ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Μαχαίρι στη καρδιά... Δείτε που θα σπουδάσει η πρώτη των πρώτων στις φετινές Πανελλήνιες...

Τίτλο «Brain Drain» (Αποστράγγιση Μυαλών) δίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στο άρθρο του για την πρώτη των πρώτων..
στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, την 18χρονη Αλεξία Παπαϊωάννου που αντί για οποιοδήποτε Ελληνικό πανεπιστήμιο, επέλεξε να συνεχίσει τις σπουδές της στη Γερμανία, είτε στο πανεπιστήμιο της Χαϊδεμβέργης είτε σε αυτό του Μονάχου.

Το Spiegel φιλοξενεί δηλώσεις της κοπέλας, ενώ το περιοδικό παράλληλα αναλύει  τους λόγους που οι νέοι αφήνουν την Ελλάδα και επιλέγουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό.
«Οι φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στην Ελλάδα, δεν μπορούν να χαλαρώσουν ούτε το καλοκαίρι. Οι αιτήσεις για τα πανεπιστήμια ενέχουν την προοπτική της απογοήτευσης, ο αριθμός των θέσεων είναι χαμηλός ή εξαιρετικά μικρός σε σχολές, όπως η Νομική και η Ιατρική. Κι όμως, οι μαθητές παλεύουν σαν λιοντάρια», αναφέρει το δημοσίευμα.
Παρά την ωριμότητα των επιλογών της η 18χρονη Αλεξία παραμένει ακόμα ένα παιδί από το οποίο θα λείψουν οι γονείς του και η Ελλάδα. «Θα μου λείψουν και θα τους λείψω. Αλλά δεν θέλω να δραματοποιώ τις καταστάσεις. Θα μπορώ να τους επισκέπτομαι συχνά και εξάλλου υπάρχει και το Skype» αναφέρει. Η Αλεξία δηλώνει ότι θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Δηλώνει ότι αγαπά τη Γερμανία, κι έχει πολλούς φίλους εκεί. Μιλάει γερμανικά και δηλώνει ότι ανυπομονεί να σπουδάσει και να ζήσει στο εξωτερικό.
Ο συντάκτης του άρθρου παρατηρεί τέλος ότι παλαιότερα οι Έλληνες μαθητές επέλεγαν το εξωτερικό όταν δεν έγραφαν καλά στις Πανελλαδικές ενώ τώρα το κάνουν γιατί το βλέπουν σαν ένα «εισιτήριο» για ένα καλύτερο μέλλον. Όχι, όμως, και η Αλεξία που δηλώνει: «Δεν ξέρω πότε, αλλά θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».


Aniwthoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου