ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Οι κλαρινογαμπροί της δεξιάς παράταξης

Στο χώρο της Δεξιάς γίνονται πολλές ζυμώσεις. Χρυσαυγίτες, Ψωμιάδηδες, Πολύδωρες, Ζώηδες, Καμμένοι, Μπαλτάκοι και άλλοι μοιάζουν με … Κλαρινογαμπρούς που
κατεβαίνουν από το χωριό και τρέχουν να βρουν γκόμενα
Θα περίμενε κανείς τώρα που η λεγόμενη Κεντροαριστερά πνέει τα λοίσθια και οι ψευτο-προοδευτικές αριστερές ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάνε στον κόσμο, να κυριαρχεί η λεγόμενη Δεξιά - Κεντροδεξιά, η προοδευτική, φιλελεύθερη παράταξη που στοχεύει μόνο στον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας και που τη λέξη «πατρίδα» δεν την χρησιμοποιεί μόνο για εσωτερική κατανάλωση.
Αντιθέτως, βλέπουμε μια Νέα Δημοκρατία που κρατιέται μόνο και μόνο γιατί ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή, τη σωτηρία της Ελλάδας και τα καταφέρνει. Και που είναι η μοναδική σταθερά σε ένα κόμμα που ανέκαθεν σπαράσσονταν από έριδες αφού κάποιοι ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι το κόμμα ανήκει στην οικογένειά τους.
Παράλληλα, βλέπουμε μια σειρά από νέους σχηματισμούς κυρίως δεξιά της δεξιάς που επιδιώκουν να γίνουν (ή έχουν γίνει) κομματάρχες για να μοιραστούν το κομμάτι της πίτας των ψηφοφόρων που έχουν πάθει βέρτιγκο όλα αυτά τα χρόνια.
Έτσι, μέσα σε μια εβδομάδα είδαμε το νέο κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Είδαμε τον Βύρωνα Πολύδωρα με τον δικό του σχηματισμό να ανακοινώνει το ευρωψηφοδέλτιο με κύρια υποψήφια την κόρη του. Είδαμε και έναν Τάκη Μπαλτάκο, μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, να δίνει δύο ή τρεις συνεντεύξεις αντί να επιλέξει την ταπεινότητα και την σιωπή μετά την γκάφα(;) - ή όπως αλλιώς πείτε το - με τον φίλο του τον Ηλία Κασιδιάρη.
Μάλιστα, στις συνεντεύξεις αυτές άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να φτιάξει νέο κόμμα, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν λίγες ημέρες έλεγε ότι ήταν, είναι και θα είναι Νέα Δημοκρατία. Έκανε δηλώσεις του τύπου «η ΝΔ χάνει τη Δεξιά» ή ότι «ένστολοι του ζήτησαν να βγει μπροστά».
Είπε δε ότι αν ενωθεί η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ θα «κυβερνάμε για 40 χρόνια, αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά». Πέρα από τον πολιτικό κυνισμό που βγάζει αυτή η δήλωση, μια και πιστεύει ότι μόνο η Δεξιά μπορεί να κυβερνά κι όχι κάποιος άλλος, ο κ. Μπαλτάκος ζητά να ενωθούν ποιοι; Ο Σαμαράς με τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και τον Καμμένο; Υπάρχει κανένα κοινό σημείο όλων αυτών; Μπορεί να διανοηθεί κανείς σοβαρός άνθρωπος ότι ένα κόμμα ευρωπαϊκό, με δημοκρατικές δομές και διαδικασίες, με ανοιχτά μυαλά και με τον μοναδικό βιογραφικό που έχει, ότι τόλμησε εκεί που οι άλλοι για 40 χρόνια έκαναν την πάπια, να συνεργαστεί με τους νεοναζί και τους ψεκασμένους; Οι οποίοι εκτός των άλλων είναι και οι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας;
Είναι δυνατόν να γίνει σε κεντρικό επίπεδο κάτι τέτοιο; Διότι σε επίπεδο ψηφοφόρων φυσικά και μπορεί να γίνει. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ή ΑΝΕΛ δεν είναι ούτε εγκληματίες, ούτε για τα… σίδερα και τα κάγκελα. Είναι οργισμένοι πολίτες, οι περισσότεροι από τον δεξιό χώρο που απογοητεύτηκαν από το πολιτικό σύστημα και ψηφίζουν για να εκδικηθούν ή γιατί παραπλανήθηκαν από τον άθλιο λαϊκισμό της Χ.Α. και των Ανεξάρτητων. Αυτοί οι άνθρωποι είναι παραδοσιακοί δεξιοί που επλήγησαν από την κρίση, τα μνημόνια, τα μέτρα και που δεν αντέχουν άλλο γι’ αυτό και οδηγούνται στα άκρα. Αλλά που βλέπουν σιγά – σιγά ότι η σωτηρία της πατρίδας σημαίνει και σωτηρία της ψυχής. Και ότι η αποκατάσταση της Ελλάδας δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Εν πάση περιπτώσει, στο χώρο της Δεξιάς γίνονται πολλές ζυμώσεις. Χρυσαυγίτες, Ψωμιάδηδες, Πολύδωρες, Ζώηδες, Καμμένοι, Μπαλτάκοι και άλλοι που θα εκδηλωθούν σύντομα δίνουν μια εικόνα περίεργη. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζουν με τους… Κλαρινογαμπρούς που κατεβαίνουν από το χωριό, ντύνονται με τον πιο αστείο τρόπο, βάζουν κάργα ζελέ στο μαλλί, φουσκώνουν στα γυμναστήρια, βάζουν και τα… σκαρπίνια και τρέχουν να βρουν γκόμενα. Στην προκειμένη περίπτωση οι Κλαρινογαμπροί της Δεξιάς εποφθαλμιούν την πολύφερνη νύφη. Να την αρπάξουν, να την διακορεύσουν, «να φάνε καλά» και μετά να την πετάξουν σε μια γωνία ψάχνοντας για άλλη γκόμενα.
Χρειάζεται άραγε η «νύφη», δηλαδή η κεντροδεξιά παράταξη τέτοιους «βλάχους»; Ή μήπως χρειάζεται σοβαρούς ηγέτες που έχουν όραμα, όχι για το κόμμα αλλά για την πατρίδα;
Η σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, τα λαϊκά κόμματα σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και στην Αμερική μετασχηματίζονται. Αφήνουν στην άκρη τα άκρα και προχωρούν σε γενναίες αποφάσεις με βασικό στόχο τον εκσυγχρονισμό και τον νέο πατριωτισμό. Για το τι πρέπει να κάνει η ΝΔ στις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών, τα γράψαμε σε πρόσφατο άρθρο. Δεν χρειάζονται περισσότερα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα φέρουν το νέο το οποίο θα υπηρετεί και τον νέο πατριωτισμό που θέλουμε.
Οι υπόλοιποι κλαρινογαμπροί αυτό που εκπροσωπούν είναι το παλιό και το φθαρμένο το οποίο από μακριά μυρίζει παλαιοκομματισμό, διαπλοκή και εξάρτηση. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος της κεντροδεξιάς. Ότι τα παντρολογήματα που υπόσχονται οι περιφερόμενοι γαμπροί οδηγούν στο αδιέξοδο και στην καταστροφή. Όχι της παράταξης, αυτό ίσως είναι το λιγότερο. Αλλά της πατρίδας, κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου