ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Ο Χάρης… Μακιαβέλι;

Τελικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Ο Μακιαβέλι μπορεί να γίνει κυβερνήτης της Ελλάδας; Ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής μπορεί να επιτρέπει ακόμη και..
ακρότητες σε βάρος των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν πραγματικά;
Δεν ξέρουμε αν στην κυβέρνηση το έχουν καταλάβει, όμως, ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που δεν πληρώνει τους φόρους του, και κυρίως τον ΦΠΑ, το κάνει διότι επιλέγει να δώσει ψωμί και θέρμανση στα παιδιά του. Επιλέγει να πληρώσει το φροντιστήριό τους ή κανένα ζευγάρι παπούτσια και αφήνει για πιο μετά τους φόρους.
Και υπάρχουν επίσης εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι και κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι δεν υποβάλλουν στην ώρα τους τις δηλώσεις ΦΠΑ διότι το ταμείον είναι μείον.
Θα πει κανείς, μας εισπράττουν τον ΦΠΑ από τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί δεν τον καταβάλλουν ως οφείλουν; Έτσι είναι, αλλά όταν βρισκόμαστε υπό κανονικές συνθήκες, κι όχι σε ακραίες καταστάσεις.
Αυτά τα λέμε διότι μαθαίνουμε ότι ο κόσμος είναι έξαλλος με την τρομακτική αύξηση των προστίμων για όσους δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση ΦΠΑ. Προφανώς ο κ. Θεοχάρης πείστηκε ότι αν επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα τρέξουν να κάνουν στην ώρα τους τις δηλώσεις, αδιαφορώντας προφανώς για εκείνους που δεν έχουν ούτε να φάνε. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αν οι υπόχρεοι υποβάλλουν έστω και με μία μέρα καθυστέρηση τη χρεωστική δήλωση ΦΠΑ, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 1.000 έως και 2.500 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία των τηρούμενων βιβλίων. Από τον Φεβρουάριο η χρεωστική περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά χωρίς την καταβολή του οφειλόμενου ποσού. Το ποσό του οφειλόμενου ΦΠΑ θα βεβαιώνεται αυτόματα με την υποβολή της δήλωσης και για την εξόφλησή του στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ. θα εκδίδεται «Ταυτότητα Οφειλής», δηλαδή κωδικός πληρωμής. Η υποβολή θα μπορεί να γίνει χωρίς την πληρωμή των 10 ευρώ.
Η προθεσμία υποβολής των χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για φορολογικές περιόδους που λήγουν από τον Ιανουάριο και μετά μετατίθεται από την 20ή στην 26η μέρα του μήνα που έπεται της φορολογικής περιόδου.
Διατηρείται το σύστημα εξόφλησης του ΦΠΑ σε δύο δόσεις. Ο υπόχρεος θα πρέπει να να εξοφλεί το 50% του οφειλόμενου ΦΠΑ μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα υποβολής της περιοδικής δήλωσης και το υπόλοιπο 50% μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα, με προσαύξηση 2%.
Σε περίπτωση υποβολής αρχικής χρεωστικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ με λανθασμένα δεδομένα, μπορεί να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση.
Αυτές είναι οι νέες προβλέψεις του νόμου και το ερώτημα είναι ένα. Αν κάποιος που δεν έχει να πληρώσει και καθυστερεί για μία μέρα να κάνει τη δήλωση, που θα βρει να πληρώσει πρόστιμο 1.000 ευρώ; Δεν το καταλαβαίνουν οι τεχνοκράτες ότι κάτι τέτοιο είναι ανοησία και προκειμένου να πιαστούν τα λαμόγια που φοροαποφεύγουν θα την πληρώσουν και όσοι έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα;
Η κυβέρνηση τη γλίτωσε στο παρά πέντε γιατί τελικά οι πλειστηριασμοί αποφεύχθηκαν. Με το να τα βάζει με τους «μικρούς» και όχι με τη φοροδιαφυγή τύπου «λίστα Λαγκάρντ» ή όλων εκείνων των επιχειρηματιών που χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ, δεν αντιλαμβάνεται ότι εξοργίζει τον κόσμο; Κι ότι δεν θα βρει ψήφους μέσα στις κάλπες γιατί όλοι θα έχουν φύγει για άλλες πολιτείες;

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου