ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Γιατί υπάρχει ο ΕΟΤ;

Γιατί υπάρχει ο ΕΟΤ; Μήπως θα έπρεπε να καταργηθεί; Αφού υπάρχει υπουργείο Τουρισμού γιατί πρέπει να υπάρχει και Οργανισμός Τουρισμού;..

Είναι εύλογες απορίες από πολίτες οι οποίοι διάβασαν τα στοιχεία της έρευνας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με αυτή, στον ΕΟΤ, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2012, όταν ελέγχθηκε δειγματοληπτικά, μόνον το 30,4% των υπαλλήλων του Οργανισμού είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης και συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας. Αντίθετα, το 69,60% των υπαλλήλων δεν συμπλήρωσε τον χρόνο εργασίας και μία ή περισσότερες ημέρες δεν σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση και/ή την αποχώρηση από την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ο συνολικός μηνιαίος χρόνος εργασίας.
Δηλαδή, 7 στους 10 εργαζόμενοι ήταν κοπανατζήδες με… σύστημα και μόνο οι υπόλοιποι 3 ήταν τα κορόιδα που δούλευαν κανονικά.
Επίσης, από τους 121 υπαλλήλους, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν τήρησαν το χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ’ αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μίας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει να σημάνουν τον χρόνο εργασίας τους, ως όφειλαν. Δηλαδή 1 στους 3 κοπανατζήδες έλειψαν αθροιστικά για έναν ολόκληρο χρόνο! Όπως σημειώνεται στην έκθεση, παρά τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού δεν μερίμνησαν, ως όφειλαν, για την ανάλογη περικοπή αποδοχών και τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαλλήλων. Αντίθετα, μάλιστα, σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων με ελλιπές ωράριο χορηγήθηκε αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.
Ελειπαν αδικαιολόγητα από τη δουλειά τους αλλά έπαιρναν και υπερωρίες στην… αθάνατη Ελλάδα. Κι όμως, υπάρχουν στρατιές ανέργων που θα έδιναν το ένα τους χέρι για να πιάσουν μια δουλειά στον ΕΟΤ ή οπουδήποτε αλλού.
Θα πει κανείς: Μα η έρευνα έγινε το χειμώνα που ο ΕΟΤ δε χρειάζεται και πολύ. Μα τότε ποιος ο λόγος να υπάρχει; Για να δουλεύουν 3 μήνες και να κάθονται άλλους 9; Δε θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Τουρισμού;
Κι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που η Ελλάδα παλεύει να μη χρεοκοπήσει, η κυβέρνηση αγωνίζεται να αναδιαρθρώσει το δημόσιο τομέα και η τρόικα απειλεί με περικοπή των δόσεων αν δε γίνουν οι μεταρρυθμίσεις. Κι έχει μεγάλη σημασία ότι η κυβέρνηση ήταν τότε τρικομματική αλλά άφηνε και αφήνει το πάρτι στο δημόσιο να συνεχίζεται. Ενώ δεν μπορούμε να μαζέψουμε 1.000 εργαζόμενους για να φύγουν από το δημόσιο, κάποιοι θεωρούν δεδομένη τη θέση τους στον ΕΟΤ και δεν πατάνε το πόδι τους έστω για να δικαιολογήσουν το μισθό που παίρνουν.
Ενώ χιλιάδες κορόιδα στο δημόσιο εργάζονται με συνέπεια και πατριωτικό καθήκον, κάποιοι  «συνάδελφοί» τους τρώνε και πίνουν στην υγεία των κορόιδων.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου