ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

“Επιχείρηση καθαρά χέρια”

Οι ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις σχετικά με τα «θαλασσοδάνεια» του ΤΤ αλλά και άλλων τραπεζών, που ξεκίνησαν προχθες και θα
συνεχιστούν για αρκετές ημέρες, ήταν για κάποιους που γνώριζαν αναμενόμενες.
Για τον πολύ κόσμο, ωστόσο, το να ακούει ότι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για επιχειρηματίες όπως ο Κοντομηνάς, ο Γριβέας, ο εφοπλιστής Έλληνας και τραπεζίτες όπως ο Αγγ. Φιλιππίδης, ο Κλ. Παπαδόπουλος και άλλοι, είναι σίγουρα κεραυνός εν αιθρία.
Το ζητά όλον αυτόν τον καιρό ο κόσμος από τον Σαμαρά; Ζητά δικαιοσύνη. Ζητά να δει λαμόγια να πηγαίνουν στη φυλακή. Απαιτεί επιτέλους λογοδοσία για όλους. Πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζικούς και όποιον άλλον μικρό ή μεγάλο έχει κάνει τη «λαδιά». Το πιο βασικό. Ο ελληνικός λαός ζητά να υπάρξει τιμωρία εγκληματιών απ’ όπου κι αν προέρχονται. Είτε είναι Νεοδημοκράτες, είτε είναι Πασόκοι, είτε είναι αριστεροί. Είτε είναι «δικά μας παιδιά» και υπουργοί, είτε ανήκουν σε άλλους χώρους.
Toν τελευταίο καιρό τι έχουμε δει. Είδαμε να ολοκληρώνεται η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου και να πηγαίνουν στη φυλακή αρκετοί από αυτούς που έφαγαν εκατομμύρια ευρώ.
Είδαμε να συλλαμβάνονται για χρέη στο δημόσιο πολύ γνωστοί επιχειρηματίες, έστω κι αν δεν πήγαν στα κάτεργα, παρά μόνο ο Γαβαλάς.
Είδαμε να μπαίνει στον Κορυδαλλό ο Λαυρεντιάδης, ο εφοπλιστής Ρέστης, ο πρώην επικεφαλής του Alter, Κώστας Γιαννίκος αλλά και ο Γιώργος Κουρής με τον γιο του.
Είδαμε να εξαρθρώνεται η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, έστω κι αν η αφορμή ήταν ένα τυχαίο γεγονός.
Άνοιξε η υπόθεση των εξοπλισμών και βλέπουμε ήδη να ονοματίζονται γνωστοί πολιτικοί και επιχειρηματίες. Και θα δούμε κι άλλους ακόμη να οδηγούνται στη φυλακή.
Μην ξεχνάμε τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος σε άλλες εποχές ούτε καν θα τον άγγιζαν.
Μην ξεχνάμε την υπόθεση του Μιχάλη Λιάπη. Πιο… γαλάζιος δε γίνεται, αλλά η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της χωρίς να πιέζεται από κανέναν. Και μην ξεχνάμε τον Τομπούλογλου με τη μίζα του. Πολιτευτής της ΝΔ ήταν αλλά κανείς δεν τον προστάτεψε, αντίθετα η κυβέρνηση τον έβγαλε στη φόρα.
Και τώρα ήρθε η σειρά ενός ακόμη μεγάλου σκανδάλου. Αυτού των επισφαλών δανείων τα οποία υπολογίζονται σε 500εκατ. ευρώ από το 2005 μέχρι το 2011. Και για το ΤΤ και για άλλες τράπεζες που έδιναν αφειδώς δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς καμιά εξασφάλιση. Η περίοδος που έχουν πιάσει οι εισαγγελείς αφορά και γαλάζιες και πράσινες διοικήσεις των τραπεζών, και γαλάζιους και πράσινους επιχειρηματίες. Ποιος νοιάζεται; Πάντως αυτή η κυβέρνηση και αυτοί οι δικαστές δεν νοιάζονται καθόλου. Μήπως ήρθε η μεγάλη ώρα για την Ελλάδα να καθαρίσει μια και καλή με το βρόμικο παρελθόν της;
Μήπως ήρθε η ώρα για μια εκτεταμένη επιχείρηση «καθαρά χέρια» όπως στην Ιταλία, έστω κι αν εκεί οδήγησε στα δράματα τύπου Μπερλουσκόνι;
Μήπως ήρθε η ώρα για τους Έλληνες να δουν ότι κάτι πάει να γίνει στο μέτωπο που λέγεται «απονομή δικαιοσύνης για όλους χωρίς διακρίσεις;».
Ας αναρωτηθούμε διαβάζοντας όλα τα παραπάνω. Πότε γίνονται όλα αυτά και ποιοι έχουν δώσει την εντολή να μην υπάρξει ουδεμία παρακώλυση δικαιοσύνης; Μήπως γιατί έχουμε αυτή την κυβέρνηση και γιατί ο Αντώνης Σαμαράς έχει αντιληφθεί ότι δεν πάει άλλο με το σάπιο παρελθόν της Ελλάδας; Και μήπως ο πρωθυπουργός έχει την πιο μεγάλη ευκαιρία της πολιτικής του καριέρας να ηγηθεί μια εκτεταμένης προσπάθειας εξυγίανσης της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου;
Σίγουρα δεν πρόκειται να εκλείψουν ποτέ τα λαμόγια και τα καθάρματα. Αλλά αν μπει ένα πρώτο μεγάλο λιθάρι, αν κάποιος τραβήξει πρώτος το κάρο, θα ακολουθήσουν κι άλλοι.
Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να δώσουν εντολή για κάθαρση παντού. Άξιοι δικαστές υπάρχουν για να κάνουν αυτό που πρέπει.
Ας ευχηθούμε να μη χαθεί κι αυτή η ευκαιρία για την Ελλάδα.
Α.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου