ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Άντεξε η ΝΔ, το δίλημμα του δημοψηφίσματος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε..


Μήνυμα... ανατροπής προς όλους

Τα αποτελέσματα των exit polls θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον κόσμο στο τρελάδικο, αλλά και θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν αυτό που γράφαμε προ ημερών.
Ότι δηλαδή το μήνυμα της κάλπης, το μήνυμα του ελληνικού λαού συνεχίζει να είναι θολό. Μπορεί να έχουμε ένα κόμμα της Αριστεράς να είναι πρώτο σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όμως, το σκληρό δίλημμα του δημοψηφίσματος που έθεσε ο κ. Τσίπρας απέτυχε παταγωδώς. Δεν πέρασε στον κόσμο κάτι τέτοιο, οι δυνάμεις που κυβερνούν δείχνουν να αντέχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παραμείνει στην αντιπολίτευση. Ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ότι οι γαλάζιοι υποψήφιοι στις περιφέρειες κερδίζουν κατά κράτος τους αντιπάλους τους.Το μόνο κυρίαρχο συμπέρασμα είναι ότι ο διπολισμός παραμένει, η σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι κυρίαρχη, όμως, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να επικαλεστεί δυσαρμονία με την κοινωνία.

Όπως όλα δείχνουν, με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις, η γενική ανάλυση είναι η εξής για όλα τα κόμματα:

ΣΥΡΙΖΑ: Αν πάρουμε το σενάριο που διακινούσε η Κουμουνδούρου για νίκη με μια ψήφο τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο… νικητής. Αν η διαφορά ωστόσο είναι γύρω στις 3 μονάδες ενώ ο Τσίπρας μιλούσε για πολιτικό σεισμό και για μεγάλη ανατροπή τότε δεν θα πρέπει ούτε να… κουνηθούν οι Συριζαίοι. Αν είχαν ενοικιάσει ταξί για το Ζάππειο καλύτερα να το ακυρώσουν διότι όπως όλα δείχνουν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ελαφρά πάνω από αυτό το ποσοστό που είχαν πάρει το 2012. Τότε για ποιο ρεύμα ανατροπής μιλάμε; Πώς θα βγει ο Τσίπρας και θα πει ότι κέρδισε το αντιμνημονιακό μέτωπο όταν δύο χρόνια πολύ σκληρά για τον ελληνικό λαό δεν του έδωσαν ποσοστό ούτε καν πάνω από 30%;

ΝΔ: Ένα κόμμα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας κυβέρνησης η οποία έχει επιβάλλει σκληρά μέτρα δείχνει να αντέχει, έστω κι αν είναι στη δεύτερη θέση. Να θυμίσουμε ότι το 2009 το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές είχε σχεδόν πέντε μονάδες διαφορά από το τότε κυβερνών κόμμα της ΝΔ αλλά δεν ζήτησε εκλογές, δεν ετέθη θέμα κατάρρευσης της κυβέρνησης. Το μήνυμα που εισπράττει η ΝΔ είναι ότι αντέχει μέσα σε μια σκληρή προεκλογική πόλωση, αλλά κι ότι οφείλει να αλλάξει βασικά σημεία της πολιτικής της. Ο κόσμος στέλνει το μήνυμα της σταθερότητας με βάση τη ΝΔ αλλά και της αλλαγής στον τρόπο διακυβέρνησης.

ΕΛΙΑ: Θα μπορούσε να είναι η έκπληξη των εκλογών αν τελικά είναι τα ποσοστά της πάνω από 7-8% διότι όλες οι δημοσκοπήσεις έδιναν ακόμη και κάτω από 5%. Βέβαια το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει το 2012 σχεδόν 12% αλλά από τότε πολλά άλλαξαν. Το δίλημμα του Βενιζέλου φαίνεται να έπιασε τόπο και αν αθροιστούν τα ποσοστά των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα διά να ομιλεί. Χρυσή Αυγή: Κερδισμένη των εκλογών και πλέον παγιώνεται το φασιστικό κόμμα στην Ελλάδα. Το αν είναι όλοι οι ψηφοφόροι της φασίστες, νεοναζί ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα. Όμως, το ότι η ηγεσία του κόμματος, που αποδεδειγμένα είναι φασιστική, πείθει τον ελληνικό λαό τότε μπορεί να πει κανείς ότι η Χρυσή Αυγή είναι κερδισμένη.

Το Ποτάμι: Ο Θεοδωράκης δεν σάρωσε. Δεν παρέσυρε κανέναν το Ποτάμι του, δεν έφερε καμιά τεράστια ανατροπή στην κοινωνία. Κατάφερε να πείσει ένα 6%-7% ότι είναι το καινούργιο στην Ελλάδα αλλά από εκεί κι έπειτα δεν μας συνεπήρε. Είναι όμως η παρακαταθήκη για το μέλλον. Τα υπόλοιπα κόμματα: Κατ’ αρχάς πρέπει να μείνουμε στο τέλος του κ. Φώτη Κουβέλη. Το ποσοστό που παίρνει η ΔΗΜΑΡ σφραγίζει το τέλος μιας παρουσίας στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα πρέπει να είναι χαρούμενοι έχοντας ποσοστά που είναι χαμηλότερα από αυτό του 2012. Είθισται στις ευρωεκλογές να ψηφίζονται τα μικρά κόμματα κι αυτό οι ΑΝΕΛ δεν το κατάφεραν. Λογικά θα έχει θέμα ο κ. Καμμένος αφού πολλοί τον περιμένουν στη γωνία. Σταθερό το ΚΚΕ, κερδίζει και τους ψηφοφόρους που είχε χάσει το 2012. Όσο για τους υπόλοιπους μικρούς που θα μπορούσαν να κερδίσουν, μάλλον δεν κατάφεραν να πείσουν κανέναν. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου