ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Πώς θα δηλώσετε τους τόκους των καταθέσεων στην εφορία. Ολη η εγκύκλιος

Διορθώσεις στα ποσά των τόκων των καταθέσεων τα οποία θα βλέπουν προσυμπληρωμένα στο έντυπο Ε1 θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι φορολογούμενο..
ι είτε γιατί διαφωνούν με τα στοιχεία που έχουν συμπληρωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είτε γιατί υπάρχουν συνδικαιούχοι στους λογαριασμούς.

Ήδη η ΓΓΠΣ έχει αρχίσει και «περνάει» στους κωδικούς 659-660 των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων τους τόκους των καταθέσεων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των φορολογούμενων το 2012 και υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση κοινών λογαριασμών τα ποσά των τόκων δεν κατανέμονται στους συνδικαιούχους αλλά προσυμπληρώνονται στους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης του πρώτου δικαιούχου του λογαριασμού. Ωστόσο, θα μπορεί να γίνει διόρθωση πάνω στη δήλωση και να επιμεριστούν οι τόκοι σε όλους τους συνδικαιούχους.

Όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών «η ΓΓΠΣ απλώς διευκολύνει τους φορολογούμενους συμπληρώνοντας τα στοιχεία των τόκων. Ο φορολογούμενος εφόσον επιθυμεί μπορεί να επιμερίσει το ποσό των τόκων και να αναγράψει στους κωδικούς 659-660 το ποσό που του αναλογεί».

Μάλιστα, όπως ορίζεται σε απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης «στις περιπτώσεις κοινών λογαριασμών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των ποσών των τόκων καταθέσεων που αναλογούν στους πραγματικούς δικαιούχους οι οποίοι καθορίζονται με βάση τις πραγματικές περιστάσεις». Ωστόσο σε περίπτωση ελέγχου ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. θα έχει δικαίωμα να κρίνει διαφορετικά σε σχέση με αυτό που του δηλώνει ο φορολογούμενος.

Με την ίδια υπουργική απόφαση διευκρινίζονται ακόμη τα εξής:..
Διαβάστε τα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου