ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Μητροπολίτες… χορηγοί της Χρυσής Αυγής

Μητροπολίτης Σπάρτης: Δεν έχω καμία σχέση με τον Μιχαλολιάκο..
 
Το μακρύ χέρι της Χρυσής Αυγής και των νεοναζί στους κόλπους της Εκκλησίας, αποκαλύπτει ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος..
σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες.
Ο αρχηγός της οργάνωσης δίνει στοιχεία για τους μητροπολίτες που βοήθησαν τη Χρυσή Αυγή και είναι κοντά, εννοώντας βοήθεια με ψήφους και πιθανότατα και χρηματοδότηση. Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχαλολιάκος:
«Έχουμε μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ο Άνθιμος: Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός ο σκατιάρης αν δεν ήτανε, δεν θα ήταν αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός… Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος. Ο Σπάρτης: Είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός, αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του, είναι ο Καλαβρύτων… Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρετε είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε είμαστε… Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους, θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής».
Σε άλλο βίντεο ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγορούμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης εμφανίζεται αναφερόμενος «στους Εβραίους» να επισημαίνει «δεν τα βάζω με τους φτωχούς, με τον φτωχό Εβραίο… φροντίσανε άλλοι και τους καθαρίσανε και τελειώσαμε να πούμε… Από εδώ τουλάχιστον, από την Ελλάδα».
Ο κ. Μιχαλολιάκος εμφανίζεται επίσης σε άλλο βίντεο με ομιλία του να τονίζει στο κοινό του ότι δεν πιστεύει σε εκλογές και συμπληρώνει ότι «αυτό τον τρόπο έχουμε να πολεμήσουμε...».
Όπως φέρεται να αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής:
«…Όχι πως πιστεύω σε εκλογές, για να το ξεκαθαρίσω, να μην παριστάνω και τον δημοκράτη, γιατί υποκριτής δεν είμαι. Αλλά αυτόν τον τρόπο έχουμε τώρα να πολεμήσουμε κι αυτόν χρησιμοποιούμε… Τι το καλύτερο θα ήταν γι αυτούς; Μια προβοκάτσια: Να τρελαθεί κάποιος, να σκοτώσει πέντε-έξι, να τον χρεώσουν στη Χρυσή Αυγή, να τελειώσουν με τη Χρυσή Αυγή. Ε, λοιπόν όχι. Θα έχουμε υπομονή, θα πολεμήσουμε, θα κρατήσουμε τα νεύρα μας γερά και θα νικήσουμε».

Μητροπολίτης Σπάρτης: Δεν έχω καμία σχέση με τον Μιχαλολιάκο

Παρέμβαση μετά το νέο βίντεο με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, έκανε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, διαψεύδοντας τα όσα ισχυρίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος περί ευνοϊκών σχέσεων του κόμματός του με τον ιεράρχη.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο μητροπολίτης τόνισε πως “ουδέποτε είχε σχέση το πρόσωπο αυτό με τη μητρόπολη”. “Δεν υπάρχει καμία συνεργασία και καμία σχέση” επισήμανε και δήλωσε:

“Εγώ και κατά το παρελθόν και εύχομαι και κατά το μέλλον, και παρακαλώ το Θεό να μου στηρίζει αυτή την πεποίθηση, ουδέποτε σε διεργασίες πολιτικές και κομματικές και προεκλογικές έχω λάβει μέρος”.

Μάλιστα, ο μητροπολίτης Ευστάθιος ανέφερε πως στη Σπάρτη δεν υπάρχει γηροκομείο που να είναι της μητρόπολης. “Υπάρχει ένα γηροκομείο, αλλά εγώ δεν έχω πρόσβαση” είπε.

Κληθείς να δώσει μια εξήγηση για τα λεγόμενα του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο κ. Ευστάθιος απάντησε: “Πώς να ξεύρω εγώ πώς σκέφτεται ο καθένας;”.

Ερωτηθείς εάν είναι θεμιτό να υπάρχουν ιεράρχες που να διατηρούν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ο ίδιος απέφυγε να τοποθετηθεί σαφώς, λέγοντας: “Δεν θέλω να παρέμβω σε αυτό το θέμα. Ο καθένας για τον εαυτό του πρέπει να δίδει λόγο”.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου