ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (+video)

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής σε πρωινή εκπομπή..

Την πρωινή εκπομπή του ιδιωτικού καναλιού MEGA επέλεξε ο υπουργός Π.Ε.Κ.Α. Γιάννης Μανιάτης για να αναγγείλει το..
χρονοδιάγραμμα της κύρωσης νέων συμβάσεων έργου, αναφορικά με την έρευνα των ελληνικών υδρογονανθράκων.

"Μέσα στο Σεπτέμβρη θα φέρουμε στη Βουλή για κύρωση τις δυο συμβάσεις - τουλάχιστον δυο, ίσως και τρεις, που θα υπογράψουμε για το οικόπεδο του Πατραϊκού και για το οικόπεδο των Ιωαννίνων. Ουσιαστικά έχει και μια ουσιαστική αλλά και συμβολική σημασία, η Βουλή των Ελλήνων θα μάθει, θα διερευνήσει και θα επικυρώσει τις πρώτες συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου με ιδιώτες αναδόχους για το πως θα αξιοποιηθεί ο ορυκτός μας πλούτος. Αυτό έχει και την έννοια του ελέγχου από τον ελληνικό λαό του θέματος πως αξιοποιείται ο ορυκτός πλούτος της χώρας και που θα πάνε τα χρήματα αυτά", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένει στο τέλος του 2013 και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των επιστημονικών δεδομένων που συνέλεξε το πλοίο της νορβηγικής εταιρείας PGS από την θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης, ώστε μέσα στο 2014 να "κοπούν" 15 θαλάσσια οικόπεδα και να ξεκινήσει η παραχώρησή τους, μέσω διεθνούς διαγωνισμού. Παράλληλα, αναμένεται εκδήλωση ενδιαφέροντος για έρευνες στη βόρεια Ελλάδα.
Ερωτώμενος για το πότε θα πιάσει δουλειά και επίσημα ο ανάδοχος, ο κ. Μανιάτης τοποθέτησε χρονικά αυτή την εξέλιξη στο 2014. "Αμέσως μετά την υπογραφή, ο ανάδοχος παίρνει εντολή από το Δημόσιο να προχωρήσει τις έρευνες κοκ. Άρα μέσα στο 2014 θα δούμε και οπτικά νομίζω εξελίξεις", τόνισε.

Κάνοντας μια αναφορά στους στόχους του υπουργείου του σημείωσε ότι στοίχημα για τον ίδιο και το επιτελείο του είναι "η ταυτόχρονη τήρηση των αυστηρότερων δυνατών περιβαλλοντικών προδιαγραφών χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην επιχειρηματικότητα τη μεγάλη και κυρίως την μικροεπιχειρηματικότητα που δημιουργεί και πολλές θέσεις εργασίας"...
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου