ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Χάος στις εφορίες

Με ιδιαίτερη χαρά διαβάσαμε την περασμένη Κυριακή την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος..
ανέφερε ότι εκκαθαρίστηκε η 14η παρτίδα δηλώσεων και απεστάλησαν τα εκκαθαριστικά στους φορολογούμενους. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση: «Με την αποστολή αυτή ολοκληρώνεται η εκκαθάριση όλων των εμπρόθεσμων δηλώσεων, καθώς και όσων χρεωστικών έχουν κληθεί για έλεγχο δικαιολογητικών και δεν έχουν ακόμη προσέλθει ή επεξεργαστεί από τις ΔΟΥ. Ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων που εκκαθαρίστηκαν, υπερβαίνει τον αντίστοιχο περσινό κατά περίπου 150.000, ενώ η υπέρβαση από το 2011 είναι περίπου 950.000 δηλώσεις».
Μπράβο είπαμε στον κ. Θεοχάρη που κατάφερε να εκκαθαρίσει τις δηλώσεις και να αρχίσουν να πληρώνουν οι Έλληνες τους φόρους τους ώστε να γεμίσουν τα ταμεία και να δείξει η Ελλάδα στην τρόικα ότι δεν θα υπάρχουν κενά και μαύρες τρύπες.
Αφού επί μήνες βλέπαμε την ανικανότητα του κ. Θεοχάρη και του συστήματος που έφτιαξε στις εφορίες, είπαμε ότι δεν πειράζει, έστω και μέσα στον Οκτώβριο θα αρχίσει ο κόσμος να πληρώνει, χαλάλι τους.
Όμως, ο κ. Θεοχάρης, προφανώς δεν ξέρει τι του γίνεται και βεβαίως δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε κάποια εφορία.Όπως πληροφορούμαστε, χιλιάδες είναι οι δηλώσεις φορολογούμενων οι οποίες όχι απλά δεν έχουν ελεγχθεί, αλλά ούτε καν έχουν ανοιχτεί. Συγκεκριμένα, φορολογούμενη η οποία έκανε ηλεκτρονική τη δήλωσή της από τα τέλη Ιουλίου κι έστειλε εντός 15 ημερών με συστημένη επιστολή όλα τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που ζητούσε η εφορία, δεν έχει πάρει το εκκαθαριστικό της.
Πήγε, λοιπόν, σε εφορία του κέντρου της Αθήνας να αναζητήσει την τύχη της δήλωσής της. Αφού περίμενε ώρες στην ουρά, σε μια χαοτική εφορία όπου οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους φορολογούμενους, έφτασε η σειρά της. Ρώτησε την υπάλληλο που είναι η δήλωση και τα δικαιολογητικά που έστειλε. Και ξέρετε τι της απάντησαν: «Θέλετε κυρία μου να σας πάω στις αποθήκες όπου στοιβάζονται δεκάδες τσουβάλια με δικαιολογητικά που εστάλησαν με Ταχυδρομείο. Δεν έχουν καν ανοιχτεί και περιμένουμε τον κ. Θεοχάρη να μας πει τι θα κάνουμε». Και τέλειωσε με την εξής ατάκα: «Εμ, έχει πάει ποτέ ο κ. Θεοχάρης σε κάποια εφορία για να δει τι γίνεται;».
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δήλωση, όπως και χιλιάδες άλλες είναι εμπρόθεσμη. Είναι άραγε από εκείνες που ο κ. Θεοχάρης με… χαρά μας ανακοίνωσε ότι εκκαθαρίστηκαν και ο κόσμος αρχίζει να πληρώνει;
Φυσικά η εν λόγω κυρία, όπως και χιλιάδες άλλοι θα πρέπει να περιμένουν πολύ ακόμη για να εκκαθαριστεί η δήλωση της. Όπως θα πρέπει να περιμένουν και τα ταμεία για να εισπράξουν φόρους. Άραγε ρώτησαν όλους αυτούς αν έχουν να τα πληρώσουν εφάπαξ όλα αυτά τα ποσά που θα τους καταλογιστούν καθώς με ευθύνη του κ. Θεοχάρη δεν θα μπορούν να πληρώσουν σε δόσεις;
Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί η τρόικα μας ζητά κι άλλα μέτρα ή γιατί ο κόσμος ψηφίζει ακόμη Χρυσή Αυγή όταν υφίσταται τέτοια ταλαιπωρία εξαιτίας ανίκανων.
Με ευθύνη άλλων, ωστόσο, εκτίθεται έτσι και η κυβέρνηση, αλλά το αυτί του κ. Θεοχάρη δεν ιδρώνει, ούτε έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Να περιμένουμε άραγε καμιά άλλη θριαμβολογική ανακοίνωση από τον κ. Γενικό για το τεράστιο έργο που έκανε; Όμως, τι φταίει κι αυτός; Φταίνε όλοι αυτοί που τον επέλεξαν. Ξέρουν καλά ποιοι είναι.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου