ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Επιτέλους… τόλμησαν. Καταργούν τον Οργανισμό Κωπαΐδας

Έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια καταστροφής και να αλλάξουν τρεις κυβερνήσεις προκειμένου να αποφασίσουν να καταργήσουν άχρηστους φορείς του Δημοσίου..
που όμως κόστιζαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό.
Μετά από παλινωδίες, καθυστερημένες αντιδράσεις, κομματικά κριτήρια και ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να μην αλλάξει κάτι, επιτέλους προωθείται το νομοσχέδιο για την κατάργηση φορέων.
Δεν ξέρουμε αν θα αισθανθείτε… κενό που δεν θα υφίσταται πλέον ο Οργανισμός για την αποξήρανση της Κωπαΐδας. Ή αν θα σας λείψει το «Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά». Εμάς, όμως, δεν θα μας λείψουν καθόλου.
Το πρώτο βήμα για τη μείωση του Δημοσίου έγινε, έστω και δειλό καθώς οι 21 φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται είναι πολύ μικροί και ήσσονος σημασίας. Υπάρχει ακόμη μεγάλη σαπίλα στο δημόσιο τομέα που προστατεύεται από τα κόμματα καθώς πρόκειται για ψηφοφόρους. Όταν ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αποφασίσουν πραγματικά να τα βάλουν με την «ιερή αγελάδα», τότε θα τους πούμε μπράβο. Προς το παρόν, καλή είναι και η εξαφάνιση προκλητικών φορέων που δεν είχαν ουσιαστικό αντικείμενο. Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει κατάργηση ή συγχώνευση των εξής:
* Καταργούνται η «Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (ΤΕΟ Α.Ε.)», η «Ανώνυμη Εταιρεία Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΕΑΧΑ ΑΕ)», το «Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)», το «Εθνικό Κέντρο Βιβλίου» (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών και το Ερευνητικό Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών , οι Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (ΟΡΣΑ και ΟΡΘΕ) και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων (ΟΡΣΙ). Λουκέτο μπαίνει και στα ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κωπαΐδας» και «Κεντρική Αγορά Πατρών» .
Επίσης, καταργούνται τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου «Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά», «Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας» και «Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας», καθώς και η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε.».
Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας παύουν να λειτουργούν ως αυτοτελή ερευνητικά κέντρα συγχωνευόμενα σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΕΦΑΕΤ),
Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), η αυτοτελής δημόσια υπηρεσία Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.) και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (Τ.Α.Α.) καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και αυτοτελής δημόσια υπηρεσία αντίστοιχα, συγχωνευόμενα σε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Ε.Τ.Ε.Α.).

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου