Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικά τα προνόμια εισαγωγής παιδιών πολύτεκνων σε Πανεπιστήμια, ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας..
δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ότι αυτό που προέβλεπαν οι νόμοι του 2010 και του 2011 και που το ΣτΕ ήλθε πλέον με την απόφασή του να ανατρέψει, «εμείς πρόκειται -σαφώς με έναν νόμιμο απολύτως τρόπο- να νομοθετήσουμε, προκειμένου η βασική πολιτική βούληση του υπουργείου, που είναι να βοηθήσουμε αυτές τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας, να υλοποιηθεί με έναν νομοθετικό τρόπο τον οποίο πρόκειται να παρουσιάσουμε στη Βουλή».
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασής της Ολομέλειας του ΣτΕ, τα κριτήρια για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να είναι αμιγώς ακαδημαϊκά συνδεόμενα από τις ικανότητες και τις δεξιότητες των υποψηφίων. Ωστόσο, η ιδιότητα μέλους πολύτεκνης οικογένειας δεν συνδέεται με αυτά τα κριτήρια. Επιπλέον, οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί δέχονται ότι η προνομιακή μεταχείριση των πολύτεκνων υποψηφίων, που εισάγονται καθ’ υπέρβαση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, προκαλεί δυσλειτουργία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 16 του Συντάγματος για την προστασία της Παιδείας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου