ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Σταϊκούρας … μέτρησε τη ζημιά από το ΣτΕ: Θα είναι 1 δισ. ευρώ!

Μόνο ως γκάφα ολκής του Χρ. Σταϊκούρα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του στους FT με τις οποίες προκαταβάλλει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις περικοπές και τις αναδρομικές επιστροφές...

Πριν καν γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ για τους ένστολους, ένα σκεπτικό που τελικά αφήνει παράθυρο ώστε να μην ισχύσει κάτι ανάλογο και σε άλλους εργαζόμενους, ο αναπληρωτής υπουργός, βγήκε και δήλωσε ότι εκτιμά τη «μαύρη τρύπα» που θα δημιουργηθεί αν επεκταθεί η ισχύς της απόφασης και σε άλλα ειδικά μισθολόγια, σε 1 δισ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος είναι αρμόδιος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό δημιουργεί έναν «επιπρόσθετο πονοκέφαλο, έστω κι αν ξεπεράσαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους για το 2013. Θα το κάνουμε εάν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα πρέπει να βρούμε δημοσιονομικά ισοδύναμα (μέτρα) επί μονίμου βάσεως». Ωστόσο «θα εξασφαλίσουμε ότι υπάρχει περιθώριο για να βοηθήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ακόμη, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς πως δεν είναι σαφές εάν και κατά πόσον η απόφαση του ΣτΕ θα ισχύσει αποκλειστικά και μόνον για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας ή θα συμπεριλάβει και άλλους εργαζόμενους στο «ίδιο ειδικό μισθολογικό καθεστώς», όπως οι δικαστικοί και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. Εάν όλες αυτές οι ομάδες εργαζομένων ομαδοποιηθούν το κόστος για τον προϋπολογισμό θα μπορούσε να υπερβεί το 1 δισεκ. ευρώ, ποσό που ισούται με το 0,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της Ελλάδας, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.
Δηλαδή ο κ. Σταϊκούρας προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του ΣτΕ ή θέλει να στείλει μήνυμα στους δικαστές, και λέει ότι αν επεκταθεί η απόφαση θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση όχι έκτακτα μέτρα αλλά μόνιμα.
Δεν είναι γκάφα άραγε να ακυρώνει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις αποφάσεις που ελήφθησαν υπό το φόβο της χρεοκοπίας;
Δεν είναι γκάφα να λέει λίγο πριν ανακοινωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα ότι μπορεί και να το χάσουμε αυτό διότι οι δικαστικές αποφάσεις θα το «ροκανίσουν»;
Όσο κι αν οι περικοπές ήταν άδικες (όπως άδικες ήταν σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, και κυρίως στον ιδιωτικό τομέα) δεν μπορεί κατόπιν εορτής, και λίγους μήνες πριν τις εκλογές να λες ότι θα γίνει καπνός το πλεόνασμα.
Ούτε φυσικά να γίνεσαι προφήτης σχετικά με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Ήδη, το σκεπτικό της απόφασης για τους ένστολους αναφέρει ότι πρόκειται για ειδική περίπτωση εργαζόμενων οι οποίοι έχουν το σπουδαίο ρόλο της προάσπισης της ασφάλειας της χώρας και της έννομης τάξης ενώ τους απαγορεύεται ακόμη και η απεργία προς διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Άρα, είναι πολύ πιθανό να απορριφθούν σχετικές προσφυγές πανεπιστημιακών και δικαστικών, όπως απορρίφθηκαν προσφυγές εργαζόμενων στο υπουργείο Οικονομικών.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου