ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Έργο εμπρηστών οι μισές πυρκαγιές

Ό,τι δεν κάηκε ολόκληρο το καλοκαίρι, πήρε φωτιά μέσα σε λίγες ημέρες, ειδικά στην Αττική...
Απανωτές φωτιές, με βασικότερη τη χθεσινή στην Πάρνηθα, αλλά κι εκείνη στον Μαραθώνα, πλήγωσαν για ακόμη μια φορά την αττική γη η οποία πλέον είναι καμένη από τη μια άκρη στην άλλη. Καταστράφηκαν περιουσίες ενώ ανυπολόγιστη είναι η ζημιά στους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου του Λεκανοπεδίου.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για σχέδιο εμπρηστών που τις περισσότερες φορές εκμεταλλεύονται είτε τους ανέμους είτε κάποιο ατύχημα, όπως αυτό που έγινε με το τζιπάκι του Λιμενικού στον Μαραθώνα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μετά από σύσκεψη που είχε στην Πυροσβεστική άφησε αιχμές ότι πρόκειται για εμπρησμούς. Ο κ. Δένδιας, χαρακτήρισε «ύποπτες» τις περισσότερες πυρκαγιές, ενώ δήλωσε πως για όσες υπάρχουν στοιχεία, «τουλάχιστον οι μισές είναι από εμπρησμό» και ζήτησε από τους πολίτες να γίνουν όλοι εθελοντές πυροσβέστες, λόγω και των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Ο υπουργός ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής και την διευκόλυνση του έργου της. Στα μέτρα αυτά, περιλαμβάνεται η επιστράτευση της ΕΛ.ΑΣ η οποία θα κάνει περιπολίες στα περιαστικά δάση. Παράλληλα στις ίδιες περιοχές θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας από την δύση έως την ανατολή για πεζούς και οχήματα, ενώ ενδέχεται ανάλογα με την κρισιμότητα της κατάστασης να ισχύσει η απαγόρευση και για τις πρωινές ώρες.

Δεν ξέρουμε αν οι εμπρηστές έχουν βάλει στο στόχαστρο φιλέτα και θέλουν να τα κάνουν οικόπεδα. Όμως, θα μπορούσε να είναι και σχέδιο αποσταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Μια οργανωμένη προσπάθεια να καεί όλη η χώρα θα ήταν το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το πώς θα πάει η κατάσταση με τις φωτιές κι ευχόμαστε να μη ζήσουμε εφιάλτες του παρελθόντος.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου