VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Έλεγχος των μισθών και επιδομάτων σε όλα τα υπουργεία

Εντολή σε όλα τα υπουργεία και τους δημόσιους φορείς για έλεγχο των μισθών και επιδομάτων που παίρνουν όλοι οι υπάλληλοι, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών...
Ο Χρ. Σταϊκούρας έχει ζητήσει να καταγραφούν οι υπηρεσίες που ακόμη και σήμερα δεν εναρμονίζονται με το ενιαίο μισθολόγιο και οι οποίες είναι τουλάχιστον 150. Από τους πρώτους ελέγχους που έχει κάνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαπιστώθηκε πως όχι μόνο δεν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά, αντιθέτως, υπάρχει καταβολή παράτυπων αναδρομικών αποδοχών, πλασματικών υπερωριών και επιδομάτων που θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί. Μάλιστα, ένας φορέας, εποπτευόμενος από το υπουργείο Ανάπτυξης, έδωσε ακόμη και αυξήσεις.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στην επιστολή του προς τους υπουργούς επισημαίνει ότι :
1.Τα υπουργεία έχουν ξεφύγει από τα ανώτατα όρια δαπανών
2.Παραπλανούν το υπουργείο Οικονομικών δηλώνοντας επιχορηγήσεις προς τους φορείς που εποπτεύουν οι οποίες είναι χαμηλότερες από τις επιχορηγήσεις που δηλώνουν οι ίδιοι οι φορείς.
3.Οι λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων έχουν υπερβεί τα ανώτατα όρια και αιτιολογούνται από μη ρεαλιστικές προβλέψεις εσόδων.
4.Πολλοί από τους εποπτευόμενους φορείς δεν εφαρμόζουν το ενιαίο μισθολόγιο η το εφαρμόζουν «κατά περίπτωση» κάτι που οδηγεί σε σημαντικές διαφοροποιήσεις από τους μέσους μισθούς
5.Εγκρίνεται από την αρχή κάθε έτους το ανώτατο όριο των επιτρεπόμενων υπερωριών (20 ώρες το μήνα) και για όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους, ενώ ο νόμος ορίζει σαφώς ότι θα πρέπει να καταβάλλονται κατ ‘ εξαίρεση και μόνο σε αυτούς που τις δικαιούνται.
Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι τώρα κατάλαβαν ότι κάποιοι υπάλληλοι είναι πιο… ίσοι από τους άλλους. Τώρα κατάλαβε η πολιτεία και οι υπουργοί την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Ενώ επί ένα χρόνο δηλαδή κάποιοι έπαιρναν περισσότερα και παράνομα, κάποιοι άλλοι έβραζαν στο ζουμί τους.
Έτσι, όμως, μπορεί να πάει μπροστά αυτή η χώρα; Μπορεί να πάει μπροστά με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ που κάνουν 7 εβδομάδες απεργία αλλά πληρώνονται κανονικά; Μπορεί να πάει με προϊσταμένους που ανέχονται παράνομες υπερωρίες και επιδόματα;
Καλά οι υπάλληλοι τα έπαιρναν; Όλοι όσοι τα ενέκριναν και τελικά τα έδιναν δεν είναι υπόλογοι;

Antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 62.000 ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

    Άμεσο κίνδυνο κατάσχεσης αντιμετωπίζουν 62.000 ακίνητα, καθώς οι 50.000 δανειολήπτες που συνδέονται με αυτά βρίσκονται στο «κόκκινο» και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας,πρόκειται για κατοικίες, γραφεία, καταστήματα και εξοχικά, τα οποία θα βγουν στο... «σφυρί» από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

    Αυτός είναι, κατά πληροφορίες, ο αριθμός των δανείων για τα οποία οι τράπεζες έχουν εκδώσει τα τελευταία έξι χρόνια, διαταγές πληρωμής. Αξίζει να σημειωθεί πως από αυτά τα δάνεια μόλις τα 26.000 είναι στεγαστικά, δηλαδή έχουν κατά κύριο λόγο προσημειωμένη την πρώτη κατοικία.

    Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο που θέλει τουλάχιστον 15.000 από τους 50.000 δανειολήπτες να έχουν τη δυνατότητα πληρωμής των δόσεών τους, δηλαδή διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα πέραν των προσημειωμένων, αλλά κρύβονται πίσω από αναστολές της διενέργειας πλειστηριασμών, που δίνονται διαρκώς από το 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή