ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Το θέμα δεν είναι ο ανασχηματισμός των προσώπων, αλλά των ιδεών και των πολιτικών


Κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ο ελληνικός λαός έστειλε μήνυμα ανατροπής της υπάρχουσας πορείας που έχει πάρει η χώρα..



Τελικά είναι δύσκολο να ερμηνευτεί το μήνυμα των εκλογών. Ειδικά από ορισμένους οι οποίοι έχουν μάθει στα εύκολα, στους βυζαντινισμούς, στην ίντριγκα και στην παραπολιτική. Και το λέμε αυτό επειδή τις τελευταίες ώρες έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Προσέξτε: Ο ανασχηματισμός προσώπων κι όχι ιδεών, πολιτικών, διαφορετικής αντιμετώπισης των πραγμάτων.
Κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ο ελληνικός λαός έστειλε μήνυμα ανατροπής της υπάρχουσας πορείας που έχει πάρει η χώρα. Κι ενώ όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε αναταραχή και πιέζει τη Μέρκελ για μείωση της λιτότητας, στην Αθήνα –και μάλιστα απουσία του Αντώνη Σαμαρά- κάποιοι παίζουν τις «μουσικές καρέκλες». Άλλοι προβάρουν ήδη υπουργικά κοστούμια και άλλοι κάνουν διαρροές για το ποιον θα ήθελαν στο ένα υπουργείο και ποιον στο άλλο.
Πρόκειται περί σοβαρού λάθους που κάνει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες θα καεί και το χαρτί ενός ριζικού ανασχηματισμού. Και δείχνουν τα δύο κόμματα να μην αντιλαμβάνονται ότι ο ελληνικός λαός τους έστειλε το ραβασάκι για να το διαβάσουν κι όχι απλά για να κάθονται να το κοιτάζουν.
Όμως αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και αν η κυβέρνηση δεν θέλει να γίνει… Air Μπαχάλ, οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι, εντός κι εκτός Μαξίμου να σταματήσουν τις διαρροές, τις φήμες και τα ύπουλα παιχνιδάκια. Δεν το καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό τόσο στις αλλαγές που ζήτησε η κοινωνία και υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός όσο και στην ίδια την οικονομία. Χώρια που δίνουν ένα ακόμη πλεονέκτημα στον Τσίπρα και την παρέα του.
Μα είναι κατάσταση αυτή όλη την Τρίτη να ασχολείται όλος ο τύπος και το διαδίκτυο με το αν θα φύγει ή θα μείνει ο Στουρνάρας; Κατ’ αρχάς όλοι συμφωνούν ότι δομικός ανασχηματισμός χωρίς να φύγει ο εκάστοτε τσάρος, δεν είναι δομικός. Αλλά δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ότι τις επόμενες 15 ημέρες ο κ. Στουρνάρας, όπως και άλλοι υπουργοί, έχουν κρίσιμα ραντεβού για την οικονομία αλλά και για την ελληνική Προεδρία. Πρέπει, λοιπόν, να σταθμιστούν πολλά πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, όπως και η απόφαση για την αντικατάσταση του διοικητή της ΤτΕ. Ωστόσο, πρόκειται για απόφαση του ίδιου του Σαμαρά, έστω και με μικρή βοήθεια από τον Βενιζέλο. Δεν είναι κουβέντα καφενείου για να κάνουμε κουτσομπολιά, ούτε για να βρουν κάποιοι ευκαιρία να χτυπήσουν τον Στουρνάρα καλύπτοντας τη δική τους ανεπάρκεια.
Και είναι πολύ ανόητο από την άλλη να γίνεται όλη αυτή η διαρροή για το ποιος θα φύγει και ποιος θα μείνει. Ακούμε ότι για το Οικονομικών ετοιμάζεται πότε ο Μητσοτάκης, πότε ο Βορίδης, πότε ο Παπασταύρου.
Διαβάζουμε –έπειτα από διαρροές κύκλων φυσικά- ότι φεύγει ο Αδωνις, ο Βρούτσης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αρβανιτόπουλος κ.λπ. Και ταυτόχρονα ότι ήδη πήγαν στον… ράφτη για ανανέωση κοστουμιών οι Αρης Σπηλιωτόπουλος, οΓ. Κουμουτσάκος, ο Γ. Ιωαννίδης, ο Στ. Καλαφάτης. Όσοι δηλαδή εκτέθηκαν στον αυτοδιοικητικό στίβο αλλά δεν εξελέγησαν.
Στα κοστούμια των διάφορων σεναριογράφων χωράνε επίσης οι Λοβέρδος και Αηδόνης που όλο επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ κι όλο ανεξάρτητοι μένουν. Και τι δεν έχουμε ακούσει επίσης. Θα φύγει και ο Αθανασίου και ο Δένδιας και ο Χατζηδάκης και θα έρθουν που θα δώσουν άνεμο… ανανέωσης στην κυβέρνηση.
Αλλά τελικά αν το σχέδιο κάποιων κύκλων είναι απλά να κάνουν διαρροές και να κόβουν αντιδράσεις τότε είναι μακριά νυχτωμένοι από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Ωραία, λοιπόν, να αλλάξουν όλοι. Να πάνε σπίτια τους και να έρθουν άλλοι. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στις εκλογές; Όχι βέβαια. Άλλωστε η πολιτική που ακολουθήθηκε την τελευταία διετία, επιτυχημένοι με πολλά λάθη για πολλούς, αποτυχημένη πλήρως για άλλους, ανήκει σε όλη την κυβέρνηση και όχι στον κάθε υπουργό.
Ο κόσμος απαίτησε (και χτύπησε ολόκληρη καμπάνα μάλιστα) στροφή σε πιο κοινωνικές πολιτικές οι οποίες θα δώσουν νέα πνοή στη χώρα. Ζήτησε άρση των αδικιών, όχι μόνο με ευκαιριακά 500άρικα ως βοήθημα στους φτωχούς αλλά με πολιτικές που θα μας βγάλουν οριστικά από την κρίση. Απαίτησε περισσότερη δουλειά στον τομέα της αντιμετώπισης της ανεργίας, καλύτερη υγεία και παιδεία, φθηνότερα φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Είναι αδιάφορο στον ελληνικό λαό ποιος θα είναι ο υπουργός. Την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης ζητά και την αναγέννηση του οράματος και της ελπίδας.
Προσφέρουν, επομένως πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα όσοι το μόνο που κάνουν είναι να μιλάνε πίσω από τις κουρτίνες, να επιτίθενται ύπουλα σε ανθρώπους που έτρεξαν όλο αυτό τον καιρό το κυβερνητικό έργο. Όσοι δίνουν παραπολιτικά και διαρροές σε εφημερίδες και sites και όσοι πλασάρουν συγκεκριμένους υποψήφιους υπουργούς. Ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται και είναι στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού πότε θα τον κάνει. Μέχρι τότε ας κυριαρχήσει η ταπεινότητα, η αυτοκριτική και ο σχεδιασμός για το μέλλον της χώρας.
Όπως λένε κάποιοι, στην πολιτική δεν παίζουν, ανακατεύουν μόνο την τράπουλα. Αν αυτό θέλει τώρα η κυβέρνηση θα έχει κάνει ένα τραγικό και ασυγχώρητο λάθος.

Antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου