ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Αδιάλλακτη και προκλητική η Τρόικα

Σα να μην πέρασε μια μέρα από τότε που η τρόικα έφυγε για να επανέλθει στην Αθήνα. Σα αν μην πέρασαν οι δραματικές ημέρες που περνά η Ελλάδα..
με τη δολοφονία τριών νέων παιδιών και την άνοδο του εξτρεμισμού.
Λες και οι δανειστές μας δεν βλέπουν ότι τα όρια έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Ούτε καταλαβαίνουν από τις βάσιμες πλέον προβλέψεις ότι η λήψη νέων μέτρων θα σημάνει ταυτόχρονα και κατάρρευση της κυβέρνησης και πολιτική κρίση.
Δείχνουν να μην έχουν καταλάβει πόσο καλά είναι τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία. Τα παραθέτουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι τροικανοί τα αμφισβητούν. Λες και δεν ξέρουν να διαβάζουν ούτε τις εκθέσεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν που διαβλέπουν σταδιακή ανάκαμψη της Ελλάδας και επιστροφή στην ανάπτυξη. Σα να θέλουν να γυρίσουν πίσω τη χώρα και να την έχουν μόνιμα σε δεσμούς.
Κάνοντας μια… σούμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα κι ενόψει του κρίσιμου διημέρου, οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ειδικά οι κ. Τόμσεν και Μαζούχ εμφανίζονται αδιάλλακτοι και ενίοτε και προκλητικοί.
«Μα θα έχουμε μεγάλο πλεόνασμα και τα έσοδα πηγαίνουν εντυπωσιακά», τους λένε οι Έλληνες.
«Πάρτε κι άλλα μέτρα», στο ίδιο μοτίβο οι τροικανοί. Λέγεται μάλιστα ότι είναι τέτοιο το ύφος τους που έχει εκνευρίσει αφάνταστα υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Παρά το γεγονός ότι είναι φανερή η πρόοδος της οικονομίας και παρ’ ότι και οι ίδιοι βλέπουν ότι οι Έλληνες πληρώνουν τους φόρους τους και γεμίζουν τα ταμεία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, οι τροικανοί έχουν «κολλήσει σα βελόνα». Άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών, άρση ομαδικών απολύσεων, νέο ασφαλιστικό με περικοπές συντάξεων, ξαφνικό θάνατο στην αμυντική βιομηχανία, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Αυτές είναι οι απαιτήσεις τους και μένει πλέον να δούμε που θα καταλήξει η διαπραγμάτευση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δε θα δεχθεί άλλα μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά και να κλείσει η κουβέντα πολύ σύντομα γιατί η παράταση της αβεβαιότητας κάνει κακό στη χώρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα και πιθανότατα αυτή να γίνει σε… δόσεις. Να φύγει η τρόικα και να υπάρχουν εκκρεμότητες που θα λυθούν εν ευθέτω χρόνο. Πάντως, όσο η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα τόσο θα παραλύουν τα πάντα.
Μένει να δούμε πια θα είναι η συνολική απάντηση της κυβέρνησης στις προκλήσεις του Τόμσεν και της παρέας του. Πάντως, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και κάποιος πρέπει να μαζέψει τους τροικανούς.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου