ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Το νέο καταστατικό της Εθνικής Αυγής κατέθεσε η Χρυσή Αυγή


Με ένα καταστατικό-καρμπόν αλλά και την ταυτόχρονη προσπάθεια να κρύψει τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στον χαρακτηρισμό του ως εγκληματικής οργάνωσης,..
η Χρυσή Αυγή απέκτησε το κόμμα-κλώνο της, την Εθνική Αυγή.

Σύμφωνα με τα Νέα, το καταστατικό της Εθνικής Αυγής που θα επιχειρήσει να κατέλθει σε εκλογές μόνο στην περίπτωση που θα αποκλεισθεί από την εκλογική διαδικασία η Χρυσή Αυγή, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, πολιτευτής και μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής.

Μάλιστα, το κείμενο συνοδεύεται από 206 υπογραφές ιδρυτικών μελών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πολιτευτές και μέλη των οικογενειών τους.

Με την κατάθεση του καταστατικού, ο πρόεδρος της καινούργιας Χρυσής Αυγής και οι υπογράφοντες διεκδικούν διαβατήριο νομιμοποίησης με τη σφραγίδα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, όπως επιτάσσει ο νόμος.

Τα καταστατικά των δύο οργάνων διαφέρουν ελάχιστα. Τα περισσότερα άρθρα τους μάλιστα είναι πανομοιότυπα και σε άλλα οι διαφορές τους είναι επουσιώδεις. Ωστόσο, έχουν διαγραφεί από το καταστατικό της Εθνικής Αυγής βασικές ιδεολογικές έννοιες, που θα μπορούσαν να έχουν αξιόποινες πράξεις.

Στο καταστατικό-αντίγραφο, το έμβλημα της Χρυσής Αυγής (μαίανδρος που περιβάλλεται από δάφνες) αντικαθίσταται από ένα κεφαλαίο γράμμα Ε, το οποίο βρίσκεται μέσα σε έναν κύκλο που περιέχει τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο.

Μία ακόμη διαφορά είναι ότι με το νέο καταστατικό ο γενικός γραμματέας δεν θα ονομάζεται έτσι αλλά θα λέγεται πρόεδρος του κόμματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την ανάγνωση των δύο καταστατικών προκύπτει ότι ο πρόεδρος και τα ιδρυτικά μέλη του νέου κόμματος έχουν απαλείψει κάθε έννοια ή λέξη «πυρήνες» και «λαθρομετανάστες», που θα μπορούσαν να παραπέμψουν σε δράσεις της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον από το καταστατικό του κόμματος έχει αφαιρεθεί το άρθρο που υπήρχε και αφορούσε στη διοργάνωση συσσιτίων αποκλειστικά για Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου