ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σαμαράς: «Όχι σε νέα λιτότητα και άλλα μέτρα»

Τους δύο στόχους που είχε θέσει ο πρωθυπουργός για το ταξίδι του στις Βρυξέλλες φαίνεται να τους πέτυχε, αν και αυτό θα το δούμε όταν έρθει η τρόικα και τι απαιτήσεις θα έχει..

Ο πρώτος στόχος του κ. Σαμαρά ήταν να αποσπάσει δηλώσεις στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά κυρίως της προσπάθειας και των θυσιών του ελληνικού λαού.
Ο δεύτερος στόχος ήταν να βάλει στο τραπέζι των Ευρωπαίων τις ελληνικές απαιτήσεις, ουσιαστικά τη μία και βασικότερη. Δηλαδή να σταματήσουν να μας πιέζουν για νέα μέτρα διότι τα πάντα είναι σε τεντωμένο σκοινί.
Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, μετά τις συναντήσεις με Μ. Σουλτς και Ζ. Μπαρόζο, αναφέρουν ότι ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε ξεκάθαρα να σταματήσει κάθε κουβέντα για νέα λιτότητα, για αυστηρά μέτρα και για επιπλέον θυσίες. «Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις με δημοσιονομικό αντίκτυπο, όχι λιτότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μπαρόζο. Είπε ακόμα ότι γίνονται βήματα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της διετίας 2015-2016 και πως η χώρα βρίσκεται κοντά στο πρωτογενές πλεόνασμα.
«H Ελλάδα ικανοποιεί τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής και το όποιο χρηματοδοτικό κενότο 2015 και 2016 δεν θα πρέπει να καλυφθεί με πρόσθετα μέτρα λιτότητας, αλλά με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και με τη στήριξη των εταίρων της ευρωζώνης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Όπως υπογράμμισε, ο Αντ. Σαμαράς, τον Νοέμβριο του 2012, το Eurogroup δεσμεύτηκε να στηρίξει περαιτέρω την Ελλάδα, εάν η χώρα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, ότι η ύφεση φέτος ήταν μικρότερη από αυτήν που είχε αρχικά προβλεφθεί, ότι το 75% των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχει ήδη υλοποιηθεί και ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει ξαναμπεί σε σωστή τροχιά.
Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες, ο Μπαρόζο εκτίμησε πως οι μακροχρόνιες θυσίες των Ελλήνων θα ανταμειφθούν του χρόνου, οπότε και η χώρα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη.
Επίσης, απευθυνόμενος προς τους Έλληνες πολίτες δήλωσε πως η Κομισιόν συνεχίζει να τους συμπαραστέκεται. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί. Ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι φαίνεται η έξοδος από το τούνελ, με σταδιακή επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα στην εφαρμογή του προγράμματος.
Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε «θα περιμένω την έκθεση της τρόικας».
Αλλά και με τον Μ. Σουλτς η συζήτηση κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα. Συμφωνήθηκε η ανάγκη για πολιτικές αναπτυξιακού χαρακτήρα, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης ως πρώτες προτεραιότητες, παράλληλα με περαιτέρω μέτρα ολοκλήρωσης αλλά και μέτρα και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κινητικότητας, τη μετανάστευση αλλά και μέτρα για τη θαλάσσια πολιτική.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής υπογράμμισε την ανάγκη για τη λήψη μέτρων προς όφελος της ανάπτυξης.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου