ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ποιά χρονιά έφαγαν οι Έλληνες για πρώτη φορά παγωτό ξυλάκι;

  Το πρώτο παγωτό ξυλάκι στην Ελλάδα κυκλοφόρησε στην αγορά από τους αδελφούς Σουραπά, που μόλις είχαν επιστρέψει από την Αμερική με την απαραίτητη τεχνογνωσία.
Αμέσως στρώθηκαν στη δουλειά και με την πολυπόθητη άδεια ευρεσιτεχνίας στο χέρι, δημιούργησαν την Εθνική Βιομηχανία Γάλακτος στον Βοτανικό. Το παγωτό έκανε θραύση στην αγορά και είχε γεύση βανίλια. Οι δαιμόνιοι επιχειρηματίες προσέθεσαν αργότερα και επικάλυψη σοκολάτας προσφέροντας ένα αλησμόνητο γλύκισμα.
Παγωτό ξυλάκι με δύο γεύσεις! Το 1936 δεν υπήρχαν ψυγεία και μπροστά στον κίνδυνο ο καταναλωτής να αγοράζει σούπα, επιστρατεύτηκαν οι πλανόδιοι πωλητές που διέθεταν καρότσι με πάγο. Ετσι δημιουργήθηκε το επάγγελμα του παγωτατζή, ο οποίος φορούσε λευκή ποδιά και σκούφο και σάρωνε τις γειτονιές με τα περίφημα τρίκυκλα καρότσια.
Η διαφήμιση με την ξανθιά...

Το νέο προϊόν έγινε ανάρπαστο και διαφημίστηκε αποτελεσματικά από μια ξανθιά καλλονή που εμφανιζόταν να δροσίζεται με ένα παγωτό στο χέρι...

Η συνέχεια ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Πρωτοπόρος στα Γρεβενά ηταν ο αείμνηστος Χριστόφορος Σ. Ζαμανάκος.Τα έφερε το 1959 για κατοίκους ολόκληρου του νομού.Με τρίκυκλα ψυγεία μέχρι και την μπουρα συνήθως για το πανηγύρι αλλά και ψυγείο αυτοκίνητα για τα απομακρυσμένα χωριά αν ενθυμούμε καλά μάρκας Φορντ. Μερικοί από τους Πωλητές εκτός από τον Χριστόφορο ήσαν οι Ντουρντουμς,Αλέκος Βέτας,Αρκουδούλ,Κατσικοκλέφτης,κ.α,αλλά περιστασιακά και τα αδέρφια του Γιώργος,Νίκος,Ηλίας. Μερικές από της ατάκες που ακουγόντουσαν κατά την βόλτα του ποδηλάτου η του τρικυκλου ήταν οι παρακάτω "ΕΒΓΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΒΓΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΕΥΓΑ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ "ΕΒΓΑ Η ΑΛΟΙΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ "ΕΒΓΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΒΓΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΕΥΓΑ" .... Τότε υπήρχε ακόμη και η ανταλλακτική οικονομία πχ άλλαζες 2-3 αυγά με ένα παγωτό ...Τα οποία τα χρησιμοποιούσε η ΕΒΓΑ στο εργοστάσιο της για πρώτη ύλη γι'αυτο ακριβώς τον λόγο τότε όλα ήτανε πιο νόστιμα και αγνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή