ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να έχει πάντα ασυλία

Μπορεί η πολιτική επικαιρότητα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον αλλά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου..
έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Η διαδικασία έληξε την Παρασκευή και η δίκη θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου με την απολογία του πρώην υπουργού.
Τα όσα ακούστηκαν, όμως, τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι τα στόματα άνοιξαν για τα καλά, τα σκάνδαλα αποκαλύπτονται και τίποτε δε μένει κρυφό. Και δίνουν ένα καλό παράδειγμα για το τι μπορεί να συμβεί και σε ανάλογες περιπτώσεις, ανάλογα σκάνδαλα που θα έρθουν ή πρέπει να έλθουν στις δικαστικές αίθουσες.
Οι πρώην συνεργάτες και συγγενείς του Ακη ξεσπάθωσαν για να σώσουν το τομάρι τους και αποκαλύπτουν το χορό εκατομμυρίων που είχε στηθεί γύρω από τον πρώην υπουργό και τις μίζες που έπαιρνε. Στο φως βγαίνουν οι πανάκριβες διακοπές, τα σπίτια που αγοράζονταν για να ξεπλυθεί το παράνομο χρήμα, οι πολυτελείς γάμοι, τα 150.000 ευρώ την εβδομάδα που έπαιρνε ο πρώην υπουργός για να καλύπτει τα… έξοδά του.
Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου δεν είναι καθόλου τυχαία, όπως και δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν οι συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού που τον βρήκαν ευάλωτο και τον χτυπάνε. Διότι και οι ίδιοι ήταν μέλη της συμμορίας που έστησε όλο αυτό το κύκλωμα για να ξεπλένονται εκατομμύρια ευρώ από τις μίζες για τους αμυντικούς εξοπλισμούς.
Ο Ζήγρας για παράδειγμα, ο εξάδελφος του Ακη που τώρα τον «έδωσε» κανονικά αποκαλύπτοντας το μεγάλο σκάνδαλο, ήταν ο ταμίας του και ο ίδιος καρπώθηκε πολλά.
Το ίδιο και η λογίστρια του Ακη που δήλωσε ότι θα τον σκοτώσει και θα σκοτωθεί για να της πει ο Ζήγρας ότι πρέπει να μιλήσει και να πάψει να καλύπτει το «σκουπίδι». Όπως σκουπίδι ο πρώην υπουργός από τον οποίο όλοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.
Αλλά και η οικογένειά του, που λέει ότι δεν ήξερε από προέρχονταν τα λεφτά για τις αγορές ακινήτων.
Εν πάση περιπτώσει, θα έχει ενδιαφέρον τα όσα θα πει ο κ. Τσοχατζόπουλος ο οποίος είναι σίγουρο ότι θα καταδικαστεί με βαρύτατες ποινές, έστω κι αν λόγω ηλικίας θα… τη γλιτώσει.
Η ουσία όλης της υπόθεσης και της εξέλιξης της δίκης, είναι μήνυμα και για επόμενες υποθέσεις, επόμενα σκάνδαλα και κάποιοι θα πρέπει να τρέμουν. Διότι δεν ήταν μόνον ο Ακης που έτρωγε με χέρια και με πόδια. Υπάρχουν κι άλλοι πρώην υπουργοί και βουλευτές που έκαναν περιουσίες ενώ πριν μπουν στην πολιτική δεν είχαν παντελόνια να φορέσουν. Και πρώην Πασόκοι και πρώην Νεοδημοκράτες θα πρέπει κάποτε να δώσουν λόγο και στη δικαιοσύνη και στον ελληνικό λαό, που τα βρήκαν όλα αυτά τα πλούτη, διότι από το βουλευτικό μισθό αδύνατον να έκαναν αυτές τις περιουσίες.
Η υπόθεση Ακη, οι προφυλακίσεις επιχειρηματιών, τα όσα θα ακολουθήσουν για Μαντέλη, Γιάννο και άλλους, είναι μια χρυσή ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα να δείξει ότι μπορεί να αυτοκαθαρθεί. Δεν είναι όλοι λαμόγια, δεν είναι όλοι «λαδιάρηδες» και πρέπει να το αποδείξουν και στον κόσμο που απαιτεί δικαιοσύνη. Και δεν πρέπει να σταθούμε στη σίγουρη καταδίκη του Ακη έτσι ώστε να ξεχαστούν κι άλλες υποθέσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Όσοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι τώρα, θα καταλάβουν ότι κάποτε θα έρθει η ώρα τους. Θέληση χρειάζεται, δύο – τρεις αδέκαστοι εισαγγελείς και το πολιτικό σύστημα να καταλάβει ότι δεν μπορεί να έχει πάντα ασυλία.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου