ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση εύχεται … Καλό Πάσχα

Είναι ίσως η πρώτη φορά στην σύγχρονη πολιτική ιστορία όπου μια κυβέρνηση αντί να εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά λέει… Καλό Πάσχα.
Διότι, κανείς δεν ξέρει αν σε 113 ημέρες από σήμερα, δηλαδή μέχρι τις 20 Απριλίου, θα υπάρχει αυτή η κυβέρνηση.
Δεν το λέμε αυτό για να επιβεβαιώσουμε τον Αλέξη Τσίπρα που για πολλοστή φορά προφήτευσε πολιτικές εξελίξεις. Αυτός δεν ξέρει πότε θα τον… ανατρέψει ο Λαφαζάνης, ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές;
Η κυβέρνηση εύχεται Καλό Πάσχα διότι οι εξελίξεις είναι τέτοιες που κανείς δεν μπορεί να κάνει υπολογισμούς για το τι ξημερώνει στη χώρα. Και είναι εντυπωσιακό αυτό που κατάφεραν. Δεκαοκτώ μήνες μετά τις διπλές εκλογές να κάνουν… ευχέλαια ώστε να μη γίνουν εκλογές μέχρι το Πάσχα και να αντέξουν μέχρι τον Μάιο, άντε το πολύ μέχρι τον Σεπτέμβρη.
Όποιον Έλλην κι αν ρωτήσεις για το τι περιμένει το 2014 σε πολιτικό επίπεδο θα είναι εκλογές. Είναι πλέον τόσο φανερό ότι δεν «τραβάει» το τρένο που δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν στηθούν κάλπες για νέα Βουλή.
Ο μόνος τρόπος να μη γίνουν εκλογές αλλά να γίνει το… θαύμα για κάλπες το 2016 είναι να… σοβαρευτεί η κυβέρνηση και να αλλάξει ρότα. Και σε επίπεδο διαπραγμάτευσης με την τρόικα αλλά και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Όμως, ούτε το ένα ούτε το άλλο γίνεται.
Η τρόικα διαμηνύει ότι έρχεται με άγριες διαθέσεις για να ανοίξει θέματα που δεν είχαν ανοίξει μέχρι σήμερα, όπως το ασφαλιστικό. Ενώ και σε επίπεδο απολύσεων – διαθεσιμοτήτων τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά.
Παράλληλα, την άνοιξη, υποτίθεται, θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Πολλοί είναι αυτοί που αμφιβάλλουν ότι θα ανοίξει η ΕΕ τέτοιο θέμα πριν τις ευρωεκλογές, όμως, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Όμως, χωρίς ούτε μια επιτυχία στο κρίσιμο θέμα της σχέσης με τους δανειστές, πώς θα πάει η κυβέρνηση να ζητήσει την ψήφο του κόσμου σε ευρωεκλογές και δημοτικές. Πώς θα πάει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό, ειδικά όταν η κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία κρίνεται σε τρεις βουλευτές;
Την ίδια στιγμή η καθημερινότητα είναι αυτή που προκαλεί μεγάλες ζημιές. Η αιθαλομίχλη και η διαχείριση του προβλήματος ανέδειξε και πάλι οργανωτικά και επικοινωνιακά προβλήματα. Παράλληλα, σε κανένα άλλο επίπεδο, κανένας άλλος υπουργός, πέραν του οικονομικού επιτελείου, δεν έχει να επιδείξει έργο ουσίας. Στην Υγεία και την Παιδεία η κατάσταση είναι έκρυθμη, η περιβόητη ανάπτυξη δεν έρχεται, η ρευστότητα από τις τράπεζες είναι λόγια του αέρα.
Πριν από λίγες ημέρες γράφαμε εδώ στο antinews ότι καλύτερη είναι μια τακτική ήττα παρά μια στρατηγική κι ότι είναι καλύτερα για την κυβέρνηση να έκανε τις εκλογές μέσα στον Γενάρη, Φλεβάρη παρά να πάει «τσακισμένη» την άνοιξη ή αργότερα. Τώρα θα εύχεται να περάσει και τον Γολγοθά μέχρι το Πάσχα, όπως εύχονται οι προπονητές στο ποδόσφαιρο να κάνουν παρέλαση στις 28ης Οκτωβρίου. Για να δούμε, λοιπόν, πόσο θα αντέξουν. Για να δούμε όλοι εκείνοι που βαυκαλίζονται πως όλα πάνε καλά θα πάρουν στο λαιμό τους τον Σαμαρά και θα βάλουν βόμβα στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου