ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Πλειστηριασμός …γαλάζιων προτάσεων για τα ακίνητα

Σ’ ένα άνευ προηγουμένου πλειστηριασμό προτάσεων, ιδεών και κόκκινων γραμμών έχουν επιδοθεί οι γαλάζιοι βουλευτές..
τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου να βάλλουν την δική τους …σφραγίδα στο νέο νόμο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Μεμονωμένα, ή κατά ομάδες, όχι απαραίτητα με ομοειδή εσωκομματικά χαρακτηριστικά, οι βουλευτές της Ν.Δ από την Περιφέρεια, ή την Αθήνα σπεύδουν να καταθέσουν στον υπουργό οικονομικών τις προτάσεις τους για το πώς πρέπει να φορολογηθούν τα ακίνητα. Δεν παραλείπουν μάλιστα να τις δημοσιοποιήσουν προκειμένου να τις εξαργυρώσουν στο …χρηματιστήριο της εκλογικής τους περιφέρειας.
Ανάμεσα στις «γαλάζιες» προτάσεις ξεχωρίζει αυτή που υπέβαλλαν 5  βουλευτές της περιφέρειας (Γ. Καρασμάνης, Γ. Κωνσταντόπουλος, Κ. Τσιάρας, Θ. Λεονταρίδης και Αλ. Κοντός),οι οποίοι έστειλαν επιστολή στον Γιάννη Στουρνάρα σημειώνοντας στον τίτλο της: «Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».
Οι βουλευτές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη προηγούμενο φορολόγησης της ιδιοκτησίας και χρήση της αγροτικής γης, αλλά αυτό που συνηθίζεται να φορολογείται είναι το εισόδημα που προέρχεται από την εκμετάλλευσή της.
Στην επιστολή τους οι «γαλάζιοι» βάζουν στο στόχαστρο τους τους συντελεστές θέσης των αγροτεμαχίων, τις διακρίσεις ανάμεσα στις καλλιέργειες, την φορολόγηση κτισμάτων εντός της αγροτικής γης. Ζητούν μάλιστα από το υπουργείο ενόψει της νέας ΚΑΠ να υπάρξει  μεγιστοποίηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και όχι να συρρικνωθούν αυτές.
Οι βουλευτές αντικρούουν το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι αν δεν φορολογηθεί η αγροτική γη, τότε θα πρέπει να εξευρεθούν ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα, σημειώνοντας ότι ήδη εφαρμόζεται σειρά τέτοιων μέτρων.
Προειδοποιούν μάλιστα τον «Τσάρο» της οικονομίας ότι «…η επιβολή εύκολων ταμειακών μέτρων, για εισπρακτικούς και μόνο σκοπούς, θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό πληθυσμό και πληθώρα προβλημάτων στην εν γένει λειτουργία της πρωτογενούς παραγωγής… Σπέρνοντας ανέμους, μόνο θύελλες θερίζεις…»
Αλλαγές στο νέο φόρο ακινήτων ζητάει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος στην πρόταση νόμου που κατέθεσε σημειώνει με κριτικό πνεύμα:
«…Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ο κανόνας ότι οι οικονομικές αρχές οφείλουν να σχεδιάζουν την επιβολή φόρων με γνώμονα την αποφυγή περιορισμού της δημιουργίας εισοδήματος από τους πολίτες. Η σημερινή ανηλεής αύξηση των φόρων στα ακίνητα , και όχι μόνο σε περίοδο όπου ένα μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού της κοινωνίας βρίσκεται σε αδιέξοδο να αυξήσει τα εισοδήματά του, οδηγεί μαθηματικά τη χώρα μας σε πλήρη οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό και πτώχευση. Απαιτούνται ριζοσπαστικά μέτρα στη φορολογία και όχι να ψάχνουμε για έσοδα υποσκάπτοντας τη σταθερότητα των θεμελίων της οικονομίας…»
Προτάσεις μεταξύ άλλων έχουν καταθέσει ακόμη οι Κ. Παπακώστα, Μ. Κόνσολας, Λ. Αυγενάκης, Ν. Κακλαμάνης…

Ροβεσπιέρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου