ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οι 10 ιατρικές εξετάσεις που πρέπει κάθε γυναίκα να κάνει

Είναι γνωστό πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και είναι σημαντικό όσο μεγαλώνουμε να περιλαμβάνουμε στις ετήσιες..
ρουτίνες μας και μια σειρά εξετάσεων, που θα εξασφαλίσουν την καλή υγεία και την διατήρηση της ισχύος του φύλου.
Καλύτερα, λοιπόν, να γνωρίζουμε καλά το σώμα και την κατάσταση του οργανισμού μας, πριν αναγκαστεί να αρχίσει να μας στέλνει αυτό σημάδια. Ίσως τότε να είναι πολύ αργά.

Μαστογραφία
Υπάρχουν δυο σχολές όσον αφορά στη συχνότητα και την ηλικία, μετά την οποία καλούνται οι γυναίκες να κάνουν μαστογραφία. Η πρώτη, δε κρίνει απαραίτητο να υποβάλλει μια γυναίκα τον εαυτό της στη διαδικασία πριν τα 50 της χρόνια, αν δεν έχει ανάλογο ιστορικό ή σχετικό περιστατικό στην οικογένειά της. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται οι λάθος διαγνώσεις, που δυστυχώς δεν είναι λιγοστές και οι περιττές βιοψίες και ακτινοβολίες που δεν κάνουν ποτέ καλό.
Η άλλη σχολή διαφωνεί με αυτή την φιλοσοφία και υποστηρίζει πως οι ετήσιοι έλεγχοι για καρκίνο του μαστού καλό είναι να ξεκινούν στα 40, αν όχι και νωρίτερα στην περίπτωση που υπάρχει κληρονομικότητα στην οικογένεια.
Καλό είναι να συμβουλεύσετε πάντα το γυναικολόγο σας, ενώ η παρατήρηση του σώματος και καθημερινή ψηλάφηση από εσάς τις ίδιες είναι η καλύτερη προστασία.


Έλεγχος για καρκίνο του δέρματος
Τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του δέρματος ανεβαίνουν κάθε χρόνο, γι΄ αυτό και είναι σημαντικό να έχετε εικόνα του δέρματος και των ελιών που έχετε και να παρακολουθείτε οι ίδιες την πορεία και εξέλιξη στις πιο ύποπτες. Τέλος, ένας δερματολογικός έλεγχος από κάποιον ειδικό βοηθάει στην πρόληψη και εν τέλει αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων.

Οφθαλμολογική εξέταση
Αν φοράτε γυαλιά οράσεως ή φακούς επαφής, φροντίστε να επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρο σας μια φορά το χρόνο ή κάθε δυο χρόνια. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν οφθαλμολογικά προβλήματα κυρίως εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης του συνδρόμου ξηρού οφθαλμού αλλά και αυτοάνοσων νοσημάτων που προσβάλουν την υγεία του ματιού.


Ακουόγραμμα
Η καλύτερη περίοδος να αρχίσετε να ελέγχετε την ακοή σας είναι όταν μπείτε αισίως στην πέμπτη δεκαετία της ζωής σας, η οποία είναι και η συνηθέστερη περίοδος που αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα. Αν ωστόσο τα χρόνια που προηγήθηκαν, συνηθίζατε να ακούτε μουσική στη διαπασών, τότε θα χρειαστείτε τον έλεγχο αρκετά νωρίτερα...

Tα υπόλοιπα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου