ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Come back για το ανταποδοτικό τέλος της Δημόσιας Τηλεόρασης- Στα 36 ευρώ τον χρόνο το νέο χαράτσι

Δεν πρόλαβε καλά καλά να αλλάξει ο χρόνος και ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, έστειλε στους πολίτες τον λογαριασμό...
Με μια λιτή ανακοίνωση και χωρίς να δηλώσει κάτι για το φτωχό πρόγραμμα της μπάσταρδης «ΔΤ» (δημόσια ραδιοτηλεόραση με πάμπολες συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες και δεκάδες συμβασιούχους), ο κύριος Καψής ανακοινώνει στους Ελληνες ότι επανέρχεται δριμύτερο το ανταποδοτικό τέλος, κατά 1 ευρώ μειωμένο έναντι αυτού που κατέβαλαν στην ΕΡΤ. Στο ποσό των 3 ευρώ μηνιαίως λοιπόν ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος που ορίζεται ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας  της εταιρείας «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.) σύμφωνα με το νόμο 4173/2013. Το ανταποδοτικό τέλος ισχύει από 1.1.2014 μετά από σχετική εισήγηση του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και εισπράττεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.
Η εισφορά υπέρ ΕΡΤ, με το Νόμο 3419/2005 (ΦΕΚ 297/6.12.2005), είχε καθοριστεί στην τιμή των 4,24€/μήνα. Με τον ίδιο Νόμο, μετά την 6.12.2005, δεν επιβάλλετο ανταποδοτικό τέλος (εισφορά) για τους μετρητές από τους οποίους ηλεκτροδοτούνται κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, ανεξαρτήτως της χρήσης τους.
Τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί στα 191 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 101 εκατ. ευρώ καλύπτουν το κόστος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Η εταιρεία θα συνεισφέρει 91,4 εκατ. ευρώ στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014. Να σημειωθεί ότι το 2012 το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ ήταν 245 εκ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου