VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Οι Χατζόπουλοι και οι Χαζόπουλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι στις προθέσεις μας να υπερασπιστούμε την εφημερίδα του ΔΟΛ, τα Νέα. Έχουν παίξει τα παιχνίδια τους, έχουν κάνει πολλές φορές δημοσιογραφικά εγκλήματα,..
γενικότερα δεν θα την έλεγες και αντικειμενική εφημερίδα, ειδικά την εποχή των κυβερνήσεων Σημίτη και Παπανδρέου. Όπως κι όλες οι εφημερίδες άλλωστε. Ωστόσο, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να δημοσιεύουν ό,τι επιθυμούν. Ο κριτής είναι το κοινό. Άμα δεν την αγοράζεις την υποτιμάς και την καταδικάζεις. Άμα δίνεις από το υστέρημά σου για να την πάρεις τότε είσαι υπεύθυνος για το τι θα διαβάσεις.
Κι αυτό ισχύει για όλους, και για τα sites. Αν θέλεις μπαίνεις και διαβάζεις, αν όχι πας αλλού. Και φυσικά στην τηλεόραση άμα δεν σου αρέσει η φάτσα της Τρέμη ή οι απόψεις του Πρετεντέρη απλά δεν τον ακούς, υπάρχει και το κομπιουτεράκι που αλλάζει κανάλια.
Είμαστε, θέλουμε να πιστεύουμε, μια δημοκρατική χώρα που έχει μια στοιχειώδη κουλτούρα στο χώρο της ελευθεροτυπίας και γενικά της ελευθερίας της έκφρασης. Πάνε εκείνες οι εποχές που η Ντόρα έφτιαχνε τρομονόμους. Τώρα όποιος θέλει λέει την άποψή του και αναλόγως κρίνεται γι’ αυτήν. Εκτός φυσικά αν ξεφεύγει από τα όρια της ευπρέπειας και καταντάει χυδαία. Ή όταν τα δημοσιεύματα έχουν καθαρά εκβιαστικό χαρακτήρα.
Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ισχύει στην υπόθεση της γελοιογραφίας του Χατζόπουλου που απέκτησε ξαφνικά πολιτικό χαρακτήρα.
Που να το φανταζόταν ο σκιτσογράφος ότι θα είχε κατηγορηθεί ως όργανο των μνημονίων. Είναι σα να κατηγορούσαν τον Αριστοφάνη για κατάσκοπο των Σπαρτιατών διότι έγραφε για τα κακώς κείμενα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.
Κι όμως, οι … Χαζόπουλοι της ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να αναγάγουν ένα σκίτσο σε μείζον θέμα της χώρας. Το ενέπλεξαν με τις γνωστές θεωρίες περί διαπλοκής, ξένων συμφερόντων, μνημονιακών δυνάμεων που στόχο έχουν να διαλύσουν τη χώρα. Μόνο για… αεροψεκασμούς δεν είπαν ότι κρύβεται πίσω από το σκίτσο.
Γιατί τέτοια επιλεκτική συμπεριφορά κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμη κι αν το σκίτσο έκρυβε έναν σεξισμό ή έναν ρατσισμό, δεν έχετε ξαναδεί παρόμοια ή χειρότερα περιστατικά;
Για παράδειγμα, ο κ. Λαζόπουλος ποτέ δεν έκανε σεξιστικά αστεία; Ποτέ δεν συμπεριφέρθηκε χυδαία κατά στελεχών της κυβέρνησης; Βγήκε ποτέ ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου; Ποτέ.
Μήπως βγήκε ανακοίνωση όταν συμπεριφέρθηκαν βάναυσα στην Καϊλή για παράδειγμα; Αν δεν ήταν η Καϊλή και ήταν η Δούρου και κάποιος την αποκαλούσε «καλτσοδέτα» δεν θα γίνονταν μέχρι και διαδηλώσεις στο κέντρο από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Και γιατί τέτοιος εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου; Δεν έχουν μάθει ως παλαιοί «αριστεροί» ότι τον ταξικό εχθρό τον αντιμετωπίζεις με επιχειρήματα κι όχι με λεκτικά φληναφήματα και καταδίκες γελοιογράφων και εφημερίδων. Άλλωστε, αν στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται ήσυχοι για τις απόψεις τους και την πολιτική τους κατεύθυνση, προς τι η ενόχληση για σκίτσα και δημοσιεύματα;
Είτε είσαι ηγέτης κύριε Τσίπρα είτε πήγαινε σπίτι σου να κλάψεις. Αλλά, παρεμπιπτόντως, ανακοίνωση αποδοκιμασίας του Π. Σκουρλέτη για το σχόλιο για τους νεκρούς γονείς του κ. Σαμαρά, βγήκε;
Η υπόθεση των Νέων επιβεβαιώνει απλά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλά νεύρα για την αποτυχία της περασμένης Κυριακής στη Βουλή. Εθίγη ο κ. Τσίπρας που τον παρουσιάζουν ως ακόμη μέλος του 15μελούς και όχι πραγματικό ηγέτη. Ενοχλήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου που την εμφανίζουν περίπου ως «νευρωτική» που σπάει τα νεύρα όλων όσων είναι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.
Έχουν εκνευριστεί διότι δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα, θέσεις και πρόγραμμα κι όταν κάποιος τους κριτικάρει τι κάνουν; Καταγγέλλουν τα διαπλεκόμενα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.
Ας το ξαναδεί το θέμα ο Τσίπρας γιατί είναι και νέος άνθρωπος. Διότι αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την πραγματική δημοκρατία στο κόμμα του. Όσο δεν το πετυχαίνει τόσο θα ολισθαίνει σε επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.
Κι επειδή πληροφορούμαστε ότι στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για επίθεση στα αντισυριζικά μέσα ενημέρωσης, καλό θα είναι να το δουν καλύτερα το θέμα. Και για να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς μια… σεξιστική φράση. Ας προσέξουν μη σκίσουν καμιά καλτσοδέτα.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου