ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε από δηλητηριασμένο κρασί;

Πώς πέθανε τελικά ο Μέγας Αλέξανδρος – Μία έρευνα από τη Νέα Ζηλανδία, δίνει τη δική της εκδοχή

Ο Μέγας Αλέξανδρος έχτισε την θρυλική του αυτοκρατορία πριν τον πρόωρο και μυστηριώδη θάνατό του, σε ηλικία μόλις 32 ετών...
Ένας θάνατος που παραμένει άλυτο μυστήριο και χρονολογείται το 323 π.Χ.
Πολλοί ιστορικοί υποστήριξαν μέχρι σήμερα ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε φυσικά αίτια, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν ότι δολοφονήθηκε κρυφά σε ένα εορταστικό συμπόσιο.
2000 χρόνια μετά, ο Dr Leo Schep ίσως έχει την απάντηση. Ή μάλλον, έχει τη δική του εκδοχή που κάνει εύλογα τον γύρο του κόσμου.
Ο τοξικολόγος Dr Leo Schep του Εθνικού Κέντρου Δηλητηριάσεων της Νέας Ζηλανδίας, πιστεύει λοιπόν ότι ο θρυλικός στρατηλάτης πέθανε από δηλητηριώδες κρασί που παράγεται από φυτά τα οποία δεν προδίδουν τη θανατηφόρο δράση τους. Η έρευνα του συνυπογράφεται από τον ιστορικό του Πανεπιστημίου του Otago, Dr Pat Wheatley και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό, Clinical Toxicology.
Όπως αναφέρει η «New Zealand Herald, ο Dr Schep άρχισε να διερευνά το θέμα το 2003, όταν ζήτησε τη γνώμη του μια εταιρεία που έκανε ντοκιμαντέρ για λογαριασμό του BBC.
«Μου ζήτησαν να εξετάσω το θέμα και τους είπα, ναι, γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις. Αλλά στην ουσία δεν πίστευα ότι θα βρω τίποτε. Και προς μεγάλη μου έκπληξη, και δική τους, βρήκαμε κάτι που θα μπορούσε να είναι η αλήθεια», λέει τώρα ο ίδιος...
Η συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου