ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Δώρα που έμειναν στην ιστορία

Δώρα που έμειναν στην ιστορίαΗ διαδικασία επιλογής δώρου για τα αγαπημένα μας πρόσωπα πολλές φορές καταλήγει να είναι… «μπελάς». Δεν ξέρεις τι ακριβώς να επιλέξεις,..
δεν είσαι σίγουρος αν θα του αρέσει κ.τ.λ.
Δείτε παρακάτω μια συλλογή με τα πιο… ακραία δώρα στην ιστορία… των δώρων!
1. Για τους φίλους σας στο εξωτερικό: Ένα άγαλμα… της ελευθερίας
Η επίσημη τελετή για τα εγκαίνια του δώρου που έκανε η Γαλλία στις ΗΠΑ προς τιμής της γαλλοαμερικανικής φιλίας έγινε το 1886, όταν το γνωστό Άγαλμα της Ελευθερίας τοποθετήθηκε σε σημείο τέτοιο, που να είναι ορατό σε όποιον μπαίνει ή βγαίνει από το λιμάνι της Νέας Υόρκης.
Η ιδέα για την κατασκευή του όμως υπήρχε από το 1865, όταν ο γάλλος πολιτικός politician Edouard Rene Lefebvre de Laboulaye αποφάσισε να κάνει κάτι για να τιμήσει τις ΗΠΑ μετά τον εμφύλιο.
Το άγαλμα κατασκευάστηκε εκτός των ΗΠΑ και μεταφέρθηκε εκεί σε κομμάτια μέσω θαλάσσης.
2. Για το γείτονά σας που δεν πολυσυμπαθείτε: Ένα δώρο… με κοριό
Το 1945η οργάνωση Νέων Καινοτόμων της Σοβιετικής Ένωσης χάρισε στον αμερικανό πρεσβευτή Averell Harriman ένα δώρο, ως μια χειρονομία φιλίας. Ήταν μια μεγάλη, σκαλισμένη στο χέρι επάνω σε ξύλο σφραγίδα. Βέβαια, ο αποδέκτης του δώρου δε γνώριζε ότι το «δώρο» του περιείχε… κοριό. Τον είχε σχεδιάσει ο διάσημος Ρώσος εφευρέτης Leon Theremin και ήταν τόσο λεπτός που ήταν πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Δεν έδινε σήμα και δε χρειαζόταν ρεύμα για να λειτουργήσει.
Ο Harriman κρέμασε το δώρο του στο γραφείο του στην κατοικία του πρέσβη και το «μυστικό» του ανακαλύφθηκε… τρεις πρέσβεις μετά, το 1952.
3. Για τους φιλόζωους: Ένα λευκό ελέφαντα
Ο βασιλιάς Manuel της Πορτογαλίας χάρισε στον Πάπα Λέοντα τον 10ο το 1514 ένα λευκό ελέφαντα. Ο Ποντίφικας ερωτεύτηκε τόσο πολύ το ζώο, που το ονόμασε Hanno και ανέθεσε στο διάσημο ζωγράφο Raphael να κάνει το πορτραίτο του.
Όμως ο Πάπας Λέων φαίνεται ότι εκτός από τον Hanno αγαπούσε πολύ και το… χρυσό, έτσι όταν ο ελέφαντας κάποια στιγμή υπέφερε από δυσκοιλιότητα, διέταξε να τον ταΐσουν με καθαρτικά στα οποία θα έριχναν και λίγο… χρυσό! Ο Hanno πέθανε σε ηλικία 6 ετών.
4. Για τους ανήλικους που… τα έχουν όλα: Την Ταγγέρη και τη Βομβάη
Τα μέλη των βασιλικών οικογενειών έχουν συνηθίσει να παίρνουν ακριβά δώρα, μεγάλα δώρα… τόσο μεγάλα, όσο μια ολόκληρη πόλη… ή και δύο!
Όταν ο Κάρολος II της Αγγλίας δέχτηκε να παντρευτεί την Αικατερίνη της Μπραγκάνζα το 1640 (η συμφωνία έγινε όταν εκείνη ήταν 2 ετών και ο Κάρολος 10) πήρε ως προίκα την βορειοαφρικανική πόλη της Ταγγέρης και την τότε Βομβάη.
5. Για όσους τους αρέσει το μπόουλινγκ: Το δικό τους προσωπικό διάδρομο
Το 1947 κατασκευάστηκαν μέσα στο Λευκό Οίκο δύο διάδρομοι μπόουλινγκ ως δώρο γενεθλίων προς τον Πρόεδρο Τρούμαν. Παρότι ο ίδιος προτιμούσε περισσότερο το πόκερ, το ιδιαίτερο αυτό δώρο φαίνεται ότι αξιοποίησε ιδιαίτερα το προσωπικό που περιστοίχιζε τον Πρόεδρο, οι οποίοι μάλιστα δημιούργησαν και το δικό τους πρωτάθλημα.
6. Για τη φίλη σας που αγαπάει τα κοσμήματα: Το διάσημο διαμάντι Taylor-Burton..
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου