανάγκασαν να ζητήσουν καταφύγιο στο κάστρο, ώστε να ανοίξουν οι πύλες. Και όντως το κάστρο κυριεύτηκε. Οι ενοχές της γυναίκας την οδήγησαν να πέσει στον γκρεμό πάνω από την θάλασσα. Λέγεται πως η μορφή της πέτρωσε και μετατράπηκε στον χαρακτηριστικό βράχο που στέκει ακόμα στην άκρη της παραλίας.


Μπάλος - Κρήτη

Ο Μπάλος βρίσκεται στη βόρεια άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στην λεβεντογέννα. Ζεστή και ρηχή θάλασσα με πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμο. Θα πας με καραβάκι από την Κίσσαμο ή με το αυτοκίνητο από χωματόδρομο. Και μετά λίγη πεζοπορία. Αλλά πραγματικά αξίζει.


Τσιγκράδο - Μήλος

Η εκπληκτική παραλία του Τσικράδο είναι μια μικρή παραλία στη νότια πλευρά του νησιού, δίπλα στη παραλία της Φυριπλάκας. Ένας μικρός κόλπος με δύο σπηλιές δεξιά κι αριστερά. Με λευκή άμμο και μοναδικά γαλάζια νερά. Με οινοπνευματί νερά. Και δύσκολη πρόσβαση. Παλιά, για να καταλάβεις, κρεμόντουσαν από σκοινί.


Πορί - Κουφονήσια

Το Πορί είναι η πιο απομακρυσμένη παραλία του άνω Κουφονησίου σε απόσταση 4 χιλιομετρων από την Χώρα. Λένε πως είναι μια από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων. Πιστεύω πως το μεγαλύτερο όπλο αυτή της παραλίας είναι το χρώμα των νερών της. Για μερικά λεπτά πιστεύεις πως είσαι στην Καραϊβική.


galsnguys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου