ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

«Καταραμένο Κεφάλαιο, ευλογημένο χρήμα…»


Οι παροικούντες την περιοχή της Χαλκιδικής και όχι μόνο, γνωρίζουν την ρήση : «Καταραμένο Όρος, ευλογημένη Ιερισσός…».

Η οποία εκφέρεται με αναστεναγμό και καταλήγει σε σιωπή πλήρη νοήματος.

Η ρήση έλκει την καταγωγή σε διαχρονικές συμπεριφορές ορισμένων μοναχών του Αγίου Όρους.

Τι συνέβαινε;
Βιώνοντας την επιβεβαίωση μιας άλλης παροιμίας που ορίζει ότι «είναι βαριά η καλογερική», κάποιοι, που έχοντας λάβει την απόφαση να μονάσουν είχαν αποσυρθεί στο Όρος, μη αντέχοντας τη διαρκή αυστηρότητα του μοναστικού βίου «δραπέτευαν» πότε-πότε, με δικαιολογημένες ή όχι αφορμές, στην γειτονική με το Όρος Ιερισσό, όπου και απολάμβαναν τα αγαθά των εγκοσμίων στην πλήρη τους ποικιλία.

Όταν η «απόδραση» τελείωνε, συνακόλουθα και οι απολαύσεις, με την προοπτική της επαναφοράς στην στερημένη διαβίωση, έπαιρναν το δρόμο της επιστροφής στο Όρος βαριαναστενάζοντας «Καταραμένο Όρος» και συμπληρώνοντας με αγαλλίαση, όσο και προσμονή για την επόμενη έξοδο, «Ευλογημένη Ιερισσός…».

Έτσι η ρήση, εν είδει και αυτή παροιμίας, έφτασε να σημαίνει τη συλλαμβανόμενη αναντιστοιχία βούλησης με συμπεριφορά, εν τέλει την άκρα υποκρισία.

Το θυμηθήκαμε διαβάζοντας στον « Βηματοδότη» ότι μετά από πολύμηνη σιγή για το θέμα, φαίνεται ότι ολοκληρώνεται η πώληση του 902 από το ΚΚΕ.

Όλα δείχνουν ότι ένα πολύμηνο και παράξενο παιχνίδι που παίχτηκε στο παρασκήνιο ολοκληρώθηκε με την πώληση του 902 και μάλιστα πακέτο, δηλαδή και ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Ο Περισσός πριν από έναν χρόνο είχε αναστείλει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού, κάτι ωστόσο που εμπόδιζε τη μεταβίβαση της εταιρείας Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ. Οι φήμες οργιάζουν ότι οι υπογραφές έπεσαν και πίσω απ’ αυτές βρίσκεται και όνομα γνωστού εφοπλιστή.

Εάν λοιπόν το ΚΚΕ, αυτός ο διαπρύσιος υπερασπιστής των εργατικών δικαιωμάτων, αφού έχει ήδη απολύσει με μεθόδους σκληρού κεφαλαιοκράτη δεκάδες εργαζομένους από τις επιχειρήσεις του, τελικά πουλήσει τον 902 σε εφοπλιστή, τότε η ρήση μπορεί να μετασχηματιστεί λαμβάνοντας και νέα σημασία :

«Καταραμένο Κεφάλαιο, ευλογημένο χρήμα…»

Προφήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου