ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτό το φορολογικό χάος;




Πολύ πριν τα Χριστούγεννα γίνεται μια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, εν μέσω τρόικας, απαιτήσεων, φορολογικών μέτρων και γενικού χαμού...
Ρωτάει ο Στουρνάρας τον Μαυραγάνη και τον Θεοχάρη, που είναι υπεύθυνοι για τα φορολογικά και τα έσοδα: «Πείτε το τελικό σχέδιο για τις αποδείξεις ώστε να ξέρουμε τι θα ισχύσει από την αρχή του χρόνου».
Η απάντηση που δόθηκε ήταν «δεν ξέρουμε ακόμη, το επεξεργαζόμαστε».
Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός, και ακόμη περισσότερος όταν εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια ασχολούμαστε κάθε λίγο και λιγάκι με το τι θα ισχύσει τελικά με τις αποδείξεις.
Έχουμε ακούσει όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια. Πότε ο ένας λέει ότι δεν θα ισχύσουν οι αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα. Πότε το παίρνουν πίσω και λένε ότι θα ισχύουν αλλά στο 50%. Μετά το ξαναπαίρνουν πίσω και διαρρέουν ότι θα δίνεται μεγαλύτερο βάρος στη συλλογή αποδείξεων από ελεύθερους επαγγελματίες.
Το ξαναπαίρνουν πίσω και επεξεργάζονται άλλα σενάρια για εξαίρεση των συνταξιούχων από τη συλλογή των αποδείξεων και στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι να τρέχουν και να μη φτάνουν καθώς θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις μόνο από συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς κ.λπ.
Αν για παράδειγμα μέσα στη χρονιά δεν αρρωστήσει κάποιος ή δεν σπάσει η βρύση για να έρθει ο υδραυλικός δεν θα έχει και αποδείξεις, επομένως θα φορολογηθεί περισσότερο.
Όλα αυτά είναι σενάρια φυσικά και περιμένουμε να δούμε πότε θα αξιωθούν κάποιοι που το μοναδικό τους αντικείμενο είναι τα φορολογικά, να φτιάξουν ένα σοβαρό και σταθερό πλαίσιο. Που δεν θα αλλάζει κάθε τρεις και λίγο και που δεν θα προκαλεί απίστευτη ταλαιπωρία και φορολογική τρέλα.
Τη μία έχουμε το φόρο υπεραξίας που έχει διαλύσει την κτηματαγορά και ο κόσμος τραβάει τα μαλλιά του. Την άλλη έχουμε την αποδείξεις, την τρίτη τον κλειδάριθμο και τις ουρές στην εφορία. Τώρα σκέφτηκαν να δίνουν τις βεβαιώσεις για τα εισοδήματα από συντάξεις στους συνταξιούχους του δημοσίου μόνο από το TAXIS και με κλειδάριθμο. Για να γλιτώσουν τα έξοδα αποστολής στα σπίτια των…περήφανων γηρατειών.
Ας μας πει κάποιος σοβαρός άνθρωπος. Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτό το φορολογικό χάος; Δε φτάνει όλη αυτή η απίστευτη λαίλαπα φορολογικών μέτρων θα πρέπει να επιβεβαιώνει η κρατική μηχανή το μπάχαλο που υπάρχει και που κανείς δεν βγάζει άκρη; Αν δεν μπορούν οι αρμόδιοι να κάνουν μια δουλειά ας παραιτηθούν. Απλά πράγματα. Αλλά σε μια σύγχρονη χώρα (λέμε τώρα) δεν επιτρέπεται άλλη ξεφτίλα.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου