ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Αχ Ελλάδα, σ΄ αγαπώ!

Ελλάδα που τα πόδια σου
σκύβουν και τα φιλούνε
άγγελοι του Παραδείσου
και κόρες τ’ ουρανού..

Ελλάδα μου , στ΄ορκίζομαι
την ακριβή τιμή σου
θα την υπερασπίζομαι
με σώμα και με νου.
 Ποτέ δεν θα ανεχτώ
κανείς να σε προσβάλει,
να σ’αναγκάσει κάποτε
να σκύψεις το κεφάλι.
Περήφανη θα σε κοιτώ,
να στέκεις αντρειωμένη ,
Ελλάδα μου πανέμορφη,
Πατρίδα τιμημένη.
Οι ανωτέρω συγκινητικοί στίχοι της Μαρίας Ταστσόγλου έδωσαν το έναυσμα για την αφιέρωση ενός ακόμη άρθρου στην ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ μας ,  που αρνούμαστε συλλογικά να την αντικρίσουμε στα μάτια.
Μια Ελλάδα του ονείρου, μια Ελλάδα της Μουσικής ,  του ζωοδότη Ήλιου και του γαλάζιου που βαλθήκαμε να την πληγώνουμε ξανά και ξανά…….
Φαίνεται ότι μετά τον θάνατο του Μανώλη Ρασούλη το ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ έμεινε στην ιστορία , έφυγε μαζί του και δύσκολα θα επιστρέψει στις καρδιές μας.
Δυστυχώς στην ιστορία θα γραφτούν και  θα μείνουν  οι άσχημες στιγμές που ζούμε τα τελευταία έτη σε συνδυασμό με την τελευταία αποτρόπαια πράξη και την ακολουθία αυτής από μερίδα επικίνδυνων  που επαναφέρουν μνήμες που είχαν ξεχαστεί. Αρρωστημένα μυαλά ανοίγουν περίεργες συνθηματολογικές συζητήσεις τις τελευταίες ώρες με καρκινικά συνθήματα όπως ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ Μελιγαλάς  , τα ραντεβού στα γουναράδικα κ.λ.π .
Περίεργα συμφέροντα μετατρέπουν ειρηνικές διαδηλώσεις σε δήθεν αντιστασιακό ανάχωμα κατά του ΔΝΤ κ.λπ. με στόχο να σπείρουν την επόμενη δόσης μίσους και διχασμού των Ελλήνων.
Δεν θα τους περάσει!
Δεν διαφωνούμε με την λογική  αντίσταση , στο αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας  αν αυτή προέρχεται με γνώμονα το συμφέρον ολόκληρης της πατρίδας και όχι μεμονωμένων συντεχνιών,  καστών και ομάδων.
Οι απεργίες είναι δικαιωματικές και οι πορείες που φέρνουν κόσμο στα πεζοδρόμια και όχι στο κλείσιμο του κέντρου της πόλεως επί δεκαημέρου είναι επίσης σεβαστές.
Οι αντεγκλήσεις φτηνού πολιτικού ήθους στα τηλεοπτικά παράθυρα τις τελευταίες ημέρες αλλά  ακόμη και μέσα στον ίδιο τον  Ναό της Δημοκρατίας δεικνύουν με τον πλέον λαμπρό τρόπο ότι ο λαός μας αλλού πατάει , αλλού βρίσκεται  , άλλοι του φταίνε και άλλος την πληρώνει.
Κλίμα βαρύ,  με έναν λαό που κινείται στην καθημερινότητα του με νευρικότητα και με μοναδικό στόχο τον διαπληκτισμό και τα επακόλουθα αυτού…. επειδή του λείπει η απλή σκέψη της ατομικής  ΕΥΘΥΝΗΣ κατά πρώτον , της κοινωνικής ευθύνης κατά δεύτερον και της αλληλεγγύης ως ύψιστης έκφρασης αγάπης προς των συνάνθρωπο κατά τρίτον.
Τόση έλλειψη αυτογνωσίας και κριτικής σκέψης πρωτίστως για τον ίδιο μας τον εαυτό και μετέπειτα για την κοινωνία ενδεχομένως αυτό το έθνος να μην την έχει δει ποτέ ξανά.
Όμως η συμπόρευση όλων των Ελλήνων είναι επιβεβλημένη για την:
-       ΑΠΑΡΧΗ της ενότητας του ΕΘΝΟΥΣ.
-       Για την καλύτερη ημέρα που επιθυμούμε να ξημερώσει.
Και βέβαια είναι η ίδια η ΑΠΑΡΧΗ για να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές καλύτερη και ελεύθερη χώρα.
Η διαδήλωση μας πρέπει να είναι ειρηνική στα πλαίσια της κοσμιότητας και του ήθους που μας διέκρινε κάποτε ως λαό.

Η ειρηνική  μουσική διαδήλωση πέντε χιλιάδων Αθηναίων στον κυριακάτικο μουσικό περίπατο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι παράδειγμα διαδήλωσης και αντίστασης στην υποκουλτούρα της εποχής και στο συνολικότερο μαύρο που κάποιοι φέρνουν στην χώρα προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να αποπροσανατολίσουν τον ΛΑΟ με τις όποιες συνέπειες ευαγγελίζονται……
Για όσους είχαν την τύχη να απολαύσουν αυτόν τον μουσικό περίπατο αφιερωμένο στα 36 χρόνια από τον θάνατο της μεγάλης ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ διέκριναν στοιχεία που βάζουν σε σκέψεις ανώτερες.
Μήπως τελικά δεν είμαστε τόσο πίσω και απλά μας λείπει η σπίθα για να αρχίζει να αλλάζει κάτι..
Η ΕΛΣ έβαλε την σπίθα , έβγαλε κόσμο να περπατήσει στις γειτονίες της Αθήνας να απολαύσει και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ ένα εκπληκτικού επιπέδου πολιτιστικό γεγονός που ξύπνησε μνήμες ευαισθησίας……..

Αυτή ήταν για εμάς διαδήλωση, ήταν βαθειά διαδήλωση πολιτισμού !!!!

Ας ακολουθήσουν και άλλοι τους μονωδούς μας και την μαγευτική Ορχήστρα της ΕΛΣ και σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα στον τόπο αλλιώς …..
Δεν είναι όλα γκρίζα , δεν είναι όλα αριστερά ή δεξιά , είναι ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ της χώρας που οφείλουμε να σεβαστούμε , να προχωρήσουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπροστά και το τούνελ έχει φως …..
Chef ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου