ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Καταδίκες για την Marfin αλλά ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι!!

To δικαστήριο καταδίκασε τέσσερα στελέχη της Marfin για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21, μετά τον εμπρησμό στο υποκατάστημα..
της Σταδίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, τον Μάιο του 2010. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και την διευθύντρια του καταστήματος ‘Αννα Βακαλοπούλου, ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η κ. Βακαλοπούλου 5 ετών και ενός μήνα, για τις ανθρωποκτονίες από αμέλεια τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις καταδικασθέντες, ενώ έδωσεαναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, θέτοντας όμως όρο για τους δύο πρώτους κατηγορούμενους την καταβολή, εντός 40 ημερών, χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Δηλαδή τα στελέχη της τράπεζας, που δεν επέτρεψαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο την εκκένωση του καταστήματος, όπως έγινε και με άλλες τράπεζες στην περιοχή, καταδικάστηκαν αλλά θα πάνε σπίτι τους χωρίς ούτε μια μέρα φυλακή.

Επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι είχαν ρητή υποχρέωση να μεριμνήσουν για την πυρασφάλεια αλλά και να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό, αφού το κατάστημα γινόταν συνεχώς στόχος εμπρησμών. Τόνισε, επίσης, ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν μερίμνησαν ώστε να καταρτιστεί μελέτη πυροπροστασίας και ούτε πήραν πιστοποιητικό ασφαλείας από την Πυροσβεστική.

Τα στελέχη της τράπεζας λοιπόν θα ζήσουν έξω από τη φυλακή, έστω με τις τύψεις για το θάνατο τριών νεαρών παιδιών. Όμως, τρία χρόνια μετά οι πραγματικοί αυτουργοί, τα «οργισμένα» παιδάκια με τις μολότοφ που έκαψαν το κτίριο και την Αθήνα ολόκληρη που βρίσκονται; Τρία χρόνια μετά οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν να δουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους «ακτιβιστές» της άκρας αριστεράς και τους αναρχικούς που έκαναν «επαναστατική πράξη» καίγοντας ένα από τα άντρα του καπιταλισμού, άσχετο αν μαζί έκαψαν και τρεις νέους ανθρώπους. Πότε άραγε θα ησυχάσουν οι νεκροί, πότε θα υπάρξει δικαιοσύνη στη μνήμη τους; Κάποιοι τρομοκράτες ακόμη γελούν που τρία παιδιά κάηκαν ζωντανά. Προφανώς αν τα θύματα ήταν «αριστεροί» που τους σκότωσε κάποιος από την… επάρατη δεξιά, να είχαν σηκωθεί και οι πέτρες για να βρεθούν οι δράστες. Είχαν την ατυχία να είναι απλοί άνθρωποι, μορφωμένα παιδιά που δούλευαν σε μια τράπεζα για το μεροκάματο. Και πλήρωσαν αυτή την ατυχία. Οι δολοφόνοι που έκαψαν το κτίριο είναι ελεύθεροι. Τα στελέχη της τράπεζας που με δικής τους ευθύνη είχαν μετατρέψει το κτίριο σε φέρετρο, ελεύθεροι με βαριές ποινές αλλά με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Δυστυχώς, η δικαιοσύνη είναι τυφλή.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου