ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Οι 5 τροφές που διώχνουν τον… πόνο!


κεράσια Οι 5 τροφές που διώχνουν τον... πόνο!
Οι ημικρανίες, οι πόνοι στην πλάτη, στις αρθρώσεις και σε διάφορα σημεία που σας ταλαιπωρούν, μπορεί πολλές φορές να αποτελούν σύμπτωμα φλεγμονής...
Αντί, όμως, να συνεχίσετε να υπομένετε επίπονες καταστάσεις, μπορείτε να «φάτε λάχανο» τον πόνο, καταναλώνοντας 5 τροφές που θεωρούνται αντιφλεγμονώδεις.
Οι πόνοι στη μέση σας κάνουν να θέλετε να ουρλιάξετε και η οθόνη του υπολογιστή μετατρέπει την ημικρανία σας σε σφυρί που παραλύει το μισό σας κεφάλι. Σίγουρα δεν είστε οι μόνοι, αφού ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων υποφέρει από παρόμοιους πόνους, ενώ ακόμη και μικρές ηλικίες (μετά τα 20) μπορεί να αντιμετωπίζουν επίπονες καταστάσεις που τους ταλαιπωρούν για περισσότερες από 24 ώρες και μπορεί να οφείλονται σε φλεγμονές.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η φλεγμονή είναι μια φυσιολογική διαδικασία και οι οξείες φλεγμονώδεις αντιδράσεις, παρ’ όλο που προκαλούν πόνο, είναι ουσιαστικά ευεργετικές, καθώς περιορίζουν τη «βλάβη» προκειμένου να μην προχωρήσει σε γειτονικούς ιστούς.
Γι’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν φάρμακα, τα οποία σίγουρα φέρνουν αποτέλεσμα άμεσα, όμως, μπορείτε να βοηθήσετε την κατάσταση με φυσικό τρόπο, κάνοντας σωστές διατροφικές επιλογές και καταναλώνοντας 5 τροφές που οι ειδικοί εγγυώνται την αντιφλεγμονώδη δράση τους.

Κεράσια: οι ανθοκυανίνες τους είναι το… κερασάκι στην τούρτα
Τα πλούσια σε γεύση κεράσια, αλλά και κάθε άλλο φρούτο χρώματος κόκκινου, μπλε, μωβ, όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα κόκκινα σταφύλια, τα σμέουρα κ.ο.κ., βοηθούν στη μείωση του πόνου, χάρη στις φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες, οι οποίες ευθύνονται και για το χρώμα των φρούτων. Οι ανθοκυανίνες, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ μελέτη που διεξάχθηκε το 2006 από την Αμερικάνικη Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας έδειξε ότι τα κεράσια μπορούν να αντιμετωπίσουν φλεγμονές που σχετίζονται με την αρθρίτιδα, τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο και ότι οι ανθοκυανίνες μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συμβάλλουν στη φλεγμονή και μπλοκάροντας τα ένζυμα που προκαλούν φλεγμονή στους ιστούς. Γενικότερα, τα αντιοξειδωτικά που παίρνουμε από τα φρούτα και τα λαχανικά, μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τη ζημιά που προκαλούν στα κύτταρά μας οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες δημιουργούνται στον οργανισμό μας είτε μέσω μεταβολικών διαδικασιών ή από διάφορους άλλους εξωτερικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η μόλυνση της ατμόσφαιρας κ.ο.κ. Για να εξασφαλίσετε τα οφέλη των κερασιών στον οργανισμό σας, προσθέστε τα φρέσκα στο διατροφικό σας πρόγραμμα ή αποξηραμένα στο πρωινό σας μαζί με τη βρώμη.
σολομός τροφές Οι 5 τροφές που διώχνουν τον... πόνο!
Σολομός: o βασιλιάς των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων
Είναι πλέον γνωστό στους περισσότερους, ότι τα λιπαρά ψάρια με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα κάνουν καλό στην καρδιά. Τα καλά λιπαρά, όμως, δεν περιορίζονται μόνο σε αυτή τους τη δράση, αφού έχουν και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, με τις οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις φλεγμονές σε διάφορα μέρη του σώματος και να μειώσουν τον πόνο. Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτη του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητικής Ιατρικής, τα ιχθυέλαια, τα οποία είναι πλούσια σε Ω3, φάνηκε να μειώνουν την ευαισθησία των αρθρώσεων σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα και να ανακουφίζουν τον πόνο, καταστέλλοντας τα ένζυμα που προκαλούν φλεγμονή. Λόγω του ότι ο οργανισμός μας δεν συνθέτει τα ωφέλιμα αυτά λιπαρά, πρέπει να φροντίσουμε να τα παίρνουμε μέσω της διατροφής μας και όταν αυτά προέρχονται από λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, οι αντζούγιες και οι πέστροφες, απορροφούνται καλύτερα σε σχέση με άλλες πηγές τους, όπως ο λιναρόσπορος και τα καρύδια. Για… καλή καρδιά, αλλά και αντιμετώπιση των φλεγμονών, αυξήστε την κατανάλωση σολομού ή άλλων λιπαρών ψαριών σε 2 φορές την εβδομάδα.

τζίντζερ ginger Οι 5 τροφές που διώχνουν τον... πόνο!
Τζίντζερ: μερικοί το προτιμούν… καυτό..
Αναλυτικά τα υπόλοιπα, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου