ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

O Αλέξης στεναχωρήθηκε

Μεγάλη θλίψη στου Φαλήρου τα βοτσαλάκια. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στεναχωρημένος γιατί ο Γλέζος του κούνησε το δάχτυλο..
Νόμισε ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ήταν κανένα μέλος του 15μελούς που θα τον έκανε ότι ήθελε. «Με στενοχώρησε ο Μανώλης Γλέζος, εγώ όμως θα του πω να κάνει αυτό που πιστεύει». Στη δεύτερη ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην αυτοδιάλυση των συνιστωσών, γι’ αυτό και έρχεται μεγάλη σύγκρουση, ακόμη κι αν τα βρουν στο συνέδριο για τα μάτια του κόσμου.
Απευθυνόμενος προσωπικά στον Μανώλη Γλέζο και απαντώντας στην ερώτηση που έθεσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς (αν δεν αυτοδιαλυθούμε τι θα κάνετε) ο κ. Τσίπρας είπε πως ο κ. Γλέζος έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που έκανε πάντα στη ζωή του και θεωρούσε το σωστό όμως, πρόσθεσε ο ίδιος, θα τηρήσει τις συλλογικές αποφάσεις και από τη Δευτέρα  το πρωί θα καλέσει τον κ. Γλέζο να πάνε μαζί στους απολυμένους, στο Ραδιομέγαρο, στη Χαλκιδική.
«Δεν εξεπλάγην από τον πυρήνα των απόψεων του Μανώλη, ενδεχομένως με τους υψηλούς του τόνους. Δεν θέλω να παριστάνω τον ανήξερο. Με στενοχώρησε η ομιλία του Μανώλη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Στους ανθρώπους που αγαπάς δεν κρατάς κακία μόνο στενοχωριέσαι. Δεν στενοχωρήθηκα για τις απόψεις, αλλά γιατί από αυτό το ιστορικό βήμα επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος μιας συνιστώσας και όχι ως εκπρόσωπος μιας ιστορικής γενιάς αγώνων, αντίστασης, θυσιών».
Αν καταλάβαμε καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πανελλαδική εξόρμηση με… ακροαριστερό προφίλ.
‘Οπου υπάρχει επένδυση θα πάει να τη διαλύσει. Όπου υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονται θα πάει να τους υποσχεθεί επαναπρόσληψη.
«Δεν μπορούμε να ζητάμε από τον κόσμο να αλλάξει και εμείς να μένουμε ίδιοι. Τι θα πούμε σε αυτό τον κόσμο; Ότι ο νέος φορέας είναι ένα κόμμα με 14 καταστατικά και 14 προγράμματα; Ότι σε καλούμε να εμπιστευθείς ένα κόμμα, του οποίου τα όργανα δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κοίτα προβλήματα που έχει ο Αλέξης…
Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι η κάθε συνιστώσα θα μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργιά της μέσα στο πλαίσιο του ενιαίου κόμματος τηρώντας το καταστατικό. Μάλιστα πρόσθεσε πως αν υπάρχουν περιπτώσεις συνιστωσών που δεν τους καλύπτει πλήρως σε όλες τις θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούν να διαφωνούν εντός του κομματικού πλαισίου, όπως θα τους δεσμεύει το καταστατικό. Παράλληλα, επανέλαβε επιγραμματικά την πρότασή του, «ένα μέλος, μια ψήφος, όχι προνόμια όχι αποκλεισμοί».
Για να καταλάβουμε: Αν πρέπει να πάρουν μια απόφαση ως… κυβέρνηση π.χ. για την ΑΟΖ, θα συνεδριάζουν οι «σκιώδεις» συνιστώσες και θα ψηφίζουν, κάθε μέλος και μια ψήφος. Έχει να πέσει πολύ γέλιο. Και πολύ κλάμα εννοείται.
Για όσες συνιστώσες δεν αυτοδιαλυθούν άμεσα έκανε λόγο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα λίγων μηνών όπου θα τους δοθεί η άνεση να προχωρήσουν στην αυτοδιάλυση λύνοντας κάποια δικά τους τεχνικά  θέματα. Αλλιώς τι; Δεν μας το είπε, εκτός αν σχεδιάζει τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε συμμορία της καταστροφής. «Την ώρα που η γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας, όλη αυτή η συμμορία της καταστροφής είναι στο δικό της κόσμο», ανέφερε, ενώ κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι «περνά με την άνεση γκάνκστερ στην εξόντωση κοινωνικών ομάδων γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα» και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει έναν «ανένδοτο αγώνα μέχρι να ανατραπεί αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση». «Απέναντι μας είναι ένας αντίπαλος που θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων γιατί θα χάσει τα πάντα, διαπλοκή, προνόμια και πρόσβαση στην εξουσία», είπε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο προσκήνιο όχι ως δύναμη εναλλαγής, αλλά ως δύναμη τεράστιων αλλαγών και ανατροπών.
Έχει θράσος ο κ. Τσίπρας. Χαρακτηρίζει γκάγκστερ μια κυβέρνηση που έχει την πλειοψηφία, είτε τους αρέσει είτε όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και τώρα δεν είναι καν πρώτο κόμμα, χαρακτηρίζει συμμορία τους κυβερνώντες. Τι να πει κανείς.
Τέλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση  που είχε ανοίξει τις προηγούμενες ημέρες στο συνέδριο σχετικά με το σε ποιον οφείλεται η μεγάλη εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ από το  4% στο 27%, ο κ. Τσίπρας είπε πώς, «οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες. Ας πιστεύει ο καθένας ότι σε αυτόν οφείλεται η επιτυχία» και συμπλήρωσε σε πανηγυρικό τόνο πώς «ακόμα έχουμε πολλά τραγούδια να τραγουδήσουμε».
Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε Αλέξη, του απαντάμε εμείς.
Mετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, τον λόγο πήρε ο κ. Γλέζος ο οποίος είπε ότι συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «ένα μέλος, μία ψήφος» στο ενιαίο κόμμα και πρόσθεσε πως «η διαφορετικότητα των απόψεών μας είναι για μας πηγή δύναμης για τη συνέχεια»
«Όσοι καραδοκούν και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί, ξεγελιώνται», διεμήνυσε ο Μανώλης Γλέζος και σημείωσε ότι η αγωνία του είναι να μην μετατραπεί κανένα κόμμα της αριστεράς, «σε μονολιθικό κόμμα, όπου σ’ ότι λέει ο αρχηγός θα λέει ”ναι”».
Διευκρίνισε ότι η πρότασή του για παραμονή των συνιστωσών είχε χρονικό όριο «έως ότου τα μέλη του ενιαίου φορέα να είναι πραγματικά η θέληση του ενιαίου φορέα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σώμα των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απορρίψει την τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας για μονομερείς ενέργειες και διαγραφή του χρέους. Ωστόσο, η Αριστερή Πλατφόρμα κατέγραψε σημαντική παρουσία κατά την ψηφοφορία, μετά την κατάθεση στο συνέδριο της τροπολογίας.
Κατά τη διαδικασία, τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο κ. Στάθης Κουβελάκης, ο οποίος υποστήριξε τη συγκεκριμένη πρόταση και ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ζήτησε να απορριφθεί.
Ο κ. Κουβελάκης υποστηρίζοντας την τροπολογία είπε πως είναι αναγκαίες οι μονομερείς ενέργειες, η στάση πληρωμών και η συνολική διαγραφή του χρέους, εφόσον οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν αποδώσουν, όταν θα τις αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσακαλώτος αντίθετα υποστήριξε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν θα λύσει η διαγραφή του χρέους, αλλά η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου.
Επίσης, πρότεινε το χρέος να το πληρώσουν οι πλούσιοι και κατέληξε λέγοντας πως «δεν μας κάνει αριστερούς το ποσοστό του χρέους που θα διαγραφεί». Τελικά, η τροπολογία δεν πέρασε όμως εντύπωση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός των συνέδρων που μειοψήφησαν.
Επίσης, απορρίφθηκαν άλλες δύο τροπολογίες και μία προσθήκη της Αριστερής Πλατφόρμας. Πρόκειται για την τροπολογία που σχετίζεται με τις εθνικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την τροπολογία που σχετίζεται με τις συνεργασίες και την προσθήκη που προβλέπει την έξοδο από το ευρώ, στο πλαίσιο των αντιδράσεων στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ευοδώσουν.
Με απλά λόγια, η Αριστερή Πλατφόρμα θα κάνει στον Τσίπρα τη ζωή δύσκολη.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου