ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Σε ντέρμπι εξελίσσονται οι εκλογές

Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Kapa Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.


Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23%, η Ν.Δ. 21,7%, το Ποτάμι 9%, η Χρυσή Αυγή 7,6%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελιά 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,9%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 41,9% και ηΝΔ 41,8%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 42,5% έναντι 34% του Αλέξη Τσίπρα.

Καταλληλότερη κυβέρνηση θεωρείται με 39,1% μια κυβέρνηση με κορμό Ν.Δ. ενώ μια με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,3%.

Αντιθέτωε, προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 1,4%, καταγράφει άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice, που διενεργήθηκε το τελευταίο 48ωρο για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκήνιο».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%. Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έρχεται με 7,7% Το Ποτάμι, ενώ αισθητή εμφανίζεται η άνοδος της ΕΛΙΑΣ, με ποσοστό 7%.

Σταθερά, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας, παραμένουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (6,4%) και του ΚΚΕ (6%), ενώ για οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 3,6%.

Αναποφάσιστοι δηλώνουν 12,3% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων.

Την ισοδυναμία ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ δείχνει άλλη δημοσκόπηση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει οριακό προβάδισμα κατά 0,5% έναντι της ΝΔ στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση (σε δείγμα 1.005 ατόμων, μεταξύ 29/4 και 6/5) της Public Issue που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 18,5% (από 19,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Public Issue) έναντι 18% της Νέας Δημοκρατίας (από 16,5%). Στην κατάταξη ακολουθούν το «Ποτάμι» με ποσοστό 5,5%, η «Ελιά» με ποσοστό 4,5%, το ΚΚΕ (4%), η Χρυσή Αυγή (3,5%), η ΔΗΜΑΡ (2%), και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,5%).

Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 16%, ενώ στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 45%, έναντι 40% της ΝΔ.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής για τις βουλευτικές εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λαμβάνουν ποσοστό 29%, ενώ στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 46%, έναντι 43% του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, στο ερώτημα «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;», το 42% απαντά «η Νέα Δημοκρατία με μικρή διαφορά», το 29% απαντά «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά», το 3% «βλέπει» νίκη της ΝΔ με μεγάλη διαφορά, ενώ το 14% αναμένει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου