ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αποκάλυψη: Τα έγγραφα του ΣΔΟΕ για τον Αλέξη Μητρόπουλο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ήταν απ’ τους βουλευτές που απασχόλησαν την επικαιρότητα πριν κάμποσους μήνες για υπόθεση φοροδιαφυγής ..
μετά από δημοσιεύματα που επικαλούνταν εισαγγελική έρευνα σε βάρος του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνα ο Αλέξης Μητρόπουλος είχε εισπράξει στο εξωτερικό το 1999 ως δικηγορική αμοιβή το ποσό των 1.000.000 δολαρίων χωρίς να κόψει απόδειξη. Το ΣΔΟΕ για την υπόθεση αυτή έχει επιβάλλει πρόστιμο στον εν λόγω βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος ο Αλέξης Μητρόπουλος με δήλωσή του στις 15 Οκτωβρίου είχε παραδεχθεί την επιβολή του προστίμου, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι υπεβλήθη παρανόμως απ’ το ΣΔΟΕ καθώς το ποσό είχε επαναπατριστεί με το νόμο του 2004 (νόμος Αλογοσκούφη) και είχε δηλωθεί στα εισοδήματά του το 2005.
Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε «Είναι αληθές ότι η Δ’ ΔΟΥ Αθήνας, μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ, παρανόμως μου επέβαλε πρόστιμο για δικηγορική αμοιβή που:
α)εισέπραξε το γραφείο μου το έτος 1999 στο εξωτερικό,
β)εισήχθη στην Ελλάδα και φορολογήθηκε με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 (επαναπατρισμός κεφαλαίων εξωτερικού),
γ)δηλώθηκε στη φορολογική μου δήλωση το έτος εισαγωγής (2005) και
δ)αποδόθηκε σε τρίτους σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.
Με απόφασή της η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών (Δ12Α/1115972/ΕΞ.2013/18-7-2013) για την ίδια υπόθεση αποφάνθηκε ότι απαγορεύεται η εκ νέου φορολόγηση του ως άνω ποσού, όπως συνέβη και με όλους τους συμπατριώτες μας, που κατά καιρούς επαναπάτρισαν κεφάλαια από το εξωτερικό.
Η υπόθεση, ως εκ τούτου, εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 70Α
ν. 2238/1994.Θέτω στη διάθεση της ελληνικής κοινής γνώμης όλα τα σχετικά έγγραφα».
Η υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου απασχόλησε και την επιτροπή ελέγχου της βουλής η οποία αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο ΣΔΟΕ καθώς «στην έκθεση ελέγχου δεν περιλαμβάνονται στοιχεία τα οποία θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν κατά τη διενέργεια ελέγχου της αρχικής του δήλωσης».
Το antinews φέρνει στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα του ΣΔΟΕ με ημερομηνία 9 Ιουλίου 2013 και στα οποία αναφέρεται παράβαση μη έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών για το ποσό των 1.000.000 δολαρίων.




Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου