ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο Σαμαράς και η ΝΔ κυβερνούν, όχι ο … Βενιζέλος

Καθαρές κουβέντες. Αν δεν ήταν το «Αντί» να βγάλει το «σκάνδαλο Κοσκωτά» και τα άλλα του ΠΑΣΟΚ ο Μητσοτάκης δεν θα γινόταν ενδεχομένως ποτέ..
πρωθυπουργός και η ΝΔ δε θα ξανάβλεπε την εξουσία αν δεν συμμαχούσε με την τότε Αριστερά (1989). «Μπαφιασμένοι» τόσα χρόνια εκτός εξουσίας (από το 1981) οι τότε Νεοδημοκράτες δεν είδαν κανένα κακό στην συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ και την υπόλοιπη αριστερά. Αλλά έπεσαν ευτυχισμένοι στον λουφέ της εξουσίας μέχρι που το ΠΑΣΟΚ αναδιοργανώθηκε και τους ξανάστειλε στην μιζέρια της αντιπολίτευσης.
Τα γράφω αυτά με αφορμή τον διάλογο που έγινε στην ανάρτηση για τον Τζιτζικώστα για να επισημάνω:
1. Όποιος έχει το θράσος να κατηγορεί το Antinews ότι … “στηρίζει το ΠΑΣΟΚ” ας στείλει πρώτα στα δικαστήρια τον ιδρυτή και αρχηγό του μαζί με τους διαπλεκόμενους στυλοβάτες του (λέγε με Σωκράτη) και ας έλθει μετά να μιλήσουμε.
2. Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε από το Μνημόνιο δεν συνεπαγόταν και ότι θα εξαφανιζόταν από τον πολιτικό χάρτη. Και το 1989 κατέρρευσε από τα σκάνδαλα , αλλά χάρη κυρίως στα λάθη της ΝΔ και του Μητσοτάκη επανήλθε πανηγυρικά στην εξουσία το 1993.  Σήμερα αντιθέτως και χάρη στην τακτική Σαμαρά ακόμα και με την συμμετοχή του στην εξουσία βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ να εξαϋλώνεται πολιτικά. Και όμως ενώ η συγκυβέρνηση με το ισχυρό τότε ΚΚΕ δεν προκάλεσε καμία ουσιαστική αντίδραση στη ΝΔ, ορισμένοι σημερινοί Νεοδημοκράτες ή “δήθεν” έχουν πέσει να φάνε τον Σαμαρά επειδή τόλμησε να συγκυβερνήσει με τον ασθμαίνοντα και παραπαίοντα Βενιζέλο. Με ποιόν άραγε ήθελαν να κυβερνήσει; Ποιός μένει πριν από το χάος; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως αυτό που ενοχλεί και ενοχλούσε είναι “ο Σαμαράς πρωθυπουργός”;
Ήταν και παραμένει αδιαπραγμάτευτη θέση μας ότι το ΠΑΣΟΚ και η λεηλασία του δημόσιου πλούτου από αυτό οδήγησαν κυρίως την χώρα στην χρεοκοπία. Η θέση αυτή διαποτίζει το site από αρχής μέχρι τέλους με δεκάδες αναρτήσεις. Το antinews ήταν άλλωστε το μοναδικό, αν δεν κάνω λάθος, από το ΜΜΕ που τοποθετήθηκε από την πρώτη στιγμή κατά της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ με την ανάρτηση “Κυβέρνηση νεκρανάστασης του ΠΑΣΟΚ”. Πρόσφατα εξάλλου και με αφορμή το θέμα των υποβρυχίων είχαμε γράψει ότι “η ΝΔ δεν είναι «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το ΠΑΣΟΚ
Δεν έχουμε λοιπόν να απολογηθούμε για τίποτα σε κανέναν. Ιδίως για την στάση μας απέναντι στην συγκυβέρνηση. Ας έκαναν τα χρυσαύγουλα και οι αριστεροί φίλοι που μας επικρίνουν την κριτική που κάνουμε εμείς στον Σαμαρά και την κυβέρνησή του και θα ήταν όλα καλύτερα στον τόπο αυτό.
Όμως… υπάρχει και το “όμως”. Και δεν μπορώ να κρύψω από τους αναγνώστες μας ότι εκείνος ο τίτλος “Κυβέρνηση νεκρανάστασης του ΠΑΣΟΚ” με …στοιχειώνει πολλά βράδια. Γιατί η τακτική Σαμαρά με κάνει να αναρωτιέμαι συνεχώς αν βοηθά στην αναγέννηση ή τον ενταφιασμό του ΠΑΣΟΚ. Και γιατί πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Και το εφικτό στην περίπτωσή μας είναι μόνο η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.
Τελευταία έξοδος: Αντώνης Σαμαράς
Από την αρχή ο Αντ. Σαμαράς είπε όχι στο μνημόνιο και προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να μην αφήσει τον ΓΑΠ να καταστρέψει τη χώρα
Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο αναγκάστηκε να ρίξει τον ΓΑΠ να βάλει το κεφάλι του στην λαιμητόμο και να επωμιστεί τις αμαρτίες του και τα λάθη του για να σωθεί η χώρα. Λίγο μυαλό να έχεις το καταλαβαίνεις. Αν πήγαινε το 2011 για εκλογές μπορεί να τις κέρδιζε με 50% αλλά θα κυβερνούσε μια χρεοκοπημένη χώρα. Κάλλιστα, εξάλλου, θα μπορούσε να επιλέξει την τακτική του ώριμου φρούτου – όπως ο Τσίπρας- και να αφήσει τον ΓΑΠ να καταστρέψει τη χώρα και να αναλάβει μετά κάνοντας βόλτα στις εκλογές. Όπως όμως είπε ο Βασίλης Βασιλικός,«αλίμονο στο νικητή μιας ηττημένης χώρας».
Στις εκλογές που ακολούθησαν την κυβέρνηση Παπαδήμου, οι λαϊκιστές πολιτικοί και οι διαπλεκόμενοι υποστηρικτές τους κέρδισαν και εκμεταλλευόμενοι την δυσαρέσκεια του κόσμου, στέρησαν πραξικοπηματικά την  αυτοδυναμία από τον Σαμαρά (Καμμένος).
Λίγο αργότερα σε ένα δεύτερο πραξικόπημα (ΔΗΜΑΡ – Διαπλοκή) με στόχο την αποδυνάμωση για μια ακόμη φορά του Σαμαρά, δεν του άφησαν άλλη λύση παρά να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Κι εδώ ο Σαμαράς θα μπορούσε να πάει για εκλογές, καθώς ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που τόλμησε να σπάσει το άντρο της μεταπολίτευσης (ΕΡΤ) και ήταν πολύ μπροστά σε δημοτικότητα. Όμως επέλεξε για μια ακόμη φορά να προτάξει το συμφέρον της χώρας παρά το δικό του. Φανταστείτε να πηγαίναμε σε εκλογές τη στιγμή που σταθεροποιείτο η χώρα. Ό,τι χειρότερο.
Και τι θα προέκυπτε από τις εκλογές αν ο Σαμαράς επέλεγε αυτές, αντί του Βενιζέλου; Από την στιγμή που λαός δεν δίνει αυτοδυναμίες με ποιόν θα κυβερνούσε; Με τον Καμμένο, ή με το Αλέξη; Στο ίδιο δίλημμα της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναβρισκόταν;
Μήπως λοιπόν το δήθεν δημοκρατικό αίτημα για εκλογές είναι στην ουσία βαθιά ανατρεπτικό για τον Σαμαρά και την κυβέρνησή του; Επειδή κάποιοι δεν χώνεψαν ούτε θα χωνέψουν ποτέ ότι και κέρδισε το Μητσοτακέικο και έγινε και Πρωθυπουργός. Γράψαμε πρόσφατα για τις διακινούμενες και στο χώρο της δεξιάς και στο χώρο της αριστεράς ιδέες για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με αρχηγό στα παρασκήνια τον Μητσοτάκη.
Ποιος κυβερνά, ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος;
Λένε ότι το ΠΑΣΟΚ …κυβερνά. Συμβαίνει όμως αυτό και στην πραγματικότητα;
Ποιος είναι πρωθυπουργός; ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος;
Στο υπουργείο Εξωτερικών ποιου την εξωτερική πολιτική ακολουθεί ο Βενιζέλος;
Στο υπουργείο Άμυνας ποιος κάνει κουμάντο, ο Αβραμόπουλος ή η Φώφη;
Στο υπουργείο Δ. Μεταρρύθμισης ο Μητσοτάκης ή η Χριστοφιλοπούλου;
Στο Εσωτερικών ο Γιάννης Μιχελάκης, ή ο Λεωνίδας Γρηγοράκος;
Στο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Αρβανιτόπουλος, ή ο Συμεών Κεδίκογλου;
Τα ίδια μπορεί να γράψει κανείς και για όλα τα άλλα υπουργεία με εξαίρεση τα λίγα που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ. Για όσους  δεν το έχουν καταλάβει, λοιπόν, η ΝΔ κυβερνάει και όχι το ΠΑΣΟΚ!!! Και όσοι εκ των πολιτικών υποστηρίζουν το αντίθετο, πολεμάνε το ίδιο τους το κόμμα για τα προσωπικά τους συμφεροντάκια.
Γιατί προέχει η σωτηρία της χώρας και όχι τα κομματικά συμφέροντα. Ας έδινε ο λαός την απαραίτητη δύναμη στο Σαμαρά ώστε να μην είναι αναγκασμένος να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ.
Αναλογιστείτε και το εξής. Παρά τις αντιξοότητες τα επιτεύγματα του Σαμαρά είναι μεγάλα: Εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο, σταθεροποίησε τη χωρά διεθνώς, προσπαθεί να φτιάξει ένα σύγχρονο και συγκροτημένο κράτος, έχει θέσει τις βάσεις για να ενισχυθεί ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας , τσάκισε τον φασισμό, έβαλε μεγαλόσχημους στη φυλακή και ας λένε ορισμένοι ότι αρκέστηκε στον Τσοχατζόπουλο. Ο Ρέστης, ο Λαυρεντιάδης τι είναι; Ο Γιάννος και ο Τσουκάτος που έρχεται η σειρά τους τι είναι; Τόσα λαμόγια που πιάστηκαν επειδή χρωστούσαν στο δημόσιο εκατομμύρια τι είναι; Και έρχονται και άλλοι. Και όλα αυτά μόνος του. Με εσωτερικούς κομματικούς πολέμους και με την διαπλοκή να του τραβάει συνεχώς το χαλί κάτω από τα πόδια.
Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να γίνει στο μέλλον, ο Σαμαράς έχει ήδη γράψει ιστορία. Γιατί θα πούνε ότι αυτός ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ!!!
Οι άλλοι θα μείνουν με τις ίντριγκες τους και τον λαϊκισμό τους.
Αν πέσει ο Σαμαράς θα επέλθει χάος. Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει κυβέρνηση, θα φαγωθούν όλοι μεταξύ τους και θα φτάσουμε σε εμφύλιο.
Η επιλογή δική σας!!!
Βασίλης Ζήσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου