ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο Τρόμος του ΠΑΣΟΚ για το 4,5% των ευρωεκλογών που δεν πιάνεται!

Μία σημαντική παρατήρηση, καθοριστική για όσους προσπαθούμε να "προβλέψουμε" τις πολιτικές εξελίξεις του επόμενου διαστήματος, είναι ότι..
  το όριο εκλογής ευρωβουλευτή, στην Ελλάδα δεν είναι το 3%, αλλά το 4,5%....

Το ΠΑΣΟΚ, από την μία φαίνεται να μην επιθυμεί με τίποτα εθνικές εκλογές, καθώς δεν θέλει να παρουσιάσει την πραγματική εικόνα, αυτή της διάλυσης του. Βέβαια, αν γινόντουσαν, σήμερα οι εθνικές εκλογές, ακόμα και βάση των πιο απαισιόδοξων για αυτό μετρήσεις, το 3% φαίνεται να το πιάνει......Και ο Βενιζέλος βέβαια, ως πρόεδρος του, θα διατηρούσε ακόμα και ως αντιπολίτευση, την "πολύτιμη" βουλευτική ασυλία.

Αντίθετα, αν το ΠΑΣΟΚ, με τα επιπλέον "τελευταία" νέα μέτρα στην καμπούρα του, δεν θελήσει να πάει σε εκλογές,  τον Μάιο θα βρεθεί θέλει-δεν θέλει αντιμέτωπο με την κάλπη. Και εκεί το όριο εκπροσώπησης θα είναι το 4,5%......Είναι το νούμερο που φαίνεται ακριβώς να λαμβάνει στις πιο μετριοπαθείς  πραγματικές μετρήσεις, νούμερο που λόγω της χαλαρής ψήφου που διακρίνει δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές, θα πέσει και άλλο, λόγω της κυβερνητικής φθοράς.

Με ένα τέτοιο αποτέλεσμα, το σίγουρο είναι πως ο Βενιζέλος χάνει την προεδρία στο κόμμα του, και με δεδομένο ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει σε αυτές, λόγω κακού κλίματος (από τι ευρωεκλογές) να μην πιάσει ούτε το 3%....Αλλά ακόμα και να το πιάσει, θα το κάνει χωρίς τον Βενιζέλο που θα πάει σπίτι του και από εκεί , μάλλον, κατευθείαν στον Κορυδαλλό!

Παρόλα αυτά, ο Βενιζέλος φαίνεται ότι δεν θέλει με τίποτα εθνικές εκλογές....Αλλά από την άλλη μεριά έτσι επισπεύδει και τον πολιτικό του θάνατο. 

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, πρόεδρε Βαγγέλη αλλά και και για εσάς που έχετε απομείνει στο βυθισμένο κουφάρι του ΠΑΣΟΚ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου