ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Μια ήττα, ένας σχεδόν αποκλεισμός

Ήττα για την Εθνική από την οικοδέσποινα Σλοβενία. Οι συνήθεις «πελάτες» μας Σλοβένοι ήταν αποφασισμένοι να μας «σκοτώσουν» χθες και να..
εκδικηθούν για τα χουνέρια του 2007 (κέρδιζαν 12 πόντους,2:32 πριν τη λήξη και έχασαν στο αξέχαστο 63-62 δια χειρός Παπαλουκά) αλλά και του 2009  (νίκη της Ελλάδας στο μικρό τελικό). Τα κατάφεραν διότι:
Πρώτον, έπαιξαν σκυλίσια άμυνα. Το παλιομοδίτικο man to man μέσα από το τρίποντο, με πολλές βοήθειες και επαφές που διδάσκει ο Μάλκοβιτς εφαρμόστηκε τέλεια.
Δεύτερον νίκησαν κατά κράτος στα ριμπάουντ ανανεώνοντας επιθέσεις. Τρίτον, η βοήθεια του κόσμου ήταν πολύτιμη. Τέταρτον οι διαιτητές έπαιξαν 70-30 υπέρ τους. Πέμπτον, προσπάθησαν και τα κατάφεραν να εκνευρίσουν τους δικούς μας παίκτες. Έκτον διότι σε 28 λεπτά η εθνική Ελλάδος είχε βάλει  μόλις 34 πόντους ενώ αυτοί 60.
Η Εθνική έπαιξε προβλέψιμα, δίνοντας όλες τις μπάλες στον Σπανούλη, κάτι που περίμενε η άμυνα των Σλοβένων. Ο Ντράγκιτς έβαλε 25 πόντους , τους 11 μόλις στα πρώτα λεπτά (11-4). Καταστροφικό το πρώτο δεκάλεπτο, τελείωσε 26-13 με τους διεθνείς να πραγματοποιούν πολύ άσχημη εμφάνιση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο βελτιώσαμε την άμυνα μας, αλλά στην επίθεση δεν είχαμε λύσεις και το 27-43 ήλθε φυσιολογικά.  Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Σλοβένοι μπήκαν με ακόμη περισσότερη ενέργεια και έφθασαν τη διαφορά στους 26 πόντους. Στο σημείο εκείνο και καθώς η Εθνική πήγαινε για μια ανεπανάληπτη πανωλεθρία οι παίκτες μας αποφάσισαν να τα δώσουν όλα, ο Τρινικέρι χρησιμοποίησε  τον Περπέρογλου και άρχισε η ανάκαμψη. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στους 16 πόντους, η υπερπροσπάθεια στην τέταρτη περίοδο, έκλεισε την ψαλίδα στους 6, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να χαθεί ούτε ένα σουτ.
Έτσι η Εθνική δεν έκανε ακόμη ένα «θαύμα» αλλά τουλάχιστον περιέσωσε το πρεστίζ της. Από τους 65 πόντους που πέτυχε η ομάδα τους 34 έβαλαν οι Σπανούλης-Ζήσης και όλοι οι υπόλοιποι 31…
Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο για την Εθνική, καθώς την τελευταία αγωνιστική των ομίλων καλείται αφενός να κερδίσει την Κροατία, αφετέρου να κερδίσουν οι Σλοβένοι τους Φιλανδούς και οι Ιταλοί τους Ισπανούς. Αυτό είναι το μόνο σενάριο που οδηγεί σε πρόκριση (ισοβαθμία με την Ισπανία). Στα υπόλοιπα επτά σενάρια αποχαιρετούμε η διοργάνωση. Ίσως όχι άδικα, καθώς τα χαώδη σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, μας έχουν κοστίσει.

Antinews.gr

Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου