Στο όριο της
κοινοβουλευτικής δύναμης κινείται πλέον η δικομματική κυβέρνηση και το
154, μετά την «απόδραση» της Θ. Τζάκρη προκαλεί προβληματισμό στο
Μαξίμου, σε συνδυασμό με τις..
δημόσιες τοποθετήσεις «πράσινων» βουλευτών
ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων.
Κάποιοι μάλιστα δεν εμφανίζονται και πολύ πρόθυμοι ούτε για τον
προϋπολογισμό…Έτσι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες …ζεσταίνεται το σχέδιο με την κωδική ονομασία «επάνοδος». Εδώ και καιρό με εντολή του πρωθυπουργού δύο στενοί του συνεργάτες, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δ. Σταμάτης και ο διευθυντής του γραφείου του, Κ. Μπούρας κινούνται με πολύ διακριτικό τρόπο και έχουν επαφές με «ανεξάρτητους» βουλευτές, που προέρχονται από τη Ν.Δ και έχουν διαγραφεί, αλλά και με στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» που φέρονται δυσαρεστημένα από τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος τους.
Στόχος να βολιδοσκοπηθούν προθέσεις για επιστροφή στην «γαλάζια» Κ.Ο και να αθροιστούν στην κυβερνητική πλειοψηφία, ή να παραμείνουν ανεξάρτητοι και να υπερψηφίσουν κρίσιμα νομοσχέδια, ή τον προϋπολογισμό, ώστε να αποφευχθεί το πολιτικό «ατύχημα» και οι πρόωρες κάλπες.
Αξιόπιστη πηγή επιμένει ότι «υπάρχει αποτέλεσμα» και σημειώνει ότι «στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό το 154 μπορεί να είναι μεγαλύτερο».
Πάντως ο κατηγορηματικός τρόπος με τον οποίο ο πρωθυπουργός στις τελευταίες δηλώσεις και συνεντεύξεις του κάνει λόγο για εκλογές το 2016 δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τα κυβερνητικά στελέχη και ορισμένα σημείωναν «πως δεν μπορεί να είναι τόσο σίγουρος και να βασίζεται μόνο στους 27 «επαναστατημένους», του ΠΑΣΟΚ». Εξάλλου ευρισκόμενος στις ΗΠΑ πριν από δύο μήνες ο Α. Σαμαράς σε μια κλειστή συνάντηση με επενδυτές, όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί εκμυστηρεύτηκε ότι διαθέτει προσωπικές διαβεβαιώσεις ανεξαρτήτων βουλευτών ότι δεν θα ψηφίσουν σε κρίσιμες ψηφοφορίες έτσι ώστε να ρίξουν την κυβέρνηση. Η κουβέντα αυτή του Α. Σαμαρά πέρασε στα ψιλά, αλλά μαρτυρά ότι στο Μαξίμου κινούνται εδώ και πολύ καιρό για να υπάρξει «δίχτυ ασφαλείας», μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.
Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού βρίσκονται οι «διαφοροποιήσεις» στην συζήτηση στην βουλή, ορισμένων βουλευτών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», όπως αυτές του Τέρενς Κουίκ και του Παύλου Χαϊκάλη. Απαρατήρητο δεν περνάει ούτε το γεγονός ότι το κόμμα των «Ανεξαρτήτων» υποχρεώθηκε να βγάλει ανακοίνωση με την οποία επιχειρούσε «μασάζ» στο Π. Μελλά, που αντικατέστησε στην γραμματεία της Κ.Ο, με τον συνάδελφο του Γιοβανόπουλο. Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο δεν έχουν ξεγράψει ποτέ την Μαρία Κόλλια για την οποία μιλούν πάντα με σεβασμό.
Επίσης τα στελέχη του κόμματος «ΝΕΑ ΜΕΡΑ» του Χρήστου Ζώη μπορεί να εμφανίζονται στις δημόσιες δηλώσεις τους αμετακίνητοι, αλλά κυβερνητικοί παράγοντες που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα επιμένουν πως στο βάθος χρόνου η επιστροφή τους δεν πρέπει να αποκλειστεί, ενώ κάποιες άλλες περιπτώσεις όπως αυτή του ανεξάρτητου βουλευτή Γ. Κασαπίδη θεωρείται ως η πιο ώριμη για επιστροφή στο «γαλάζιο στρατόπεδο».
Ροβεσπιέρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου