ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Το Μαξίμου αναλαμβάνει να λύσει το γόρδιο δεσμό του φόρου ακινήτων

Το Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνει να λύσει το γόρδιο δεσμό του φόρου ακινήτων, ένα πρόβλημα που έχει πάρει πλέον πολιτικές διαστάσεις και δεν είναι απλά οικονομικό...
Το νούμερο είναι συγκεκριμένο, περίπου 3 δισ. ευρώ το χρόνο που πρέπει να εισπραχθούν και μένει ο τρόπος. Όπως κατά καιρούς έχουμε γράψει, υπάρχει διχασμός μεταξύ των βουλευτών της επαρχίας και αυτών στις μεγάλες πόλεις για το ποιος θα πληρώσει.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Τζάκρη που την… κοπάνησε είναι από την Πέλλα, ούτε κι ότι οι Μωραϊτης και Κασσής που διαμήνυσαν ότι δεν θα ψηφίσουν είναι από την περιφέρεια.
Έτσι, λοιπόν στο Μαξίμου θα δοθεί η τελική λύση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και για το λόγο αυτό σήμερα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το προτεινόμενο σχέδιο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε την απόφασή της για ουσιαστικές αλλαγές στο προσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, ώστε να εξασφαλίζεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας συνολικά, με προοδευτικό τρόπο. Με αυτό το πλαίσιο αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τους Γ. Κουτσούκο και Α. Μακρυπίδη συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΝΔ ώστε να αναζητηθεί κοινά αποδεκτή λύση».
Η συζήτηση χαρακτηρίζεται «ουσιαστική», ενώ θα υπάρξει και συνέχεια.
Το τελικό σχέδιο θα τεθεί υπόψη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση για τη στάση που θα τηρήσει το Κίνημα κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν έρθει σε κάποιου είδους συνεννόηση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν χωρίς να μειώνεται το τελικό ποσό των εσόδων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προταθεί ένα μικτό σύστημα το οποίο θα «απαλλάσσει» κάπως τους αγρότες από το φορολογικό βάρος και θα επιβαρύνει όσους έχουν πολλά ακίνητα. Θα είναι ένα υβριδικό σύστημα που θα φορολογείται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας κι όχι το κάθε ένα ξεχωριστά, ένας συνδυασμός «χαρατσιού» και Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) που φυσικά θα έχει διευρυμένη φορολογική βάση. Συζητείται για το αν θα υπάρχει ένα μικρό αφορολόγητο όριο.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος και να μην προκληθεί κανένα «ατύχημα» στη Βουλή όταν ο νόμος πάει να ψηφιστεί. Επίσης, δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με την τρόικα, όσο αυτή θεωρεί ότι μπορούν να εισπραχθούν τα χρήματα αυτά.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου